לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעי לי במטבח


טבעי לי במטבח, זהו בלוג אישי שנולד מהצורך לחלוק חוויות ולבטים ממעבר לתזונה טבעונית משפחתית. יהיו כאן, מלא תמונות, מתכונים, תובנות ומחשבות לגביי אוכל, בריאות, ילדים, הורות ומשפחה

כינוי:  איניק

בת: 39

Google:  איניק





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: ׳¡׳•׳™׳”. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת "גבינה" כנאפה .....


כצפוי- שולחן השבועות עדיין מעסיק אותי,

איך אפשר לתת לילדות לחגוג חג שבועות ללא עוגת גבינה?

חיפשתי לי מתכונים ברשת..אבל איכשהו לא הסכמתי לוותר עם עוגת ה"כנאפה" שאני רגילה לעשות כל שנה לארוחת החג...

אז כצפוי- אילתרתי...

הנה לפניכם- עוגת "גבינה" שגורמת לכל פרה או תרנוגלת לחייך... היא נראת מאוד מושקעת ומסובכת אך ממש קלה להכנה.

הפעם, עבור כל מי שלא מתכוון לטרוח ולנסות את המתכון הקודם שפרסמתי, ולהכין בעצמו גבינה... החלטתי לנסות להכין את העוגה עם ממרח "טופוטי" שאפשר לקנות בכל סופר. במקום שמנת המתוקה צמחית, שאני לא כלכך מתחברת לטעם שלה, השתמשתי בקרם קוקוס- אז העוגה קיבלה מעט טעם "קוקוסי".. אז לבחירתכם..

כמות המתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20.



 

אז מה צריך?


כ 250 גרם איטריות קדאיף

1 פחית קרם קוקוס מקורר לכחצי שעה במקרר (אפשר להחליף במיכל שמנת מתוקה צמחית)

1 ממרח "טופוטי" בסגנון גבינה (אפשר להחליף בכמות שווה של גבינה שהכנתם לבד)

3 כפות קמח לבן

4 כפות קורנפלור 

כפית תמצית וניל איכותית.

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי (או 100 גרם מרגרינה מומסת).

1/2 כוס פיסטוק קצוץ.


לסירופ:

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מים

מעט מי ורדים.


וזהו...באמת שזהו!


איך מכינים?


1. מניחים בקערה גדולה את איטריות הקדאיף ובעזרת הידיים "פותחים" , מפרידים ומאווררים את האיטריות. יוצקים עליהן את שמן הקוקוס בעדינות ומוודאים שהשמן נספג בכל הקדאיף.

2. בקערת המערבל מניחים את ה"טופוטי" וקרם הקוקוס עם הוניל ומתחילים להקציף... מקציפים הייטב לקצף יציב ומתחילים לזלף פנימה בעדינות את הסוכר תוך כדי הקצפה. אחרי הסוכר, מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומקציפים עוד עד שאין גושים והקרם חלק.

3. מסדרים על תבנית האפיה את מחצית מהקדאיף. מעליהן יוצקים את כל הקרם "גבינה" ומעל מסדרים את שאר הקדאיף שיכסו בשכבה אחידה את כל העוגה. מפזרים מעל את הפיסטוק הקצוץ.

4. אופים על 160 מעלות כחצי שעה- עד שהמלית מעט מתייצבת (אל דאגה זה עדיין נראה מאוד רוטט) והקדאיף מזהיב.

5. בזמן שהעוגה בתנור מבשלים בסיר קטן את סירופ הסוכר ומתבלים במי הורדים.

6. כשהעוגה יוצאת מהתנור- יוצקים מעל את הסירופ בעדינות ומכניסים לקרור למספר שעות...ועדיף לילה.


בתאבון!!

 

 

נכתב על ידי איניק , 4/5/2013 09:41   בקטגוריות אוכל, גבינה, טבעוני, ילדים, ללא ביצים, ללא לקטוז, מתוקים, סויה, שבועות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני בשבועות.....


טבעוני זה אחלה! לגמרי....אבל מה עושים בשבועות?

כשהחלטנו להפוך למשפחה טבעונית הבנות  בשמחה  ויתרו על הבשר...גם העוף והדגים לא ממש היוו בעיה. הבעיה העיקרית היתה במחלקת הגבינות, הבנות שלנו מטורפות על גבינות, מכל סוג, בכל צורה..... ועוד מתקופת ראש השנה, החלה לקנן בי השאלה, מה נעשה בשבועות? לכן  איתגרתי את עצמי  לנסות למצוא גבינות שמקורן אינו מן החי....

אז את ה"פטה" שקדים...אימצנו בשמחה...

ואת גבינות ה"טופוטי" אימצנו בלת בררה..... אבל חיפשתי משהו ללא טעמי לוואי..


כבר כ 3 חודשים שאני מחפשת מידע ברשת, קוראת, לומדת, מבשלת, מסננת...ובעיקר ממתינה בסבלנות ומנסה לייצר גבינות, חלב, יוגורט וכו.. מסויה.

לצערי, טרם פיניתי לי זמן ותקציב ללימודי גבנות... ולטעמי המידע שיש ברשת (בעברית) איננו מספק.

אז בנתיים הכל נעשה בשיטת הניסוי וטעיה... חלק מהתהליכים  ותפקידי החומרים בייצור הגבינה, אני מבינה, חלק ממש לא... 

אבל בכל מקרה- בעזרת קצת השקעה כספית, של חומרים וציוד בסיסי שרכשתי כאן ובעזרת לא מעט נסיונות, הצלחתי ליצור גבינה לא רעה בכלל..והכי חשוב- ללא טעמי לוואי וללא כל מיני מייצבים וחומרים משמרים.

אז לכבוד שבועות- החלטתי לחלוק עמכם את הידע המועט שצברתי לעצמי...

ודבר אחרון- הפעם אני לא אספר לכם כמה שזה קל ופשוט... האמנם, זה לא כלכך מסובך ובהחלט אפשרי, אבל הכנת גבינה שכזאת מצריכה קצת השקעה וסבלנות, אז לשיקולכם...

 




הפעם זו היא סוג של גבינה צפתית.. המרקם יוצא קצת פחות צמיגי מהצפתית שאנחנו מכירים...אבל עדיין זו גבינה יציבה שניתנת לחיתוך לפרוסות, אך גם למריחה.

 

אז מה צריך?

 

2 ליטר חלב סויה ללא סוכר או מלח (אני משתמשת באלפרו אדום, או בחלב שאני מכינה לבד כשיש לי סבלנותקריצה)

3 כפיות יוגורט (מחל"ס כמובן. ואם אין לכם..אני מניחה ש 1/4 כפית אבקת פרוביוטיקה תעשה את העבודה)

3-4 גרגרים קלציום+ קצת מים

3 טיפות אנזים+ קצת מים

2 כפיות חומץ

2-3 כפות מלח, לפי הטעם.

ציוד מיוחד:

מד חום,

כ 3-4 סלסלות לטפטוף


אז התחלנו:

 

* יוצקים את החלב סויה לתוך סיר ומתחילים לחמם לטמפ' של כ- 72 מעלות... בעיקרון זהו תהליך פיסטור, אין לי מושג אם חייב אותו בשימוש בחלב שמקורו מהצומח...בכל מקרה, לא יזיק. (לא ניסיתי בלי).

* בנתיים מכינים בסיר גדול יותר- אמבטיה של מים קרים (רצוי מי קרח אם ניתן), ברגע שהחלב הגיע לטמפ' המתאימה- מכניסים את סיר החלב לתוך אמבטיה המים ומקררים בזריזות תוך כדי בחישה. עד שהחלב מגיע לטמפ' של כ 40 מעלות.

* מוסיפים לחלב את היוגורט ומערבבים. 

*בכוס קטנה מיסים את הקלציום ב קצת מים ומוסיפים לחלב. מערבבים.

* באותה הכוס ממיסים את האנזימים בקצת מים ומוסיפים.... מערבבים היטב.

* מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב בזריזות.

* מחממים תנור לטמפ' של כ 40-50 מעלות ומכבים, מכניסים את הסיר למספר שעות (אינקובציה), עד שהחלב מתגבן (מתייצב)... לפי המתכונים שמצאתי, זה אמור לקראת תוך כ 60 דקות....בפועל זה לא קורה לכן אני משאירה את החלב לגיבון למשך הלילה.

* חותכים את הגבן שנוצר לקוביות וממתינים עוד כחצי שעה...

* בעדינות מערבבים את קוביות הגבינה, (תוך כדי הרמה עדינה של הקוביות ופחות בחישה). מנקזים בזהירות כ 1/3 ממי הגבינה.

* מוסיפים את המלח ומערבבים מעט.

* מסדרים "עמדת טפטוף" לגבינה... אני לוקחת תבנית תנור , מעליה מניחה את רשת התנור ועל הרשת את סלסלות הגבינה.

   יוצקים בעדינות בעזרת מצקת את קוביות הגבינה בתוך הסלסלות- למלא אותן עד למעלה... מכיוון שהגבינה מצטמקת.

* משאירים את הגבינות לטפטוף למינימום 10-12 שעות...עד לקבלת להתמצקות הגבינה.. אני אוהבת מרקם יחסית נוקשה ולכן מניחה לטפטוף לכ 24 -26 שעות.


אני שומרת את הגבינות בקופסאת פלסטיק אטומה. לאחר כ 7-10 ימים הגבינות מתחילות לקבל קרום אדמדם, למיטב הבנתי ונסיוני זהו שלב שלא מצביע על קלקול ולא משפיע על טעם הגבינה... כאשר הגבינה מקולקלת, נוצר עובש ירוק- ממש כמו לכל גבינה.

 



מחממים את החלב ל 72 מעלות...

 



מוסיפים את היוגורט...

 



מוסיפים קלציום ואנזים...

 



חותכים את הגבן לקוביות....

 



....קוביות...קוביות...קוביות...

 



מערבבים בעדינות את הקוביות...

 



מטפטפים....

 



זהו..מוכן!

שבועות שמח!

פרח

 

 

 

נכתב על ידי איניק , 27/4/2013 19:54   בקטגוריות אוכל, טבעוני, ילדים, ללא לקטוז, שבועות, גבינה, הכנת גבינה, סויה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , הורים צעירים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאיניק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על איניק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ