לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


תרבות אלטרנטיבית: קומיקס, מוזיקה, מחאה. לא יומן אישי. אבל אולי אני אגלוש לניו ג'ורנליזם.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2017    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2017

מרק מינסטרונה גרסת אמיתי


מינסטרונה זה במקור מרק שאריות, שבכללי מערב כל מה שיש על בסיס עגבניות.
 

למתכון יש אינסוף גרסאות, אף מרכיב הוא לא חובה קדושה. מה שלא אוהבים לא שמים.
 

אני תמיד מעדיף לחתוך הכל קטן כי אז בכל כף יש יותר מרכיבים שונים, אבל זה עניין של טעם.

כשכתוב מספר משתנה של מרכיב מסויים זה לפי הגודל (או ההעדפה), למשל 2-3 גזרים זה שניים גדולים או שלושה בינוניים.

המתכון מתאים לסיר של 5 ליטר. אפשר גם להקפיא חלק מהמרק, החוכמה המקובלת כיום היא שזה נשמר טוב עד 4 חודשים במקפיא.

 

מרכיבים בסיסיים:

2 בצלים קצוצים (אפשר גם כרשה במקום אחד הבצלים)

5-10 שיני שום פרוסות או קצוצות או כתושות

1 פלפל חריף קצוץ דק או כף שתיים פלפל צ'ילי יבש לפי הטעם

4-6 גבעולי סלרי קצוצים

2-3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1-2 פלפל חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס כרוב כבוש (או רבע כרוב טרי קצוץ דק+מיץ מלימון אחד)

1-2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות

1 קישוא או זוקיני או יותר חתוכים לקוביות

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

6-8 עגבניות בשלות קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות של המותג מוטי האיטלקי

1 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או צינורות קצרים או מה שאוהבות

1 כוס שעועית לבנה (יבשה – מושרית ללילה קודם, או קפואה, או משימורים עם רוטב עגבניות)

תיבול בסיסי:

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור, רצוי גרוס על המקום

1 כף פפריקה

1 כף כמון

 

מרכיבים מומלצים מאוד:

1-2 שורש סלרי חתוכים לקוביות

1-2 שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות

העלים של כל השורשים האלה, שטופים היטב וקשורים בחוט (או בלי חוט, גם בסדר)

ואפשר גם עלים אחרים שיש במקרר, פטרוזיליה, כוסברה שמיר או קצת מכל אחד.

0.5-1 כוס גריסי פנינה (במקום השעועית\עדשים שבמתכון המקורי. לקוראים שלא נמנעים מקטניות – אפשר גם וגם וגם. עדשים אפשר להוסיף יבשים, שעועית עדיף מבושלת או כזאת שהושרתה ללילה קודם.)
 

תיבול נוסף מומלץ:

כמה ענפי תימין, אורגנו או שניהם

כף או שתיים רוטב סויה

כוס יין אדום יבש
 

להגשה:

פתיתי שמרי בירה או לרשעים פרמזן

 

הכנה ממש קלה:

1.     קולים את הפלפל המתוק בסיר ללא שמן כ-7-10 דקות עד שמשחים. מוציאים את הפלפל.
2.     מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר, כמה דקות כל אחד.

        אם ממש מתאמצים אפשר להוציא כל מרכיב אחרי הטיגון כדי שיהיה מקום לירק הבא, אבל זה לא חובה.

2.      מוסיפים איזה שני ליטר מים, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות או עגבניות מרוסקות מוטי ואת שאר הירקות והקטניות. בשלב הזה למרק עוד אין              טעם, לא לדאוג.

3.      מבשלים על אש גבוהה עד שרותח ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי אם השעועית מבושלת מראש או 3 שעות אם השעועית רק מושרית, כשבמהלכם מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים מדי פעם, ומוסיפים מים אם צריך\רוצים. לא חייבים לשמור על הסיר, אפשר לעשות דברים אחרים בחדרים אחרים, רק לא לשכוח שהוא שם.

4.      מוסיפים את התבלינים.

5.      מכניסים את צרור עלי הסלרי והפטרוזיליה.

6.      אחרי כשעה של בישול למרק כבר צריך להיות טעם. זה הזמן לתקן תיבול – להוסיף מלח או פלפל, למשל. אם המרק דליל מדי לטעמכן אפשר              להוסיף עוד קופסת רסק עגבניות, ולחילופין אפשר גם להכניס בלנדר מוט לסיר ולטחון כמה שניות חלק מהמרכיבים.

7.      אחרי שמתקנים תיבול כדאי לתת למרק להתבשל עוד רבע עד חצי שעה. 8 דקות לפני שמתים מרעב מוסיפים את הפסטה הקצרה, וכשהיא מוכנה          אפשר להסתער.

 

המרק מספיק לכמה ימים, אז אם לא אוהבים פסטה רכה מאוד אפשר לבשל אותה בנפרד ואז להוסיף אותה כל פעם שמחממים עוד מנה.

 

לחכות עד שהמרק מתקרר לפני שמכניסים למקרר או למקפיא. בחורף זה לא נורא אם משאירים אותו גם כל הלילה בחוץ.

 

 

 

נכתב על ידי , 15/2/2017 19:44   בקטגוריות פינת המתכון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי: 

בן: 40

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאמיתי סנדי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אמיתי סנדי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ