לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
עושים גלים | עונה 6
כינוי: עושים גלים
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלנו ?

כן לא
שלח
ארכיון:


ארכיון פרקים של העונה הנוכחית
עונה 6, פרק ראשון
עונה 6 פרק 2
עונה 6 פרק 3
עונה 6, פרק 4


ארכיון מתכונים, עונה 6
פילה בר ים על אטריות פפאדרלה
שרימפס קריסטל הולך על המים
סקומברי וברבוניות בגריל
מולים
פילה מוסר ים אל –א –פלאנצ'ה , בסגנון באסקי
דג בואקום
דניס על מצע אורז חמוציות ושקדים עם צ'יפס קולרבי
מרק דייגים - הגשה נוסח מרסיי


מתכונים מעונה 5
מרמירים בשום באכזיב
סרגוסים בניחוח אניס
דג בפיתה בעכו
סרטנים במעגן שביט
דג בורי בירדן
מבשלים על האוניה
פילה לוקוס עם פירות
פילה עם ירקות בעתלית
קציצות דגים לשייטים
קוקי סאן-ז'אק בנתניה


ארכיון פרקים של עונה חמישית
עונה 5, פרק ראשון
עונה 5, פרק שני
עונה 5, פרק שלישי
עונה 5, פרק רביעי
עונה 5, פרק חמישי
עונה 5, פרק שישי
עונה 5, פרק שביעי
עונה 5, פרק שמיני
עונה 5, פרק תשיעי
עונה 5, פרק עשירי
עונה 5, פרק אחד עשר
עונה 5, פרק 13
עונה 5, פרק 14
עונה 5, פרק 15 (לקט)
עונה 5, פרק 16
עונה 5, פרק 17
עונה 5, פרק 18


עונות קודמות
עונה רביעית
עושים גלים, עונה 6, פרק 13

הפרק הזה, גדי נוסע לקאן לתערוכת יאכטות, הוא פוגש את קורט ושומע על חפירות ארכיאולוגיות מתחת למים, עם אידי הוא נוסע לראשון לציון ומציל את הדולפין מטביעה, במבחן גלים אנו מגלים את יאכטת מאליבו וכמובן יש חידה חדשה.

 

 

בואו לענות על החידה - כמעט וקרה

ספרו לנו את סיפור ההפלגה הראשונה שלכם

שלחו לנו מתכון

או אולי ספרו לנו סיפור מהים.



מתכון של אידי: תבשיל דגים



מצרכים:

דג ים לברק או כל דג לבן אחר במשקל 1 ק"ג – פרוס

שרימפסים

מולים

סרטנים

1/2 כוס שמן זית

1 בצל סגול קצוץ גס

1 בצל לבן חתוך גס

4 שיני שום שלמות

2 תפו"א מבושלים, מקולפים ופרוסים

1 פלפל אדום חתוך גס

1 פלפל חריף מיובש שלם

2 גזר פרוס

2 גבעולי סלרי פרוסים

1 קישוא חתוך גס

1/2 כוס יין לבן

5-6 פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

3 כוסות ציר דגים

מלח

פלפל

כפית כורכום

1-2 כוכבי אניס

כפית פפריקה חריפה

10 שערות זעפרן

צרור פטרוזיליה קצוצה או כוסברה

 

אופן ההכנה

מחממים חצי מכמות שמן הזית בסיר גדול ושטוח. מטגנים בצל סגול, בצל לבו ושום עד להזהבה.

מוסיפים את תפוחי האדמה, גזר, כוכב אניס, פלפל חריף מיובש, קישוא, פלפל אדום, סלרי ומטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.

יוצקים את שארית השמן ומוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, פלפל אנגלי, עלי דפנה, שערות זעפרן, פרוסות הדג ופירות הים. יוצקים ציר דגים ויין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15-20 דקות. מפזרים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומגישים מיד.

נכתב על ידי עושים גלים, 24/9/2010 13:52
2 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע         המלץ על הקטע
תגובה אחרונה של ב-7/5/2011 22:30



הדף הבא
דפים: 1  2  

החודש הקודם (8/2010)  החודש הבא (10/2010)  


© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעושים גלים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עושים גלים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2010 © נענע10 בע"מ