לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הכל אודות מקררים קטנים



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


7/2018

מדוע חשוב לקרר יין במקרר יין ייעודי?


האקלים (במונחים של טמפרטורה ולחות) הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר המשפיעים על איכותו של היין לאורך זמן. מרבית האנשים מודעים לכך כי ישנה טמפרטורה אידיאלית עבור הגשתו של היין, אבל יתכן שמרביתם אינם מודעים לכך, כי טמפרטורה משחקת תפקיד חשוב בהרבה יותר, כאשר מדובר על אחסון היין. מספר מעלות בודדות עלולות לעשות את ההבדל בין שלמות לבין אכזבה מרה.

בין אם אתם אספני יין מסורים ואדוקים או סתם נהנים מדי פעם מכוס יין משובח לצד הארוחה שלכם, הבנת חשיבותה של טמפרטורת אחסון היין תשפר את ההנאה שלכם מכל היינות האהובים עליכם.



מדוע ישנה חשיבות לטמפרטורה בכל הנוגע לאחסון יין?

אנחנו נוטים שלא להקדיש מחשבה לחיי המדף, כשמדובר במשקאות אלכוהוליים, מתוך ההנחה שהם נשארים באיכות זהה לאורך השנים, או, במאמר הפתגם "משתפרים עם הגיל". במציאות, איכותו של יין משתנה ומתכלה, ולא כל היינות נועדו להזקין (או להתיישן) בחן.

רוב היינות בשוק הם Ready-to-drink ומתוכננים לשתיה זמן קצר, יחסית, לאחר מזיגתם לבקבוק. לא משנה כמה בזהירות תאחסנו אותם, יינות "עכשוויים" אלה לא ישתפרו בחלוף הזמן. רק מספר קטן ומצומצם של סוגי יין מתאימים לעבור את רף ה"כמה חודשים" השכיח.

בכל מקרה, טמפרטורת האחסון משפיעה על איכות היין הן בטווח הארוך והן בטווח הקצר. גם יינות Ready-to-drink ישמרו על איכותם בטמפרטורות המתאימות להם יותר, שלא לדבר על כך ששליטה בטמפרטורה הינה קריטית, אם בכוונתכם לאחסן את היין מהסוגים שאינם יינות Ready-to-drink במשך שנים.

כיצד הטמפרטורה משפיעה על יין?

כל בקבוק יין מכיל מספר תרכובות כימיות. כאשר התרכובות האלה מתפתחות ומשתנות, הטעמים והריחות מתפתחים לאט, היין מפתח מאפיינים ייחודיים אשר מגיעים רק בחלוף הזמן.

תהליך ההתבגרות (וההתיישנות) של היין רגיש מאד לסביבה, במיוחד לטמפרטורה. טמפרטורות המוגדרות כ"חמות" (15 מעלות ומעלה) עלולות לגרום להאצת התהליך, כשהן משבשות את האיזון העדין שבין התרכובות. לעומת זאת, טמפרטורות קרירות (10 מעלות ומטה) מאטות את תהליך ההתבגרות של היין באופן שאיננו טבעי לו.

הטמפרטורה הטובה ביותר לאחסון היין היא זו שתאפשר ליין להתבגר בקצב קבוע המתאים לו. בעוד מעט מאד מומחי יין מצליחים להסכים בינם לבין עצמם על הטמפרטורה המדויקת, מרביתם מסכימים, כי הטווח שבין 12 ל-14 מעלות הוא טווח הטמפרטורה האידיאלי לאחסון היינות האדומים והלבנים.

חשיבותה של הלחות באחסון יין

טמפרטורה איננה הדבר היחיד שחשוב באחסון היין שלכם, גם ללחות של מרתף היין שלכם (או כל מקום בו אתם מאחסנים את היינות שלכם) ישנו תפקיד חשוב באיכותו של היין. הפקקים האוטמים את בקבוקי היין עשויים מקליפת עץ המכונה אלון השעם (Quercus suber). כמו מוצרי העץ האחרים, השעם מתכווץ ומתרחב ככל שאחוזי הלחות באוויר שמסביבו משתנים. כאשר הלחות נמוכה (60% ומטה), פקקי היין מתכווצים והחמצן עלול לחדור לתוך הבקבוק. תנודות מרובות באחוזי הלחות שבאוויר עלולות להיות הרסניות ליין, שכן החשיפה החוזרת ונשנית לחמצן גורמת ליין לאבד את רעננותו ומקלקלת אותו.

רמת הלחות האידיאלית לאחסון היין נעה בין 70 ל-80 אחוזי לחות קבועים. לחות מעל לטווח זה אמנם לא תשפיע על היין, אבל היא עלולה לעודד את הצמיחה של טחב ועובש, אשר יכולים להזיק לצידו החיצוני של הפקק האוטם את הבקבוק ולמראן של התוויות המודבקות עליו.

מהו המקום הטוב ביותר לאחסן יין?

מה היה לנו עד כאן?

הטמפרטורה הטובה ביותר לאחסון היין היא בין 12 ל-14 מעלות, והלחות האידיאלית היא 70-80 אחוזים. יחד עם זאת, כמה אנשים הינם ברי מזל דיים כדי שיהיה מקום בביתם שעונה על התנאים האלה? במיוחד בהתחשב בכך כי הטמפרטורה הממוצעת של מקרר המטבח הינה 4.4 מעלות (כך שמקרר המטבח קר מדי ויבש מדי לאחסון יין) ואילו טמפרטורת החדר הממוצעת (במיוחד בישראל) היא חמה מדי לשם כך.

אז, מהו המקום הטוב ביותר לאחסן יין?

חלל לא מחומם במרתף, כחדר שירות, עשוי להוות אופציה סבירה לאחסון יין. למרות זאת, אזורים אלה נוטים לעתים קרובות לתנודות בגובה הטמפרטורה ובאחוזי הלחות, במיוחד באביב ובסתיו. כך שמי שירצה לאחסן יין במשך יותר מחודשים ספורים במקום כזה, יצטרך לנטר את הסביבה, וייתכן גם כי יהיה עליו להשקיע בקירור החלל ו / או במכשיר אדים כדי לשמור על טמפרטורה ולחות אחידות ויציבות לאורך זמן.

מקררי יין ייעודיים

עבור רובנו, אלה שאינם אספני יין מקצועיים, מרתף יין איננו חובה, מאחר ומרביתנו, איננו נוהגים לאחסן כמויות גדולות של בקבוקי יין לצריכה השוטפת, ולעיתים נדירות בלבד נחזיק בקבוק מבציר כלשהו עד שיתבגר וטעמיו ישתנו לטובה ויבשילו. כך שמרביתנו שותים יינות Ready-to-drink. אבל, כפי שכתבנו בתחילה, גם היינות הללו זקוקים לאחסון נכון, אחרת, הם מתקלקלים גם בפרק הזמן הקצר שאנחנו מחזיקים בהם. את הדרך הפשוטה והאמינה ביותר לאחסון יין מספקים מקררי יין ייעודיים ומיוחדים, המאפשרים לכם להגדיר את הטמפרטורות ולחות מבלי לפתוח ולסגור את דלת המקרר, ולהבטיח את התנאים האידיאליים לאחסון שני סוגי היין - גם היין שעתיד (וצריך) להתיישן ולהתבגר על מנת להגיע למלוא בשלותו וגם יינות ה- Ready-to-drink.

נכתב על ידי , 11/7/2018 09:38   בקטגוריות ביקורת  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 31




הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול , טיולים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לlanders אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על landers ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ