לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2014    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2014

פינת המתכון: גבינת פיצה טבעונית וגבינה מטופו


ברגע שמצאתי את המתכון הזה לגבינת פיצה טבעונית תמו ייסורי כטבעוני. מאז הכנתי אותה כבר כמה וכמה פעמים לשמחתם של הסועדים, גם טבעונים וגם אוכלי כל. היא בריאה יותר מגבינה מחלב פרה כי אין בה את כל ההורמונים והתרופות שדוחפים לפרות, וטובה גם לרגישים ללקטוז, אך לא בהכרח הרבה יותר דלת שומן, שכן אגוזים הם עתירי שומן. היא נשמרת כשבוע במקרר, לא ניסיתי יותר אבל אולי. אפשר גם להקפיא למשך כמה חודשים. היא מאוד דביקה אבל מחקה בהצלחה את התכונות של מוצרלה על פיצה: היא מזהיבה בתנור והיא אלסטית כמוה, בזכות המרכיב החשוב: קמח טפיוקה.

 

המתכון רץ ברשת בהרבה מקומות וגרסאות, אני מביא את הגרסא של האתר המוצלח TLVEGAN ובסוגריים ההצעות לשיפור שלי. בקישור יש מתכון מלא כולל בצק ורוטב. אני בד"כ מתעצל להכין בצק, ולכן מציע גם לכם טיפ של אלופים עצלנים: קונים בשוק או בשווארמיה הקרובה לביתכם לאפה (פיתה עיראקית, אשתנור), מושחים אותה היטב בשמן זית משני הצדדים. התוצאה: כמו בפיצריות מובילות. כמעט.

 

הכמויות במתכון מספיקות לשתיים שלוש פיצות, אפשר להכפיל כמויות ולהקפיא.

 

גבינת קשיו:

חצי כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – לאחר השריה של כשש שעות במים פושרים, מסונן מהמים

כוס מים חמים

2 וחצי כפות קמח טפיוקה

כף שמן זית

שן שום כתושה (אני ממליץ על שתיים-שלוש)

כף שטוחה מלח (אני ממליץ על שלוש)

כפית מיץ לימון (אני ממליץ על שלוש לפחות)

 

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון חזק טוחנים את כל החומרים, במשך כמה דקות עד שנהיה מרקם חלק ומימי (לא לדאוג).

2. להעביר לסיר קטן את הכל, ולערבב על אש גכוהה בלי הפסקה כדי שלא יישרף (אל תפסיקו לערבב). אחרי כ-3 דקות הנוזל יתעבה ויראה ממש כמו גבינה, ואז קצת יתפרק וזה בסדר.

3. להנמיך את האש ולהמשיך לערבב כל הזמן עוד כ-2 דקות עד שהופך לקרמי. לחכות שיתקרר קצת ופשוט לטפטף גושים על רוטב העגבניות – אחרי התנור זה גם ייראה כמו מוצרלה אמיתית.

 

הערה: אם שומרים במקרר הגבינה מתמצקת במשך השבוע, יעני נהיית מוצקה יותר.

 

ואיך עושים גבינה כמו בולגרית מטופו?

 

חותכים אות קורעים טופו לחתיכות קטנות, ומשרים בתמיסה בתיבול דומה לכיממה לפחות:

 

300 גרם טופו

5-10 כפות מלח (5 = מליחות עדינה מאוד, 10 כבר יותר דומה לבולגרית)

מיץ מלימון אחד

3-6 שיני שום כתושות לפי הטעם

כף או שתיים שמן זית

 

ואפשר להשתולל עם סוגי תיבול אחרים, כמקובל בגבינות: סומאק, עשבי תיבול, קצח, וכו'.

 

 

 

נכתב על ידי , 20/8/2014 23:32   בקטגוריות פינת המתכון, צמחונות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פסטיבל אנימיקס: רביעי עד שבת השבוע!!!


קצת הזנחתי את הבלוג הזה, אני מודה. רוב הפעילות עברה לפייסבוק. אבל למקרה שכמה חסרי שיניים מקוריים עוד מסתובבים פה ולא שם, החלטתי בכל זאת להזכיר לכם שהשבוע מתקיים פסטיבל הקומיקס, האנימציה והקריקטורה השנתי!



הכניסה ליריד הקומיקס, הספרים והיצירה חופשית לחלוטין! השנה כל היריד בתוך לובי הסינמטק הממוזג והבטוח.

 

התוכניה המלאה ורכישת כרטיסים באתר הסינמטק ובטלפון 03-6060800 שלוחה 1.

 

פירוט כל כותרי הקומיקס החדשים שיוצאים לפסטיבל בעמוד הפייסבוק שלנו.

לאור השאלות הרבות, קצת סדר במועדי פתיחת הדוכנים:
דוכני הקומיקס לילדים (אורי פינק, שלגי, זנזורי ושות') וחנויות הקומיקס יהיו פתוחים כל היום, 10:00-23:00, וביום שישי עד 16:00.

דוכני הקומיקס לנוער ומבוגרים יהיו פתוחים בימים רביעי, חמישי ושבת בשעות 17:00-23:00.

דוכני היצירה והמוצרים המגניבים יהיו פתוחים ברובם 10:00-16:00, וחלקם ימשיכו איתנו עד הערב.

רשימת מציגים בדוכני יוצרי הקומיקס (בסדר אקראי לחלוטין):

מציגים רק אחרי הצהריים:

ניר שחרור 
אורטל אברהם
ניב מג'ר
אנגלמאיר
מתן כהן
שלומי צ'רקה
טדי גולדנברג
בועז קדמן
קלאודיו סמבל
לילך מדר
עדי קלג
גיא פוגל
אילנה זפרן
קרן כץ
דן אלון
עדי סנד
אברהם גיא
עדי קפלן ושחר כרמל
דימונה - אמיתי סנדי ונועה אברבנאל
טלי רזניק
יריב גדיש
אריאל פולינג'ר
דניאל עדן
יאיר בנימיני
הילה נעם
קרן ורדיגר
הדר ראובן עם נטלי רון
חגילר
ברק צרפתי
אביב איצקוביץ'
עידו הירשברג
דניאל עמית 

מציגים כל היום:
הוצאת שלגי
ולדיק סנדלר
קבוצת קומיקס חיפה
קומיקס וירקות
קומיקאזה
אלון טרייטמן
תומי זנדשטיין
מאור
עופר זנזורי
אורי פינק
נמרוד רשף
ארז צדוק

 

בואו לבקר!

נכתב על ידי , 4/8/2014 13:57   בקטגוריות פנזינים וכו', איור, אנימציה, בידור, הומור, ירידים, עירוני, פסטיבל הקומיקס 2014, קומיקס, קומיקס ישראלי, קריקטורות, תערוכות, תרבות אלטרנטיבית  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי: 

בן: 37

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ