בלוגים קרובים  בר קבועים  הוסף לקבועים שלי   שלח המלצה לחבר   הפורום
משלוח תמונות לסלולר   לינק ישיר לכאן   דף כניסה


Islay - בלוג וויסקי

וויסקי סינגל מאלט, מזקקות, סקוטלנד
5/2007

טליסקר (Talisker) בן 10 שנים: רשמי טעימה (tasting notes)

אני תמיד אומרת כמה שאני גרועה ב-tasting notes, וזה די נכון. בדרך כלל אני מזהה עד שלושה טעמים וריחות עיקריים, לפעמים עוד קצת בפיניש. לכן אני תמיד נדהמת מהבלוג של drinking, שמפרק טעמים וריחות (לרוב ביין, אמנם) כאילו אין מחר, ומתבאסת שאין כאלה רשמי טעימה טובים ובעברית על וויסקי. והנה בא drinking ושואל אותי (בתיבת המסרים שפה בצד ימין. אתם מוזמנים להשתמש בה, אני עונה שם בשמחה גם כשאין פוסט חדש) מה עדיף: היילנד פארק (Highland Park) בן 12 שנה או טאליסקר (Talisker) בן 10 שנים, ועוד מבקש להכריע אם הטאליסקר יותר כבולי או יותר מעושן. אז הנה, אני נעתרת לאתגר.

טליסקר 10 הוא בעיני הוא יותר מעושן מכבולי, למרות שאי אפשר להתעלם מהכבול. מרקם קצת oily, יש באף משהו דבשי, אפילו קצת מייפלי, פיניש ארוך מאוד אבל גם עדין מאוד. מייקל ג'קסון אומר שיש בפיניש הרבה פלפל. לא יודעת אם הרבה, אבל בהחלט מורגש במידה מסויימת. טליסקר 10 מאוד מאוזן לטעמי, מין ג'נטלמן כזה, אבל קשה לי להימנע מהתחושה שאם כבר הולכים על מעושן, אני מחפשת וויסקי עם הרבה יותר נוכחות, הרבה יותר חזק וישיר, בזמן שטליסקר הולך על קצות האצבעות. בקיצור, אין שום דבר רע להגיד על הוויסקי המצוין הזה, אבל הוא לא מלהיב אותי בשום צורה.

לצערי אין לי היילנד פארק 12 שנה בהישג יד, אבל אני מתכוונת להשיג קצת ממש בקרוב ולהשוות. ועכשיו, drinking, אולי תגלה על מה ולמה ההתלבטות? למה דוקא השניים האלה?

נ.ב.

מפגש הבלוגרים אצל כרמל, שהחלטתי ברגע האחרון להופיע בו, היה פשוט מעולה. נכחו כמה אנשים שאני מכירה אישית, כמה שאני מכירה וירטואלית, כאלה שאני קוראת פאסיבית וכאלה שלא הכרתי בכלל, ואלה שמות: אח"י דקר, אטאלנטה, אפי פוקס, ואן דר גראף אחותך, טיף, טל, יהונתן, יוסי, יוחאי, כדרלעומר, כוסית עם אובססיית שואה, כמעט 30, כרמל, ליאור הנרלרמן, מורין, מרק, עומר, עידוק, עידן, עירא, רוני יניבשוקי, שרון, eln ואני מקווה שלא פספסתי אף אחד. למען האמת, אני קצת מרמה כי יש כאן כמה שמות שאני בשום פנים ואופן לא מצליחה לחבר להם פרצוף בזכרון.  הרבה וודקה, בחרובקה ובירה זרמו בכיוון הכללי שלי, והשוטרים(!) שבאו לפוצץ את המסיבה החזירו אותי לרגע לגיל 16 העליז.  פשוט מעולה.

 

נכתב על ידי Islay, 25/5/2007 00:09, בקטגוריה
43 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע

איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - גריסת הלתת. חלק רביעי

המדריך לייצור וויסקי כפי שצולם בספרינגבנק מתקדם עוד צעד, והפעם - גריסת הלתת.

 

סוף סוף אפשר להתחיל לקרוא לשעורה לתת, והנה אנחנו בכניסה ל-Mill Room, חדר הגריסה, שם נגרוס את הלתת לשלושה גדלים שונים, מגריסה גסה ועד גריסה על גבול האבקה. למה? לא ברור, כנראה שככה אפשר למצות את המקסימום מהלתת (ובאמת שאין לי מושג אם ככה עושים גם במזקקות אחרות).

 

 

 

מכונת הגריסה משתרעת על פני שתי קומות. הנה החלק שבקומה השנייה, אליו שופכים את הלתת...

 

 

.

..וככה נראה החלק התחתון שנמשך לתוך הקומה הראשונה.

 

 

מבט מקרוב על השעורה שנשפכת למכונת הגריסה, כמות מדודה בדיוק כדי לא לתקוע את המכונה. אם תסתכלו שתי תמונות למעלה, האיזור הזה קצת מוסתר, אבל מה לא עושים כדי להביא לכם תמונות (כן, טיפסתי שם קצת כדי לצלם פנימה. זהירות על האצבעות ).

 

 

וקצת יותר מקרוב:

 

 

לאחר הגריסה, הלתת הגרוס (Grist) עושה את דרכו אל המיכלים הגדולים, ומשם, דרך פתח ברצפה, ישר לתוך ה-Mash Tun, מיכל העץ הענק שבו ה-Grist יבלה עוד מעט בחברת מים חמים מאוד.

 

 

ומה השלב הבא? Mashing.

 

לחלק החמישי - Mashing.

 

לחלק הראשון - מגיעים לספרינגבנק.

לחלק השני - ליתות.

לחלק השלישי - ייבוש וקליית השעורה.

 

נכתב על ידי Islay, 17/5/2007 14:42, בקטגוריה
14 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     2 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע



דפים: 1  

החודש הקודם (3/2007)  החודש הבא (6/2007)  
15,467
כינוי: Islay
גיל: 35
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
RSS (הסבר)

ארכיון:
 << מאי 2007 >> 
א ב ג ד ה ו ש
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

חלון מסרים:
הוסף מסר


הורידו את סרגל הכלים של הבלוג!
(כל מה שצריך כדי לגלוש וויסקי באינטרנט בלחיצת כפתור)
פרטים על סרגל הוויסקי של הבלוג




הקטגוריות בבלוג


פוסטים לפי קטגוריות
רשימת הפוסטים בבלוג ממויינים לפי קטגוריות:


Islay - אודות האי ומזקקות
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
מזקקת Kilchoman - איך מייצרים מסורת אינסטנט?
Feis Ile - פסטיבל וויסקי ומוסיקה ב-Islay
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד


טעימת וויסקי
וויסקי - איך לבחור את הצעד הבא בלי להמר ולהצטער
טליסקר (Talisker) בן 10 שנים: רשמי טעימה (tasting notes)
Glenfarclas 12 קופץ לראש הרשימה
תגידו, רוצים טעימה מונחית של סינגל מאלט?


וויסקי כהשקעה כלכלית
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
וויסקי לאספנים כהשקעה כלכלית - אז איך זה עובד?
מכירה פומבית של וויסקי בישראל - הזדמנות לתרגל וויסקי כהשקעה כלכלית על אמת
תשובה לאתגר המכירה הפומבית א' - Highland Park
מכירה פומבית שנייה ואתגר וויסקי נוסף
פרטים נוספים על הבקבוקים במכירה הפומבית


ייצור וויסקי בתמונות
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ייבוש וקליית השעורה (סוף הליתות). חלק שלישי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - גריסת הלתת. חלק רביעי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - Mashing. חלק חמישי


Campbeltown & Springbank
תהליך הזיקוק של ספרינגבנק
ריכוז קטעי סקוטלנד
Springbank ו-Campbeltown - סקירה
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני


סיורי מזקקות
כיצד לתכנן סיור מזקקות בסקוטלנד?
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון


לשתות בתל אביב
רפרטואר הברים המוגבל שלי
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
10 דברים על הבראסרי (ואף מילה על וויסקי)
המהפכה כבר כאן - פעם ראשונה בבראון נטול עשן


עניני וויסקי כלליים
פנים חדשות לבלוג
ביקורת כתבות וויסקי באינטרנט העברי - חלק א'
מתכוני וויסקי
וויסקי, פלצנות ותרבות אלכוהול
כוס חדשה לוויסקי מבית Celtic Malts
סרגל כלים לבלוג
לשתות וויסקי בן 30 מכוס פלסטיק
מהרויאל מייל לדואר ישראל, או למה שווה להיות חברים של מזקקות וויסקי
וויסקי כשר?
וויסקי מעושן וכיכרות שוקולד
גם אני Guardian של גלנליווט!
הרומן של טוני סופרנו עם גלנליווט
מייקל ג'קסון מת בטרם עת - כמה מלים אודותיו
SingleMalt.tv - שידורי וויסקי
Islay 29 years old single cask, bottled 2007


ענייני אלכוהול אחרים
פונץ' קייצי משובח
טיפים לברמן/מלצר
Picture Cook Book של Life
רצים: 4 קוקטיילים לפסח
רצים: "מבוא לעולם היין" של ברי ססלוב להורדה בחינם
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
5 דברים עלי


דברים אחרים
מזקקות / מצלמות רשת / מקומות
הודעה מנהלתית נטולת וויסקי
עכשיו תורכם:
עוברים דירה


אפשר למצוא אותי ב:













פורומים

פורום וויסקי - NRG
פורום אלכוהול - וואלה
פורום אלכוהול וקוקטיילים - בקבוק
פורום יין ואלכוהול - תפוז
פורום יין ואלכוהול - Ynet
פורום אלכוהול - נענע
פורום ברמנים וברמניות - תפוז


כדאי לקרוא
ארכיון כתבות האלכוהול של גיא גיסר
אוכל, שתיה, גבר - יאיר גת על יין ודברים אחרים
על שתיה ועל מה שמסביב - בלוג אלכוהול
לשבת, לשתות ולשכוח - הבלוג של גיא גיסר
וידויים של מח מסובב - בלוג האלכוהול של אור רכס


אינדקס טעימות סינגל מאלט
הדירוג המוצלח של מייקל ג'קסון (ולפעמים גם של ג'ים מאריי)



גם אני קורא את בלוג הוויסקי!
(הקוראים שלי שיש להם בלוג - שכחתי מישהו?)
אודיסאוס
Drinking
העטלף המעופף
ק.ה. רומינגה
Kinks
וינסטון צ.
יאיר
דניאל
בן אבויה
יונתן
עירא
אור
eli7
גיא
קשקין
שוקי


דברים לעשות בתל אביב
יאללה מי בא: דברים מעניינים
עכבר העיר הופעות
אירועי השבוע האמיתיים של ניימן
TelAvivCity.com
פורום הופדעות של השרת העיוור
טיים אאוט תל אביב
הופעות קיץ 2007
ILCU


לא וויסקי, אבל חשוב לקרוא
My Body

הקישורים שהופיעו כאן עברו לבלוג לווין בתפוז, המיועד לכל מה שלא קשור לוויסקי



.



Love Your Body
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לIslay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Islay ועליו/ה בלבד
2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze
עיצוב: איה