לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דוגמנית, אבל עם שכל



כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

7/2013

מתכון לשניצל וצ'יפס אפוי בתנור


 

אחרי אינספור התלבטויות וניסיונות ביתיים, הצלחתי להכין ולהגיע למתכון מדוייק של שניצל ביתי... אפוי בתנור עם טעם דומה מאד לשניצל מטוגן!!!

במהלך הדיאטה קשה מאד לוותר על מאכלים מוסיימים בעיקר כאשר הם הופכים לשגרה יומית, כמו שניצל, צ'יפס, קבבים, גלידות ובכלל... כל המאכלים הטעימים אך שלא תורמים תמיד לגזרה והערך התזונתי לעיתים נפגם.

לכן החלטתי שאני רוצה להמשיך להנות ביום שישי בצהריים מצ'יפס שניצל וסלט אבל בדרך בריאה שלא תגרום לי לרגשות אשם ושבן זוגי/ חברותיי/ אחיינים שלי יכולו להנות מהטעם והאיכות מבלי לגלות להם את הסוד הקטן (הכל בתנור בלי טיגון!)

 

 

 

שניצל

 

מרכיבים:

4 נתחי חזה עוף בגודל בינוני נקיים

3 ביצים בטמ' החדר

קמח

פירורי לחם ושומשום

כפית גדושה של פפריקה חריפה ומתוקה

2 שיני שום כתושות/ כפית אבקת שום

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אוף ההכנה:

* מחממים תנור לחום של 180 מעלות

* לוקחים תבנית גדולה (תבנית של תנור) מרפדים בנייר אפייה ובעזרת מברשת, מברישים קלות בשמן זית.

 

* מכינים תערובת ביצים טרופות, מוסיפים כפית כדושה של פפריקה, שום, מטבלים במלח ופלפל,

ניתן לתבל בעזרת תבלינים אחרים, כפית חרדל וכמון, כפית דבש וסויה...

* מכינים בשתי צלחות נפרדות קמח, ופירורי לחם עם שומשום. ניתן להוסיך לתעורבת השומשום עוד פפריקה - לטעם וצבע.

* לוקחים נתח של חזה עוף ומקמחים קלות בקמח,

* מעבירים לתערובת הביצים הטרופות, מעסים היטב את הנתח,

* לאחר המסאג מעבירים את הנתח לצלחת פירורי הלחם ומצפים אותו היטב.

* מעבירים לתבנית ומשם לתנור... לא לפני שמברישית קלות את הצד העליון במעט שמן זית

מחממים את השניצל מכל צד כ- 10 דק' בערך, מכניסים את התבנית לשלב אמצעי.

 

מוצאים את השניצלים מהתנור, ריח נהדר כאילו יצאו הרגע מהטיגון, קריספיים ועסיסיים ובעיקר- טעימים!!!

לא מרגישים בהבדל כלל בין טיגון לאפייה, השניצלים יותר קליילים ולא "שוחים" בשמן, הטעמים נפלאים ואף מדגישים אותו בעזרת התנור.

 

גם חוסך זמן בהכנות- סה"כ כ- 30 דק'.

אין ריח רע בבית/ בגדים/ שיער של טיגון,

יותר בריא ואף טעים!

 

צ'יפס

 

כתוספת אפשר להכין צ'יפסים בתנור, עם תפוחי אדמה ובטטות וגזרים,

 

* מחממים תנור לחום של 180 מעלות

* מקלפים כ- 5 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים שוטפים היטב וחותכים לרצועות בגודל של 1 ס"מ או, עיגולים.

ניתן לגוון בעזרת בטטה, גזר, להניח ראש שום שלם בקליפתו במרכז התבנית.

* מכניסים את הצ'יפסים לקערית מים עם מעט קרח לדקות אחדות ומנגבים אותם היטב וסופגים את כל המים והעמילן.

* לוקחים תבנית של תנור מרפדים בניר אפייה ומברישים קלות בשמן זית,

* מפזרים את תפוחי האדמה על גבי התבנית ומברשים אותם קלות בזמן זית ומערבבים עם היד על מנת שכולם יהיו מצופים קלות.

* מטבלים בעזרת מלח גס (או מלח רגיל), פלפל שחור גרוס, מעט אבקת שום והופ... מכניסים לתנור!

* לאחר כ-30 דק עד 50 דק' הצ'יפסים מוכנים!!!

 

צ'יפסים קראנצ'ים ועסייסים, לא שומניים מידי וכבדים,

מטובלים בשמן זית איכותי מה שנותן את הטעם הנפלא לצ'יפס!

אין חשש מיתר קלוריות ושומנים, ניתן לאכול בכיף ישר מהתבנית קריצה ולמי שאוהב (כמוני) לטבל בעזרת רוטב אלף- איים ביתי חובבני ומהיר מאד

* רוטב אלף- איים ביתי ומהיר מאד כף מיונז, כף חרדל, כף קטשוט, מערבבים היטב ומטבלים בטיפה לימון...

 

כמובן, לא לשכוח להכין סלט ירקות עשיר מכל הבא ליד עם הרבה לימון וירק!

 

 

בתאבון לכולנו חיוך

 

 

 

נכתב על ידי , 26/7/2013 10:38  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-5/3/2014 04:54



הבלוג משוייך לקטגוריות: ירוקים , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לFlashy bullshit אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Flashy bullshit ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ