לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כתיבה בבלוג תעזור לי לקחת שליטה על החיים שלי, בכל אספקט שקיים.

Avatarכינוי:  הילה_כ

בת: 28





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2018    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2018

אל תאמיני לו


אל תאמיני לו, למוח הערמומי והנכלולי שלך.

את לא תפסיקי אחרי פררו רושה אחד.

אל תאמיני לו. אם תאכלי זה לא באמת ירגיע אותך.

אל תאמיני לו. את לא באמת צריכה את זה בשביל להתעורר.

הסוכר לא באמת ינחם ויעודד.

ולא, גם לא תרגישי שניצחת  אם תצליחי לעצור את עצמך אחרי שאכלת קצת. כי זה לא יקרה.

את תרגישי שניצחת רק אם תנהלי נכון את הדחף הזה למתוק.

את התשוקה להרגיש את השוקולד המתמוסס בלשון.

 

את יודעת שתרגישי אחר כך רע עם עצמך,

אז עדיף שתכיני לך כוס  קפה ותתאפקי. הקפה גם יעסיק את הלשון וגם ישרוף לך יותר זמן.

אל תדאגי, תיכף הרצון לאכול מהשוקולדים שהגישו לכם בעבודה- יעבור.

 

אז בבקשה- אל תאמיני לו!

נכתב על ידי הילה_כ , 8/1/2018 11:56  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הפחתת התשוקה למתוק


כשאנחנו אוכלים משהו מתוק עם אינדקס גליקמי גבוה, רמות הסוכר בדם עולות מהר ולערך גבוה מאוד.

הלבלב בתגובה מייצר אינסולין, שממהר להכניס את הסוכר מהדם לתאים.

כתוצאה מכך רמות הסוכר בדם יורדות במהרה, ואנחנו חשים רעבים, עייפים ועצבניים.

ואז מה הפתרון?

כמובן. פונים לאוכל. וככל שהוא יותר שומני ופחמימני, מה טוב.

וככה נוצרת רכבת הרים של אכילת פחמימות מרובה, עליה חדה ברמת סוכר, ירידה חדה עוד יותר, רעב מוגבר, זלילה וחוזר חלילה.

התנהגות זאת מובילה באופן ישיר לצריכת קלוריות מוגזמת ובהתאם לכך להשמנה,

ומעודדת באופן עקיף התפתחות סכרת.

איך זה קורה, אתם שואלים?

כשהלבלב פעיל בלי הפסקה ומייצר יותר אינסולין ממה שהוא אמור לייצר, יגיע שלב והוא פשוט יתעייף.

הוא יפסיק לייצר אינסולין, או שייצר פחות.

זה אומר שערכי הסוכר בדם ישארו גבוהים, וזה למעשה סכרת.

מנגנון נוסף שמוביל להתפתחות מחלת הסכרת הוא פשוט אי סבילות לאינסולין.

תרבות השפע גורמת לנו לצרוך פחמימות פשוטות בלי הכרה, הלבלב עובד שעות נוספות ומפריש אינסולין בקצב מטורף, עד שתאי הגוף כבר לא מגיבים לו, ובדם נשאר הרבה סוכר.

ולמה זה מסוכן?

קחו כוס מים ותמיסו בה סוכר. ככל שתמיסו יותר סוכר, המים יהיו יותר סמיכים.

אותו דבר קורה בדם. דם מתוק הוא דם סמיך, דם שלא יזרום טוב . בעיניים, בלב, בנימים ובעורקיקים.

פצעים יתחילו להתפתח במיוחד ברגליים, התקפי לב "שקטים" (בגלל פגיעה בעצבים ובתחושה, לא מרגישים שעוברים התקף לב. מגלים את זה בדרך כלל במקרה, ומאוחר מידי), גלאוקומה וצרות כאלו ואחרות.

 

בקיצור,

היום כבר מבינים שבשביל לחיות בריא יותר צריך להפחית בכמות הפחמימות שאנחנו צורכים.

כי פחמימה הופכת בגוף לסוכר ומפעילה את כל הקסקדה הזאת.

כשאוכלים פחות פחמימות ויותר חלבונים וירקות- נמנעים משינויים חדים ברמות הסוכר בגוף, וכתוצאה מכך פוחתת התשוקה למתוק.

 

נאלצתי להפעיל כוח רצון חזק במיוחד בשביל לזכור את ההסבר הזה ולא לקנות היום קרואסון ליד הקפה .

תחשבי על התחת שלך, הילה.

תחשבי על התחת.....

נכתב על ידי הילה_כ , 6/1/2018 23:44  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מה גרם לי לשכוח?


את השנים של הסבל?

את ההצהרות החוזרות ונשנות שהפעם אתמיד בשינויים שרציתי לבצע בחיים שלי?

את ההבטחה לעצמי שהפעם אצליח?

 

מה גרם לי לשכוח??

את כל התקופות הקשות בחיים? את המכות שקיבלתי ושגרמו לי רק לרצות להילחם ולצמוח?

הייתי צריכה כבר להיות היום אחרי הכל.

אחרי כל המאבקים שלי עם עצמי, ולהגיע למציאות שרציתי.

אז מה גרם לי לשכוח?

 

אולי למעשה השאלה צריכה להיות- איך מתחילים מכאן?

נכתב על ידי הילה_כ , 5/1/2018 20:06  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הילה_כ ב-5/1/2018 23:38
 





1,894
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , המתמודדים , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להילה_כ אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הילה_כ ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ