לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מתכונים, ארוחות שף וקולינריה

בלוג אוכל עם פוסטים מעניינים אודות הסיפורים והמתכונים מאחורי עבודה של שף פרטי וכל מה שסובב את הארוחות והאירועים


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2019

בכל ארוחת שף פרטי הפסטליס קיים. מה זה פסטאליס?


מתכון לפסטאליס

 

מה זה פסטאליס?? פסטלאיס זה בעצם תפו"א (פירה) ממולאים בבשר טחון. מצופים בקמח, ביצה ומטוגנים במחבת עם מעט שמן.

 

את הפסטלאיס ניתן לראות בכמה מטבחים ולאו דווקא במטבח המרוקאי ולכן יש למנה הזו מגוון שמות. למשל במטבח הטריפולטאי קוראים לזה "בסטיל". את השם למנה פסטלאיס המצאתי כי למדתי להכין את המנה הזאת מאמא הבשלנית שלי ולאמא שלי קוראים אליס והחיבור בין השניים הוליד את השם "פסט-אליס" ולכן אני קורא למנה הזאת פסטאליס. 

 

אז אימי אלופת הבישול, נוהגת להכין בכל חג, כמנת פתיחה את הפסטלאליס. ובפסח זה בכלל להיט! כי עם כל המגבלות של החג פתאום מקבלים מנה כ"כ אלגנתית וטעימה. .

(בפסח מחליפים את הקמח בקמח מצה והתוצאה מדהימה!)

 

אז כמו שהבטחתי לפני כמה שבועות בכל שבוע אתן מתכון מעניין. והשבוע מתכון לפסטאליס. ניתן לראות מתכונים נוספים בחיפוש באתר שלי שף פרטי מאור נתן

 

מתכון פסטאליס

1. מקלפים תפו"א ומבשלים במים מעט כורכום ומלח. מסננים וטוחנים את התפו"א במועך פירה עד שנהיים רכים. מצננים.

2. מטגנים בצל, עם טגוז מוסקט, מלח ופלפל כ 10 דקות ומוסיפים בשר טחון מס' 3 (אפשר גם 2 או 5 אבל 3 הכי מתאים למנה ספציפית זו). מבשלים עד שהבשר הטחון מוכן כ 30 דקות. מצננים.

4. ממלאים את התפו"א ומצפים בקמח ואחכ ביצה ומטגנים.

 

נכתב על ידי , 29/10/2019 10:24  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בן: 34

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לyaro528 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על yaro528 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ