לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2017    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

8/2017

מוסקת במלית בשר גרגירי חומוס - על מצע סלק









חומרים למלית

חצי ק"ג בשר בקר - טחון
1 בצל גדול - קצוץ
3 שיני שום - כתושות
1 כוס גרגירי חומוס - מבושל
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית - מנטה (זוטא לבנה) - קונים בחנויות תבלינים

חצי כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כוס נענע - קצוצה

שאר החומרים

3 חצילים גדולים פרוסים עם הקליפה - אפויים לצבע זהוב - בתנור עם מעט שמן
3 ראשי סלק - קלופים חצויים ופרוסים דק
3 שיני שום - קצוץ
2 כפיות לימון כבוש
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית מלח - גס
1 כוס נענע

אופן הכנת המלית

להזהיב בצל ב 2 כפות שמן ולהוסיף בשר, לטגן ומידי פעם לערבב - עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את החומוס , לתבל בשאר החומרים לערבב ולהוריד מהאש.


אופן הכנת התבשיל

בסיר רחב לסדר את פרוסות הסלק
מעל לצקת תערובת מלית הבשר

מעל לסדר את פרוסות החצילים האפויים
לפזר את השום ושאר החומרים
לצקת 1 וחצי כוסות מים מעל ובאופן מאוזן על כל התבשיל
לבשל על להבה נמוכה במשך כשעה
מידי פעם לבדוק שהמים לא התאדו לגמרי (אין צורך בהרבה נוזלים, ואם חסר אפשר להוסיף כרבע כוס מים)

להוריד מהאש ולפזר נענע טריה קצוצה.

נכתב על ידי , 14/8/2017 09:37   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
45,518
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ