לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אוכל ועוד כל מיני דברים


כותב על דברים שמעניינים אותי

Avatarכינוי:  Bulish

מין: זכר



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2018    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

10/2018

יש מתכונים לפסח שכיף לאכול כל השנה



מצות


לא תמצאו אותי אוכל סתם כך תפוח בדבש, את זה אני עושה אך ורק בראש השנה. גם לא תמצאו אותי יושב על פלטת גבינות, לא במסעדות וגם לא באירועים של חברים או קרובים - את זה אני עושה רק בחג השבועות. גם לא תתפסו אותי מחסל צלחת של לביבות או סופגניות – אותן אני משאיר לימי החנוכה. ובטח שלא תראו אותי עומד במטבח מכין אוזני המן לאורך כל ימות השנה, אני מכין ואוכל אוזני המן רק בחג פורים.

אבל מצות? איתן אני עובד לאורך כל ימות השנה. ומשכך, גם כל המשפחה שלי. אני יודע שנוהגים לרדת על מצות. אומרים שהן יבשות, שהן דלות, שהן גורמות לבעיות במערכת העיכול ועוד כל מיני תופעות. בעיני הכול שטויות. אנחנו קונים מצות לכל אורכה של השנה וגם אוכלים מהן 356 ימים בשנה. כי בעיני יש בהן משהו, משהו מיוחד.

מצות לא נועדו אך ורק למתכונים לפסח. אני משתמש בהן כל הזמן. אני אוהב להכין מצברייט עם מצות. ואכן מדי פעם ארוחת הערב המשפחתית כוללת מצברייט שנגמרת די מהר מהצלחת. נטרפת בתאבון רב על ידי כל אחד מבני המשפחה שלי. אבל מנת הדגל שלי עם מצות היא ללא ספק עוגת מצות.

היא קינוח שאני מכין לא רק עבור המשפחה שלי, אלא גם כאשר באים אלינו אורחים או כאשר אנחנו מוזמנים. ועל אף שתמיד שואלים אותי מה פתאום אני עובד במטבח עם מצות שלא בעת חג הפסח, אני תמיד מבקש שיטעמו ואחר כך ישאלו קושיות. וזה תמיד עובד, כבר למן הביס הראשון. הטעם של עוגת המצות שאני מכין כל כך טוב עד שאני לא יכול להמתין לפסח, ורק אחרי שתכינו בעצמכם את העוגה, תבינו על מה אני מדבר.

אגב, אין שום בעיה למצוא מצות לאורך כל ימות השנה בסופרים הקרובים למקום מגוריכם. אבל אם אתם אוכלים מצות רק בחג הפסח, אתם כמובן מוזמנים לנסות את המתכון הזה גם בפסח הקרוב, והוא באמת קרוב.

מתכון לעוגת מצות עשירה עם גנאש שוקולד / סוגת בשיתוף הקונדיטורית נעמה נויהאוז

המצרכים הדרושים:

5 מצות

2 כפות יין אדום מתוק

כוס חלב

מעט מלח


להכנת גנאש השוקולד:


כף סוכר לבן

מיכל שמנת מתוקה

קורט קליפת תפוז – לגורר

מעט מלח

300 גר' שוקולד מריר – לשבור לקביות

50 גרם חמאה – לחתוך לחתיכות קטנות

2 כפות סירופ מייפל איכותי


עבור קישוט העוגה:

לבחירתכם: קוקוס ו/או פירות ו/או אגוזים קלויים.


אופן ההכנה:


  • בסיר בישול הניחו את הסוכר, המלח, השמנת, קליפת התפוז והמייפל וחממו על אש נמוכה. ערבבו מדי פעם עד שהתערובת מתחילה לרתוח מעט. הורידו מהאש.

  • לתוך התערובת וכשהיא עדיין חמה הוסיפו את קוביות השוקולד והמתינו 2 דקות.

  • קחו מטרפה ידנית וטרפו את התערובת והשוקולד עד לקבלת קרם שוקולד מבריק ואחיד.

  • הוסיפו את קוביות החמאה לקרם השוקולד וערבבו עד שהחמאה נמסה לגמרי ומתאחדת עם הקרם.

  • צקו מחצית כוס מקרם השוקולד ושמרו בטמפרטורת החדר. את החצי השני של הקרם אחסנו למשך כחצי שעה במקרר. ערבבו מדי פעם עד שהקרם מתקשה מעט והופך למעין ממרח.

  • צקו יין וחלב לצלחת רחבה וטבלו בה מצה בשלמותה. הוסיפו גם קורט מלח וערבבו עד שהמלח נמס בחלב וביין.

  • טבלו את המצה למשך כחצי דקה ואז הפכו אותה וטבלו גם את הצד שני למשך כחצי דקה. עשו כן לכל המצות ותנו להן לנוח ל-5 דקות.

  • הוציאו את גנאש השוקולד מהמקרר.

  • מרחו 2 כפות מלאות של גאנש על כל מצה בעזרת מרית גומי.

  • הניחו מעל שכבת הגנאש מצה נוספת וגם עליה מרחו שכבת גנאש שוקולד.

  • המשיכו כך עם יתר המצות וגנאש השוקולד, כאשר השכבה העליונה תהיה מצה.

  • אחסנו את העוגה במקרר על מנת שזו תתייצב.

  • קישוט: הוציאו מהמקרר את קרם השוקולד ששמרנו וחממו אותו מעט כך שיהיה נוזלי.

  • צפו את העוגה עם הקרם וקשטו באחד או יותר מהקישוטים: קוקוס, אגוזים ו/או פירות.

הגישו.


בתאבון.


נכתב על ידי Bulish , 23/10/2018 03:19   בקטגוריות אוכל, אוכלים בחוץ  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: מדע בדיוני ופנטזיה , קולנוע , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לBulish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Bulish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ