לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דברים שאוכלים מכאן


שמי יעל,אם חד הורית ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

Avatarכינוי: 

בת: 49

תמונה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

4/2013

קראנ'ץ שמרים במחר מילוים וטעמים


אחחח,שמרים כמה זכרונות מעלה המילה הזאת,

ריח של בית,משפחה,סופשבוע,הרמוניה.

והפעם הכנתי מתכון של קרין גורן המופלאה,

שאיכשהו אני מוצאת את עצמי משוטטת אצלה כל הזמן,

תמיד הכנתי עוגות שמרים קלועות לצמה,

הפעם הייתי חייבת לנסות את הקראנ'ץ

באינספור מילוים אפשר למלות,כל אחד וטעמו האישי.

אני מילאתי בנוטלה ואגוזים

בנוטלה ופירורי עוגיות

ונוטלה וחלבה.

 

 

חומרים

 

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית

200 גר' חמאה

1 1/4 כוס חלב

4 בצים

3/4 כוס סוכר

כפית מלח

 

 

למילוי

 

ממרח שוקלד נוטלה/השחר

נוטלה עם פירורי עוגיות

נוטלה עם אגוזים

קנמון-חמאה-אגוזים

 

 

לסירופ שלאחר האפיה

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

לבשל על הגז עד שמבעבע

לתת להתקרר ולמרוח בעזרת מברשת שהעוגות חמות

 

 

 

ההכנה

 
 

במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. 
מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
 

*אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה

 

 



 





 



 


נכתב על ידי , 11/4/2013 10:13  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




36,723
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליעל-לוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יעל-לוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ