לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעי לי במטבח


טבעי לי במטבח, זהו בלוג אישי שנולד מהצורך לחלוק חוויות ולבטים ממעבר לתזונה טבעונית משפחתית. יהיו כאן, מלא תמונות, מתכונים, תובנות ומחשבות לגביי אוכל, בריאות, ילדים, הורות ומשפחה

כינוי:  איניק

בת: 39

Google:  איניק





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

5/2013

עוגת "גבינה" כנאפה .....


כצפוי- שולחן השבועות עדיין מעסיק אותי,

איך אפשר לתת לילדות לחגוג חג שבועות ללא עוגת גבינה?

חיפשתי לי מתכונים ברשת..אבל איכשהו לא הסכמתי לוותר עם עוגת ה"כנאפה" שאני רגילה לעשות כל שנה לארוחת החג...

אז כצפוי- אילתרתי...

הנה לפניכם- עוגת "גבינה" שגורמת לכל פרה או תרנוגלת לחייך... היא נראת מאוד מושקעת ומסובכת אך ממש קלה להכנה.

הפעם, עבור כל מי שלא מתכוון לטרוח ולנסות את המתכון הקודם שפרסמתי, ולהכין בעצמו גבינה... החלטתי לנסות להכין את העוגה עם ממרח "טופוטי" שאפשר לקנות בכל סופר. במקום שמנת המתוקה צמחית, שאני לא כלכך מתחברת לטעם שלה, השתמשתי בקרם קוקוס- אז העוגה קיבלה מעט טעם "קוקוסי".. אז לבחירתכם..

כמות המתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20.



 

אז מה צריך?


כ 250 גרם איטריות קדאיף

1 פחית קרם קוקוס מקורר לכחצי שעה במקרר (אפשר להחליף במיכל שמנת מתוקה צמחית)

1 ממרח "טופוטי" בסגנון גבינה (אפשר להחליף בכמות שווה של גבינה שהכנתם לבד)

3 כפות קמח לבן

4 כפות קורנפלור 

כפית תמצית וניל איכותית.

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי (או 100 גרם מרגרינה מומסת).

1/2 כוס פיסטוק קצוץ.


לסירופ:

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מים

מעט מי ורדים.


וזהו...באמת שזהו!


איך מכינים?


1. מניחים בקערה גדולה את איטריות הקדאיף ובעזרת הידיים "פותחים" , מפרידים ומאווררים את האיטריות. יוצקים עליהן את שמן הקוקוס בעדינות ומוודאים שהשמן נספג בכל הקדאיף.

2. בקערת המערבל מניחים את ה"טופוטי" וקרם הקוקוס עם הוניל ומתחילים להקציף... מקציפים הייטב לקצף יציב ומתחילים לזלף פנימה בעדינות את הסוכר תוך כדי הקצפה. אחרי הסוכר, מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומקציפים עוד עד שאין גושים והקרם חלק.

3. מסדרים על תבנית האפיה את מחצית מהקדאיף. מעליהן יוצקים את כל הקרם "גבינה" ומעל מסדרים את שאר הקדאיף שיכסו בשכבה אחידה את כל העוגה. מפזרים מעל את הפיסטוק הקצוץ.

4. אופים על 160 מעלות כחצי שעה- עד שהמלית מעט מתייצבת (אל דאגה זה עדיין נראה מאוד רוטט) והקדאיף מזהיב.

5. בזמן שהעוגה בתנור מבשלים בסיר קטן את סירופ הסוכר ומתבלים במי הורדים.

6. כשהעוגה יוצאת מהתנור- יוצקים מעל את הסירופ בעדינות ומכניסים לקרור למספר שעות...ועדיף לילה.


בתאבון!!

 

 

נכתב על ידי איניק , 4/5/2013 09:41   בקטגוריות אוכל, גבינה, טבעוני, ילדים, ללא ביצים, ללא לקטוז, מתוקים, סויה, שבועות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , הורים צעירים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאיניק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על איניק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ