לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
עושים גלים | עונה 6
כינוי: עושים גלים
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלנו ?

כן לא
שלח
ארכיון:


ארכיון פרקים של העונה הנוכחית
עונה 6, פרק ראשון
עונה 6 פרק 2
עונה 6 פרק 3
עונה 6, פרק 4


ארכיון מתכונים, עונה 6
פילה בר ים על אטריות פפאדרלה
שרימפס קריסטל הולך על המים
סקומברי וברבוניות בגריל
מולים
פילה מוסר ים אל –א –פלאנצ'ה , בסגנון באסקי
דג בואקום
דניס על מצע אורז חמוציות ושקדים עם צ'יפס קולרבי
מרק דייגים - הגשה נוסח מרסיי


מתכונים מעונה 5
מרמירים בשום באכזיב
סרגוסים בניחוח אניס
דג בפיתה בעכו
סרטנים במעגן שביט
דג בורי בירדן
מבשלים על האוניה
פילה לוקוס עם פירות
פילה עם ירקות בעתלית
קציצות דגים לשייטים
קוקי סאן-ז'אק בנתניה


ארכיון פרקים של עונה חמישית
עונה 5, פרק ראשון
עונה 5, פרק שני
עונה 5, פרק שלישי
עונה 5, פרק רביעי
עונה 5, פרק חמישי
עונה 5, פרק שישי
עונה 5, פרק שביעי
עונה 5, פרק שמיני
עונה 5, פרק תשיעי
עונה 5, פרק עשירי
עונה 5, פרק אחד עשר
עונה 5, פרק 13
עונה 5, פרק 14
עונה 5, פרק 15 (לקט)
עונה 5, פרק 16
עונה 5, פרק 17
עונה 5, פרק 18


עונות קודמות
עונה רביעית
מתכון של אידי: מרק דייגים - הגשה נוסח מרסיי



מצרכים

1 ראש לוקוס במשקל 1 קילו לפחות

4 דגי ים קטנים - דגי סלע או לוקוס

4 שרימפס עם הראשים

4 קלמרי

3 סרטני חוף

חופן מולים

סבידה

1 בצל לבן גדול חתוך גם

5 שיני שום קצוצות

3 ענפי סלרי פרוסים

1 קישוא חתוך לחתיכות קטנות

2 כרישה (החלק הלבן) פרוסות לאורך

4 תפוחי – אדמה חתוכים גס

שמן זית

קליפת תפוז

פטרוזיליה

2 כוכב אניס

פקק פרנו (או ריקארד/ פסטיס ובמקרה שאין אז עראק(

2/3 כוס יין לבן יבש

6 אבקני זעפרן מושרים במים

כמון

כורכום

פפריקה

פלפל חריף ירוק או אדום טרי

מים רותחים

 

להגשה:

פרוסות לחם כפרי קלויות מרוחות בשן שום, עגבנייה ומעט שמן זית

 

אופן הכנה

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים חתיכות גסות של תפוחי האדמה, בצל, שום, סלרי פרוס וקישואים חתוכים. מוסיפים את כוכבי האניס, ראש הלוקוס,הסרטנים,שרימפס, קלמרי, סבידה. מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה. מוסיפים את היין הלבן, את הפרנו ומים רותחים עד לכיסוי המרכיבים. מוסיפים את הכרישה, הזעפרן, פלפל חריף ומבשלים כ- 10-15 דקות. מוסיפים את קליפת התפוז ודגי הים הקטנים וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.

לפני ההגשה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מרתיחים פעם אחרונה ומגישים בליווי פרוסות הלחם הכפרי.






© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעושים גלים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עושים גלים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2010 © נענע10 בע"מ