לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2017    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 




הוסף מסר

6/2017

עוגיות דובדבנים שקדים








עוגיות מהירות הכנה, אך צריכות זמן מקפיא, תוצאה מדהימה, יפה ובעיקר טעימה - להגיש לצד קפה/תה

חומרים

150 גרם מחמאה (אפשר חמאה)
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
150 גרם שבבי שקדים - אפשר פרוסים דק
100 גרם דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה

בסיר לשים מים ומחמאה- על להבה נמוכה , להמיס לערבב אך לא להרתיח
להוריד מהאש ולהוסיף את הסוכר

בקערה נפרדת לנפות קמחים עם אבקת סודה לשתיה
להוסיף לקערת הקמח את תערובת המחמאה ולערבב
להוסיף שקדים ודובדנים ולערבב
התערובת צריכה לצאת עיסתית
לפרוס נייר אפיה לצקת את התערובת, להשטיח בעזרת כף באופן שווה, להחליק, מעין רולדה שטוחה
לעטוף בניר האפיה מסביב ומהצדדים לשים בזהירות על מגש ולהכניס למקפיא מינימום 4 שעות
לחמם תנור בטמפרטורה 175 מעלות , להוציא את התערובת מהמקפיא ובעזרת סכין גדולה וחדה

לפרוס דק דק ולהניח במגש במרווחים גדולים העוגיות מתפשטות

לאפות 15 דקות 175 מעלות 15 דקות 150 מעלות.

העוגיות צריכות להיות זהובות ומעט יבשות/קרנצ'יות

נכתב על ידי , 1/6/2017 17:59   בקטגוריות עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
44,997
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ