לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
עושים גלים | עונה 6
כינוי: עושים גלים
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלנו ?

כן לא
שלח
ארכיון:


ארכיון פרקים של העונה הנוכחית
עונה 6, פרק ראשון
עונה 6 פרק 2
עונה 6 פרק 3
עונה 6, פרק 4


ארכיון מתכונים, עונה 6
פילה בר ים על אטריות פפאדרלה
שרימפס קריסטל הולך על המים
סקומברי וברבוניות בגריל
מולים
פילה מוסר ים אל –א –פלאנצ'ה , בסגנון באסקי
דג בואקום
דניס על מצע אורז חמוציות ושקדים עם צ'יפס קולרבי
מרק דייגים - הגשה נוסח מרסיי


מתכונים מעונה 5
מרמירים בשום באכזיב
סרגוסים בניחוח אניס
דג בפיתה בעכו
סרטנים במעגן שביט
דג בורי בירדן
מבשלים על האוניה
פילה לוקוס עם פירות
פילה עם ירקות בעתלית
קציצות דגים לשייטים
קוקי סאן-ז'אק בנתניה


ארכיון פרקים של עונה חמישית
עונה 5, פרק ראשון
עונה 5, פרק שני
עונה 5, פרק שלישי
עונה 5, פרק רביעי
עונה 5, פרק חמישי
עונה 5, פרק שישי
עונה 5, פרק שביעי
עונה 5, פרק שמיני
עונה 5, פרק תשיעי
עונה 5, פרק עשירי
עונה 5, פרק אחד עשר
עונה 5, פרק 13
עונה 5, פרק 14
עונה 5, פרק 15 (לקט)
עונה 5, פרק 16
עונה 5, פרק 17
עונה 5, פרק 18


עונות קודמות
עונה רביעית
קו חוף
גדי ואידי עוצרים בכרם ענבים מהם מכינים את היין שהם רגילים לשתות.
אידי מכין מנת פילה לוקוס עם פירות ויין כמובן, ולקינוח וופל בלגי שיכור ומתוק.




כרם ענבים – פילה לוקוס עם פירות, וופל בלגי לקינוח
מצרכים
800-1000 גר' פילה לוקוס
1-2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים
1-2 אפרסקים קלופים ופרוסים
4-5 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול פרוס
1-2 מקלות סלרי פרוסים
3-4 כפות חמאה
מעט שמן זית
מלח
פלפל
גרגירי פלפל אדום
1 יחידה למון גראס טרי (לימונית)
4-5 פילה פלחי לימון
1/2 כוס יין נתזים מתקתק - מוסקטו
1/4 כוס ברנדי\קוניאק
50 גר' פיסטוק קלוף

מצרכים להכנת בלילת ופל
300 גר' קמח לבן
10 גר' אבקת אפייה
קורט מלח
75 גר' סוכר
100 גר' חמאה
2 ביצים
1/2 ליטר חלב

מצרכים לתוספת לוופל
פירות העונה חתוכים (תפוחים, אפרסקים, שזיפים וכו')
3-4 כפות ברנדי
1/4 כוס יין נתזים מתקתק
1/3 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל



אופן הכנת הדג
את הפילה ממליחים ומפלפלים
ממיסים במחבת חמאה ושמן זית
מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה, מפזרים את פרוסות הפירות, פילטים של לימון, שום, בצל סגול וסלרי
יוצקים יין מוסקטו, מכסים ומבשלים כ- 5-6 דקות.
הופכים את הדגים, מוסיפים גרגירי פלפל אדום, פיסטוקים ולמון גראס.
ממשיכים לבשל כ- 4-5 דקות.


אופן הכנת הוופל
בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. יוצרים גומה ומוסיפים מלח,סוכר, חמאה מומסת וביצים. מערבבים היטב, מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית (דומה לתערובת פנקייק). נותנים לתערובת לנוח כשעה.
במכשיר וופל חם יוצקים מצקת אחת או שתיים סוגרים ואופים עד לקבלת וופל.
במחבת מחממים סוכר וסוכר וניל ומוסיפים את חתיכות הפירות
כשהסוכר נמס מוסיפים את יין המוסקטו ואת הברנדי
משלהבים את המחבת
ממשיכים לבשל כ- 3-4 דקות
מגישים חם מעל הוופל הטרי.









© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעושים גלים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עושים גלים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2010 © נענע10 בע"מ