לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

5/2012

מעטפות גבינה


סבבי
מי אוהב מעטפות גבינה או גביניות כמו שכולם מכנים אותן.
רציתי לשתף אתכם במתכון מוצלח מנצח וטעים.
בהחלט מתאים לשבת הקרבה אלינו לטובה.
המתכון מאוד קל ושווה להכינו.




החומרים להכנת הבצק                                   בקערת מיקסר קמח שמרים סוכר קורט מלח וחלמונים

הוספת החלב                                         להתחיל ללוש את התערובת


להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת                יש ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי

הבצק לאחר הלישה -  יש להכניס את הבצק לקערה נקיה ומקומחת ולכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים


החומרים להכנת מלית הגבינה



בקערה מניחים את הגבינות  ומוסיפים את החמאה המומסת                 מוסיפים את החלבונים שנותרו והקורנפלור

מוסיפים את הסוכר                                       מוסיפים את גרידת הלימון וסוכר וניל


מערבבים את כל התערובת במטרפת יד                          לאחר שערבבנו היטב יש להכניס למקרר



הבצק לאחר שהייה במקרר                                   לחלק את הבצק לשניים ולקמח משטח עבודה

לרדד את העלה                                       יש להקפיד לרדד למלבן או מרובע


לחתוך את הבצק לריבועים ולהניח כפית מהמלית של הגבינה            ולהתחיל ליצור מעטפה

לפי שלבים                                                          וכך ניראת המעטפה 


להניח להתפחה                                                                      לאחר ההתפחה

למרוח את המעטפות בביצה                                                           ולהכניס לתנור


                                      המעטפות יצאו מהתנור והושקו עם סירופ סוכר.


מתכון להכנת מעטפות גבינה:
החומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם)
1/2 שקית שמרית
120 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים(צהובים)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס חלב (250 מ"ל)
קורט מלח
חומרים למלית:
500 גרם גבינה יבשה טוב טעם (בחבילה יש 250 גרם)
2 חלבונים שנשארו
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כפית גרידת לימון (למי שאוהב)
1 כוס צימוקים בהירים (לא חובה)
למריחה:
ביצה טרופה:
לסירופ:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לערבב ולהביא לרתיחה.
אופן הכנת הבצק:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה המומסת. 
מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עד לקבל
בצק רך וקטיפתי.
שמים את הבצק המוכן בקערה נקיה ומקומחת, מכניסים למקרר מכוסה
בניילון נצמד לשעתיים לפחות.
אופן הכנת המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית ולבסוף מוסיפים את הצימוקים.
ההרכבה:
על משטח עבודה מפזרים קמח, מחלקים את הבצק לשניים
מתחילים לרדד עלה למלבן או מרובע וחותכים לריבועים
אפשר עם גלגלת או עם סכין.
למלא כפית עם מלית גבינה ולהניח על כל ריבוע.
לסגור את הריבועים בצורת מעטפה כמו בתמונות.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח מכוסה כחצי שעה
למרוח את המעטפות בביצה טרופה.
יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 20 דקות עד להזהבה.
-לאחר שהוצאנו את התבנית  מהתנור זה הרגע למרוח על המעטפות
את סירופ הסוכר.
מי שמעוניין להכין מהבצק רולדה ולמרוח את הגבינה ולגלגל 
ולאחר מכן לחתוך לשושנות גם זה אפשרי.
מעטפות גבינה חלומיות.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 31/5/2012 07:38  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-9/10/2013 18:30
 



גלידת תות פרווה


סבבילאחר כל ארוחה בשרית בעלי שואל האם הקינוח פרווה.

 

אני יודעת שיש הרבה אנשים ששומרים ומעדיפים שלא לקנח לאחר הארוחה.

 

אז אני החלטתי לעשות לכם חיים מתוקים וקלים.

 

הכנתי לכם גלידת תות פרווה טעימה אמיתית וטבעית.

 

ולפני שמסתיימת עונה התותים - יש לי טיפ קטן אבל גדול.

 

קחו סלסלת תותים תקטמו את העלים תשטפו היטב וחתכו לרבעים.

 

הכניסו את התותים לשקית אטומה ואפסנו במקפיא.

 

עכשיו כל פעם שיתחשק לכם מתכון עם תותים תשלפו מהמקפיא ותכינו.

 

נכון אחלה של טיפ נתתי לכם? אז קדימה חברים למלאכה.

 

 

 






החומרים להכנת הגלידה




תותים חתוכים וקפואים במעבד מזון על להב מתכת                             הוספת אבקת סוכר

הוספת מיכל של שמנת מתוקה פרווה                     לעבד את על התערובת היטב


תציצו - נכון שהגלידה ניראת טוב                                   לאחר עירבול הגלידה התמצקה

כך היא ניראת לאחר הערבול                  להעביר את כל הגלידה לקופסא אטומה ולהכניס למקפיא


הצעת הגשה- עם תותים ודובדבנים




מתכון להכנת גלידת תות פרווה:
1 סלסלת תותים נקיים שטופים וקפואים (יש להקפיא לפחות ליממה)
60 גרם אבקת סוכר (קצת יותר מחצי שקית של 100 גרם)
1 מיכל שמנת לקצפת צימחית פרווה
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
להכניס את התותים הקפואים למעבד מזון, מעל לשים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון
ולבסוף את השמנת הצימחית ולהתחיל לעבד ל-10  דקות עד אשר הגלידה יציבה
לפתוח את המכסה לבדוק טעם ומרקם, אם חסרה מתיקות להוסיף מעט אבקת סוכר
אם התותים עדיין לא נקטשו אפשר להוסיף 1 כף מים.
יש להכניס את כל התערובת לקופסה אטומה ומיד למקפיא.
אפשר לאכול מיד - או לשמור בהקפאה.
למזוג את הגלידה לכוסות גלידה יפות ולהתחיל לאכול
כזה טעם טבעי וטעים של גלידה עדיין לא אכלתם.
אתם יכולים לשתף אותי לאחר שהכנתם, אשמח מאוד.
המשך שבוע קסום לכם!
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 30/5/2012 12:02  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית ב-6/6/2012 13:32
 



טירמיסו


 

טירמיסו באיטלקית פירושו הרם אותי גבוה.

ואכן העוגה מקפיצה אותנו במעלה אחת למעלה.

מה יש להגיד על עוגת גבינה מיוחדת שכזאת.

ריחה טעמה ומראה היפים אומרים הכל.

חברים יקרים החלטתי לשתף אתכם במתכון טעים ומנצח.

חג שבועות שמח לבן וטעים.




החומרים לתחתית                                                                   החומרים למלית

החלמונים והסוכר בקערה לטרוף                                    להניח על בן מרי (אדים) ולהמשיך לטרוף


להוסיף את הברנדי                                                    להמשיך לטרוף כ 10 דקות

התערובת משאירה שובלים כאשר מעבירים מטרף                          כך התערובת מוכנה


להקציף את השמנת המתוקה                                             בקערה לערבב היטב את גבינת המסקרפונה

מוסיפים את הגבינה ומערבבים                                         הגבינה לאחר הטמעה וללא גושים


מוסיפים את הקצפת לתערובת                                     לאחר ערבוב התערובת טעימה מאוד ומריחה נהדר

כל החומרים להרכבה מוכנים                                         הרטבת הבישקוט בקפה וסידורו בתבנית


הבישקוטים מסודרים יפה בתבנית                                    מזיגת מחצית תערובת הקרם ומשטחים

לאחר תערובת ראשונה                                          מניחים עוד שכבה של בישקוטים על התערובת באותו כיוון

 

 

משטחים את המחצית השניה של התערובת על הבישקוטים ומכניסים למקרר                אפשר לקשט עם קצפת וסוכר

הטירמיסו לאחר קישוט  - לא חובה               לזרות מעל אבקת קקאו עם מסננת (לא שוקולית)

 

 

 

                                                    הצעת הגשה - תודו נכון שהטרמיסו נראה יפה! הוא גם מאוד טעים.        

חג שבועות שמח ולבן

 

מתכון להכנת טירמיסו:

 

החומרים :

 

3 כפות אבקת קפה נמס

2 כפות סוכר

כוס וחצי מים רותחים

1 מיכל שמנת מתוקה

500 גרם גבינת מסקרפונה (במיכל אחד יש 250 גרם)

4 חלמונים

חצי כוס סוכר

2 כפות ברנדי (קוניאק)

2 חבילות בישקוטים

אבקת קקאו לזריה

 

אופן ההכנה:

 

בקערה שטוחה (צלחת של מרק) לערבב קפה סוכר ומים רותחים ולצנן.

 

להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה ולשמור במקרר

 

להביא לרתיחה סיר עם מים (לבן מארי).

 

לטרוף חלמונים וסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.

להוסיף את הברנדי ולערבב.

 

להניח את הקערה עם החלמונים על הבן מארי (אדים) ולטרוף במשך 10 דקות 

(אפשר במטרפה חשמלית) עד אשר המטרפה משאירה שובלים בקרם.

 

להסיר מהאש ולצנן.

 

להניח את הגבינה בקערה ובעזרת כף לערבב עד ריכוך.

 

להוסיף את הגבינה לתערובת החלמונים הקרה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.

 

להוסיף את הקצפת לערבב בעדינות עד להטמעה.

 

ההרכבה:

 

לטבול את הבישקוטים בקפה אחד אחד ובזהירות ממש טיפה 

להניח בתבנית מרובעת או מלבנית 22X33.

 

למרוח מחצית מהקרם על הבישקוטים ולשטח יפה.

להניח עוד שכבה של בישקוטים באותו כיוון כמו החלק התחתון

ולמרוח את יתרת הקרם מעל ולשטח.

 

לצנן את הטירמיסו- לכסות את התבנית ולשמור לילה במקרר.

 

לפני שהאורחים מגיעים אפשר לבזוק אבקת קקאו.

 

 

עוגה מענגת וטעימה - אפשר לומר שהטירמיסו מיוחד מכל עוגה אחרת.

 

 

 

חג שבועות טעים ולבןמוציא לשון

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 25/5/2012 08:48  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-9/10/2013 18:02
 



לדף הבא
דפים:  

932,467
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ