לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
עושים גלים | עונה 6
כינוי: עושים גלים
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלנו ?

כן לא
שלח
ארכיון:


ארכיון פרקים של העונה הנוכחית
עונה 6, פרק ראשון
עונה 6 פרק 2
עונה 6 פרק 3
עונה 6, פרק 4


ארכיון מתכונים, עונה 6
פילה בר ים על אטריות פפאדרלה
שרימפס קריסטל הולך על המים
סקומברי וברבוניות בגריל
מולים
פילה מוסר ים אל –א –פלאנצ'ה , בסגנון באסקי
דג בואקום
דניס על מצע אורז חמוציות ושקדים עם צ'יפס קולרבי
מרק דייגים - הגשה נוסח מרסיי


מתכונים מעונה 5
מרמירים בשום באכזיב
סרגוסים בניחוח אניס
דג בפיתה בעכו
סרטנים במעגן שביט
דג בורי בירדן
מבשלים על האוניה
פילה לוקוס עם פירות
פילה עם ירקות בעתלית
קציצות דגים לשייטים
קוקי סאן-ז'אק בנתניה


ארכיון פרקים של עונה חמישית
עונה 5, פרק ראשון
עונה 5, פרק שני
עונה 5, פרק שלישי
עונה 5, פרק רביעי
עונה 5, פרק חמישי
עונה 5, פרק שישי
עונה 5, פרק שביעי
עונה 5, פרק שמיני
עונה 5, פרק תשיעי
עונה 5, פרק עשירי
עונה 5, פרק אחד עשר
עונה 5, פרק 13
עונה 5, פרק 14
עונה 5, פרק 15 (לקט)
עונה 5, פרק 16
עונה 5, פרק 17
עונה 5, פרק 18


עונות קודמות
עונה רביעית
קו חוף - דג בורי ממולא בירדן

גדי ואידי מגיעים לפארק הירדן ההררי, גדי דג דגים ואידי מבשל אותם?

 

 

דג בורי ממולא על מצע עלי תרד

 

מצרכים להכנת הדג:

בורי שלם במשקל 700-900 גר' ללא אדרה

1 בצל לבן גדול קצוץ

1 בצל סגול קצוץ

גבעול סלרי קצוץ

1 בטטה קטנה, קלופה ופרוסה לעובי 0.5 ס"מ

2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים

6-7 תמרים מיובשים

1 שן שום קצוצה

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל

תבלין דג

שמן זית

מצרכים להכנת התרד:

300 גר' חבילת תרד

מיץ מלימון

שמן זית

בצל סגול

1 שן שום

מלח

פלפל

 

 

אופן הכנה

במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצלים, מוסיפים את פרוסות הבטטה, סלרי ואגוזי המלך הקצוצים. מתבלים בתבלין דג מלח ופלפל.

מבשלים כ- 5-7 דקות.

במעבד מזון טוחנים פטרוזיליה ותמרים טחינה קצרה (כדי לא להפוך אותם למחית)

מוסיפים את תערובת התמרים למחבת וממשיכים לבשל כ- 2-3 דקות.

את פנים הדג מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל ומעט שמן זית. מניחים לאורך הדג את פרוסות הבטטה ומעליהן מפזרים את שאר התערובת.

"סוגרים" את הדג היטב ומהדקים.

על יריעת נייר אלומיניום משומן בשמן זית מניחים את הדג ועוטפים אותו היטב.

צולים על גריל חם כ- 10 דקות מכל צד.

במחבת מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הבצל הסגול. מוסיפים את עלי התרד, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן כ- 4-5 דקות.

מגישים  פרוסת דג לצד תבשיל עלי התרד.

 






© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעושים גלים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עושים גלים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2010 © נענע10 בע"מ