לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעי לי במטבח


טבעי לי במטבח, זהו בלוג אישי שנולד מהצורך לחלוק חוויות ולבטים ממעבר לתזונה טבעונית משפחתית. יהיו כאן, מלא תמונות, מתכונים, תובנות ומחשבות לגביי אוכל, בריאות, ילדים, הורות ומשפחה

כינוי:  איניק

בת: 39

Google:  איניק





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

5/2013

סקונס "גבינה" פריכות...


אתם מכירים את הימים האלו שאתם מתמודדים עם הרצון להכין לארוחת הערב משהו נחמד...משהו מיוחד... אבל אתם עייפים מידי? אין לכם זמן להכין כלום?

לצערי, בתקופה האחרונה- זה קורה לי יותר מידי... 

אחרי ימים עמוסים, אני מוצאת את עצמי, יותר מידי פעמים, עוצרת בסופר בדרך הביתה ומבקשת מהבנות לבחור לעצמן משהו קפוא, שאפשר לזרוק לתנור חם..ויספק את הרעב של ארוחת הערב.

כשזה קורה מידי פעם, אין בזה רע... הבעיה היא שעבור מי שנמנע ממוצרים מהחי, ההיצע הוא קטן ולרוב גם לא ממש בריא... ושלא נדבר על ה"חור בכיס".

בקיצור- כשמתאפשר לי, אני משתדלת לחפש מאכלים שיוכלו להתאכסן בפריזר ולצאת משם "בשעת חרום".

ובאוירת השבועות עכשיו- נזכרתי ב"סקונס": לחמניות קטנטנות, מתקתקות שנהוג להגיש לצד התה ב"שעת התה" הבריטית המפורסמת. ה"סקונס" יכולות להיות מלוחות או מתוקות.. ואפילו נטרליות. נהוג להגיש אותן עם חמאה וריבה או איזשהו ממרחים.

את ה"הסקונס" אפשר לגוון בטעמם כיד הדמיון הטובה שלכם...

הבצק של ה"סקונס" שלי הוא קל להכנה ומתאפסן מצויין במקפיא- עד לאפיה. הוא מכיל קמח קשה ללחם, ואבקת אפיה כמות גדולה שאחראית לאווריריות של הלחמניה, ואת תפקיד הנוזלים מחליפה השמנת הצמחית או קרם קוקוס שמספק גם שומן שנותן פריכות למאפה. לצערי, טרם ייצרו עבורנו שמנת צמחית שאינה ממותקת ולכן- מי שמשתמש בשמנת צמחית, עדיף להשתמש בזו שבמתיקות מעודנת... ואז לשים פחות סוכר במתכון (כ 1/4כוס) מי שמשתמש בקרם קוקוס- יש להביא אותו למצב נוזלי ואפשר להגדיל את כמות הסוכר לפי הטעם.

 



ה"סקונס" שלי הן במלית טופו ובצל ירוק....

אתם מוזמנים לגוון את ה"סקונס" שלכם עם: זיתים, תירס, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, פלפל קלוי, בזיליקום, רוזמרין, אורגנו, זרעי כוסברה ואפילו צ'ילי גרוס. גם טופו מעושן, קוביות סייטן או אפילו קוביות מנקניק סייטן או "כמו גבינה צהובה" שנמכרות בחנויות המתמחות.

 

הכמות שיוצאת מהמתכון תלויה בגודל וצורת החיתוך שתבחרו...

 

אז מה צריך?

 

1/2 ק"ג קמח לחם (שטיבל וכו...)

30 גרם אבקת אפיה (3 שקיות)

כף גדושה של מלח

1/4-1/2 כוס סוכר

1/2 ליטר שמנת מתוקה/קרם קוקוס

3/4 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 חב' טופו חתוך לקוביות קטנטנות

2 כפות שמן זית

כף שמרי בירה

1/4 כפית מלח

 

 

איך מכינים?

 

* מערבבים את קוביות הטופו עם שמרי הבירה, שמן זית,מלח וכורכום.

* לקערה יוצקים את השמנת המתוקה- מעל מפזרים את שאר החומרים ומערבבים בזריזות רק עד איחוד החומרים. זהו! סבבי הבצק מוכן.

* בוחרים את התבנית הרצויה: ניתן להשתמש ברינג בקוטר של כ 20-24 סמ' או בתבנית מרובעת/מלבנית... ככל שהתבנית יותר גדולה- הסקונס יצאו יותר דקים. 

* מרפדים את התבנית בניילון נצמד- דוחסים פנימה הייטב את הבצק, מוודאים שלא נותרים חללי אויר ומיישרים מעט את החלק העליון של הבצק בעזרת כף יד מעט רטובה. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למספר שעות (4-5 מינימום)

* מעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכין ארוכה הטבולה במים רותחים חותכים לקוביות/משולשים בגודל הרצוי. יש לזכור שה"סקונס" תופחים מאוד ולכן לא מומלץ לחתוך גדול מידי. אני אוהבת לחתוך לקוביות בגודל 6/6 סמ' וכל קוביות ל 2 משולשים בחיתוך אלכסוני באמצע. מחזירים למקפיא.

* כשרוצים לאפות- מחממים תנור ל 170 מעלות ומסדרים את ה"סקונס" על נייר אפיה. אופים כ 20-25 דקות...עד שהסקונס זהוב .

 

כמה טיפים להצלחה בטוחה:

 

* ממש ממש להקפיד לערבב את הבצק כמה שפחות...

* לאחר הערבוב של הבצק- לא לתת לו לנוח יותר מידי זמן במצב מופשר... לעבוד בזריזות ולהכניס למקפיא בהקדם... גם כשמוציאים לאפיה לאפות ישר מהמקפיא... לא להפשיר.

 

בתאבון.

פרח

 

 

 

נכתב על ידי איניק , 11/5/2013 18:10   בקטגוריות אוכל, גבינה, טבעוני, ילדים, ללא ביצים, ללא לקטוז, מתוקים, שבועות  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , הורים צעירים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאיניק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על איניק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ