לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

המחבת של יעל


אוהבת לבלות לטייל לאכול ובמיוחד לבשל..אשתף אותכם בחוויות מהעולם שלי ונצא למסע מעניין.

כינוי: 

מין: נקבה

MSN: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2017    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

4/2017

השף פדידה ומתכונים לפסח


כשהשף צ'ארלי פדידה מזמין לאירוע הרמת כוסית וסדנת בישול לכבוד הפסח ביינות ביתן רחובות אני מגיעה גם אם אני באמצע שיפוץ ענקי בבית....הרי בפסח נצטרך לבשל ולהכין גם אם משפצים...היו מספר מתכונים שהשף הדגים ואנחנו טעמנו, 

למה שרק אנחנו נהנה ? ...אז משתפת אותכם במתכונים וחבל שאי אפשר לתת לכם לטעום אבל מבטיחה שאם תכינו לא תתאכזבו ...

 

קציצות דגים וזיתים סורים 

מצרכים לקציצות :

250 גר' דג נסיכת הנילוס (אני פחות אוהבת אז בעצם כל דג לבן בשרני אחר יתאים)

כף וחצי קמח מצה

1 ביצה 

1/4 צרור פטרוזיליה

1/4 צרור כוסברה

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

* משרים את נתח הדג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות (להוצאת ריח הדג).

   שוטפים היטב מייבשים בעזרת מגבת נייר.

   טוחנים את הדג במכונת טחינה עם כל הירק, מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים

   מערבבים היטב לקבלת מסה אחידה, יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות.



הרוטב:

1 פלפל אדום חתוכה לקוביות

1 עגבניה חתוכה לפרוסות

3 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף חתוך לאורכו לחצי

2 כפות רסק עגבניות 

1/4 צרור פטרוזליה חתוכה גס

1/4 צרור כוסברה חתוכה גס

1/2 קופסא של זייתים סורים מגולענים שבושלו מראש להוצאת המרירות.

1/2 כפית כמון 

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה.

* ממלאים סיר סוטא'ז (קוטר 30 ס"מ) מוסיפים את כל המצרכים לרוטב ומערבבים היטב.

   מדליקים להבה בנונית ומרתיחים את הרוטב,] מנמיגים את הלהבה ומוסיפים את קציצות הדג.

מבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות.




תפוחי אדמה ממולאים   

 מתכון שמתאים גם למי שמטייל בפסח ולוקח ארוחה איתו לדרך..

9 תפוחי אדמה (דזירה= האדומים)

600 גר' בשר טחון גס

2 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה

6 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום קצוצה דק

1 כפית כמון 

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור




 

* השף השתמש בתפוחי האדמה כמו שהם...בבית אני מבשלת בישול קצר לריכוך ראשוני.

   לקלף את תפוח האדמה ולרוקן את תוכו .

   לחמם מחבת עם שמן זית ולטגן את הבצל להזהבה.

   להוסיף את השום ומיד להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב בעזרת מזלג כדי שיתפורר.

   לתבל את הבשר בתבלינים ובעשבי תיבול ולהוסיף את הצנוברים.

   להעביר את הבשר המוכן למסננת שיגיר את נוזליו ולהתקרר.

   ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר מתבלים במלח פלפל ומעט שמן...(אני מוסיפה גם פפריקה)

   מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 30 דקות וצולים עד לצבע זהוב.

 







כמובן שהיו עוד מתכונים אבל העלתי רק את אלו שאהבתי ...

הסדנה התרחשה בחנו יינות ביתן ברחובות שיש בה הכל מכל וגם מחלקה של אוכל מוכן רק לבוא ולקחת

אז למי שמחפש קיצור דרך להרשים את האורחים ימצא שם מנות לחג..אני מבשלת ומכינה אבל לפעמים עולים הירהורי "אולי בשנה הבאה"...

 




שולחת לכם ולכל בני ביתכם ברכת חג שמח וטעים.


נכתב על ידי , 9/4/2017 13:39  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





61,324

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליעלנץ אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יעלנץ ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ