לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2017    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

4/2017

עוף ממולא בפסטא מסולסלים ושזיפים יבשים




עוף ממולא בפסטא ושזיפים - מתכון מקורי מיוחד ובעיקר טעים

החומרים לעוף 1
בינוני עד גדול


חומרים למלית


1 בצל גדול - קצוץ

2 שניני שום - כתושות

1 כפית בהרת קובה

חצי כפית צ'ילי - גרוס

7 שזיפים - יבשים
1 כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

רבע לימון - קצוץ קטן עם הקליפה

4 כפות שמן

150 גרם פסטא + 150 גרם מחוץ לעוף

חומרים למריחה על העוף

4 שיני שום - כתוש
1 כפית גדושה מלח - גס

1 כפית בהרת - קובה

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס


אופן הכנה


במחבת לצקת שמן, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב

להוסיף שום, שזיפים לימון וכל התבלינים של המלית - ולהוריד מהאש

להרתיח מים עם מעט שמן ולהוסיף את הפסטא - לבשל 5 דקות, לסנן

לאחד את שתי התערובות

למלא עוף כמה שנכנס (היתרה בשקית) לסגור את הפתחפשוט לתפור - ואפשר עם קיסמים.

למרוח את העוף בשמן, שום ותבלינים

להכניס לשקית קוקי ומה שנשאר מתערובת הפסטא לשים בשקית

להכניס לתחתית התנור - על רשת 125 מעלות בישול איטי במשך 5 שעות - ולסיום לפתוח את השקית ולשחרר את הנוזלים

לאפות עוד כמה דקות עם הגבהת הטמפרטורה עד לקבלת צבע זהוב.

אפשרבישול יותר מהיר - 175 מעלות שעה וחצי עד שעתיים - ושוב לפתוח את השיקת ולשחרר נוזלים עד לקבלת צבע זהוב.

נכתב על ידי , 23/4/2017 17:12   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קונפיטורת תפוז ננסי בשילוב לימון ננסי - ובניחוח ורדים









עשיית שוק אצלי זו חוויה - הצבעים הניחוחות ואיתם הרעיונות שבאים... וכך נולדה קונפיטורת תפוז לימון


חומרים
1 ק"ג - תפוז ננסי
כ- 5 לימונים ננסיים
גרידת לימון
חצי לימון - קלוף וחתוך קטן
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מי ורדים - חליטת ורדים במים רותחים ולסנן
3 תרמילי הל - מפוצחים עם הקליפה

אופן הכנה

להרתיח במים את התפוזים - ולסנן
לחלוט בנפרד עם 2 כוסות מים רותחים 7 ורדים קטנים יבשים - ולסנן
להוסיף לסיר

להוסיף סוכר ולבשל על להבה נמוכה

ברגע שהסוכר נמס להוסיף את הלימונים הננסיים, לימון חתוך וגרידת לימון

לערבב מידי פעם עד לצמצום הנוזלים- לסיום מוסיפים הל

בודקים סמיכות עם צלוחית קרה מהמקרר - לשים מעט קונפיטורה ולהפוך

הקונפיטורה צריכה לא ליזול.

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת


טיפ - במידה והקונפיטורה דלילה מידי אפשר לשוב ולשים על האש ולהסמיך

נכתב על ידי , 13/4/2017 12:43   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
44,587
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ