לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

4/2012

מטבוחה


מטבוחה טעימה ללקק את האצבעות.

תמיד רציתי לדעת ולהכין כזאת מטבוחה של אמהות מרוקאיות שיודעות 

להכין הכי טוב שיש. ומעשה כך היה . הייתי אצל הירקן וראיתי אשה 

מאוד נחמדה בוחרת פלפלים ירוקים , בוחרת עגבניות לבישול.

ואני עם סקרנותי הגדולה שואלת אותה , מה את מכינה עם זה?

ואז כמובן היא הסבירה מטבוחה! נו ואיך את מכינה את המטבוחה?

אז כמובן היא נתנה לי את המתכון בשמחה , והנה הוא לפניכם.

ותודה לאשה הנחמדה מחנות הירקות.

רק שתדעו שהמקרה קרה לפני הרבה זמן, שזה אומר שאת המטבוחה

אני מכינה כבר עידן ועידנים.

בוקר טוב ושבוע טוב חברים יקרים שלי.









 

מתכון להכנת מטבוחה:

 

החומרים:

 

20 עגבניות לבישול

1פלפל חריף  ירוק(לפי הטעם)

חצי כוס שמן

3 כפות פפריקה רגילה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם או כפית מלח וכפית פלפל שחור

10 גלדי שום

 

אופן ההכנה:

את העגבניות לשטוף ולסמן איקס בשני הצדדים , להניח בסיר ולמלא במים

לשפות על האש עד אשר יתרככו מעט, לכבות את האש ולקרר.

לקלף את העגבניות ולקצוץ היטב.

 

לקלף את השומים ולחתוך, את הפלפל לקצוץ לריבועים.

בסיר רחב שמים 2 כפות שמן , את השומים והפלפל .

מטגנים קלות, שמים מעל את העגבניות הקצוצות .

מבשלים עד רתיחה , מורידים את הלהבה לאש קטנה 

וכל הזמן דואגים לערבב היטב עד אשר העגבניות מתרככות

וכמעט אין יותר מים, להזהר שהתחתית לא תכרך, לכן כל הזמן 

יש לערבב.

 

בקערית קטנה לערבב את השמן הפפריקה המלח והפלפל

לשפוך את הרוטב מעל העגבניות לערבב ולהשאיר על אש קטנה.

 

משך הבישול הכולל הוא שעה , או עד אשר כל הנוזלים מתנדפים.

 

מטבוחה להתפאר.

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 29/4/2012 09:46  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-18/8/2012 17:30
 



פריקסה


 

המתכון הוא של אחותי ריקי "ידי זהב". כפי שאתם רואים אלה ידיה המתעסקות בבצק.

ואני הרווחתי סדנת פריקסה, אתמול בערב במקום למנגל החלטנו להכין לכל המשפחה 2 ק"ג 

של פריקסה נוטפים חמים רכים וטעימיםםםםםםםםםםם.

את הק"ג הראשון הכינה אחותי, את השני הכנתי אני - כמובן לאחר שקיבלתי ממנה

שיעור וטיפים מעלפים.

חג עצמאות שמח לכל חברי מכרי משפחתי ולכל האוהבים את המתכון!




החומרים להכנת הבצק    קמח ושמרית בקערה - ולערבב                הוספת מלח

                                           הוספת הסוכר                                              הוספת השמן

הוספת הביצה                             ללוש לפירורים                                        הבצק לאחר פירור

                                            הוספת המים                                              ללוש את העיסה


כך הבצק נראה לאחר לישה ראשונית                                    הוספת קמח והמשך לישה

הוצאת הבצק למשטח עבודה                             לפזר קמח על משטח העבודה ועל הבצק


להמשיך ללוש                                                   המשך לישה והוספת עוד מעט קמח

הבצק יראה כך                                     אצבע שנכנסת לבצק - הבצק נשאר עם סימן


קימוח הקערה הכנסת הבצק ופיזור קמח מעל-כיסוי בניילון ולהתפחה            הבצק לאחר התפחה                         

פשוט נפלא ותענוג לגעת -בצק שמדבר                      עם אגרוף להוציא את האויר בכמה פעמים


בצורה הזו לקחת חלקים מהבצק ליצירת הפריקסה         להכניס את הקצוות פנימה        ליצור צורה של לחמניה ארוכה

                                        להניח את הלחמניות פריקסה על משטח מקומח ולכסות עד להתפחה


                                              הפריקסה נכנס לטיגון בשמן חם ועמוק

הפריקסה כבר זהוב משני הצדדים                                    לאחר הוצאתו מהטיגון


ביצים שלוקות ותפוחי אדמה שלוקים וחתוכים לריבועים           הוספת הטונה המפוררת לתערובת

הוספת התבלינים מלח ופלפל                                          ערבוב עדין


תוספות- מלפפון חמוץ- זיתים ללא חרצנים- מטבוחה. הצעת הגשה

 

מתכון להכנת פריקסה:

החומרים:

 

1 ק"ג קמח+כוס לקימוח וליציבות הבצק

1 ביצה

1 שקית שימרית

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

3 כוסות מים פושרים

2 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

 

בקערה גדולה מסננים את 1 ק"ג קמח,יוצרים גומה ושמים מעל את השימרית

מערבבים קלות להטמעה, מפזרים את המלח ומערבבים, מפזרים את הסוכר 

מערבבים, לשפוך את השמן מסביב ואת הביצה, לערבב בין האצבעות לבצק פירורי.

להוסיף את המים בהדרגה לערבב, הבצק יהיה דביק וזה בסדר, יש לנו עוד

כוס של קמח שהשארנו בצד, להוריד את העיסה למשטח מקומח, עכשיו להוסיף את הקמח בהדרגה עד אשר נוצר בצק מגובש רך ונעים כמו בתמונה, אם יש צורך אפשר

להוסיף עוד מעט קמח, להכניס את הבצק לקערה מקומחת ולקמח מעל את הבצק

לכסות בניילון , להתפיח כחצי שעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה , עם אגרוף כף היד להוציא את האוויר.

לקרוץ עיגולים כמו בתמונה, לעסות את הבצק בתנועות של קיפול, 

ליצור צורת לחמניה, להניח את הלחמניות על משטח מקומח להתפחה,

לכסות עם מגבת. הלחמניות יכפילו את נפחן ואז אפשר יהיה לטגן אותן.

 

בסיר גדול ועמוק למלא בשמן רגיל , כבקבוק וחצי של שמן.

לחמם את השמן , להכניס בזהירות את הלחמניות להחזיק מלמטה

עם שתי הידיים ולהגליש לתוך הסיר, לטגן משני הצדדים בערך כ-8-9 דקות.

 

להוציא את הלחמניות ולהספיג על נייר סופג.

 

הסלט:

 

5-6 תפוחי אדמה מבושלים שלוקים וחתוכים לריבועים.

4 ביצים שלוקות וחתוכות.

2 קופסאות של טונה בשמן צמחי , לסנן מעט מהשמן ולפורר.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

לערבב את כל חומרי הסלט בעדינות.

 

תוספות:

מטבוחה

מלפפון חמוץ חתוך לפרוסות

זיתים שחורים מגולענים

 

אתם יכולים להוסיף לימונים כבושים, או כל תוספת שהנכם אוהבים.

 

לחתוך את הלחמניה קלות לא עד הסוף, למרוח מטבוחה , לשטח 

מתערובת תפוחי האדמה והטונה, מעל לפזר מלפפונים חמוצים וזיתים.

 

אתם אוהבים פריקסה? אני אוהבת לכן החלטתי לשתף אתכם במתכון מנצח!

 

חג עצמאות שמח לכל החברים היקרים.





נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 26/4/2012 09:27  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-7/5/2013 23:22
 



טורט פרג


 

את המתכון הנ"ל אני מכינה מאז שאני נשואה(עכשיו אתם יודעים בת כמה אני)!

בגלל אהבתי לאפיה מגיל צעיר פשוט הייתי קונה ספרי אפייה וכל יום שישי הייתי אופה לפחות

אם לא יותר 2-3 עוגות , גם לנו וגם לאורחים.

רציתי לספר לכם שאת המתכון לקחתי מהספר הנהדר של נירה שויאר שם הספר

"עוגות לכל עת" ספר חובה לכל אופה מתחיל או מתחילה, הספר גדוש בהסברים

ובתמונות , אני למדתי ממנו הרבה, עד היום אני מעלעלת בו- וכמובן מכינה ממנו

את העוגות האהובות עלי . 





החומרים להכנת הטורט                                             הרתחת החלב ומזיגתו על הפרג 

לאחר ערבוב להשהות לכמה דקות             בקערה גדולה חלמונים סוכר ברנדי גרידת לימון וקורט מלח


לערבב את כל החומרים אפשר לטרוף עם מטרף ידני                  הוספת השמן בזרם דק תוך כדי בחישה

בקערה לסנן קמח להוסיף אבקת אפיה             להוסיף את תערובת הקמח ואבקת האפיה לתערובת החלמונים


לבחוש עד אשר מתקבל בצק חלק                            להוסיף את הפרג עם החלב לתערובת ולערבב

התערובת לאחר ערבוב                                      להקציף את החלבונים עם הסוכר


החלבונים לאחר שנוצר קצף גמיש                      הוספת קצף החלבונים לתערובת בשתי פעמים

הקצף נוסף לתערובת בתנועות עטיפה                         התערובת מוכנה להכנס לתבנית


תבנית מספר 26 משומנת                                     הכנסת התערובת לתבנית המשומנת

התבנית מוכנה להכנס לתנור                                            הטורט בתנור נאפה


הטורט התקרר מעט והוצא מהתבנית




לאחר קרור מלא  -בזיקת אבקת סוכר לקישוט




הטורט נחתך לראוה - הצעת הגשה


מתכון להכנת טורט פרג:

החומרים:

חצי כוס חלב חם  (או חצי כוס יין אדום חם למתכון לפרווה)
1 כוס פרג טחון
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
1/2 כוס שמן
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופים יקרים... חשוב לי לציין שרצוי להשתמש בפרג טרי (ולא כזה שנמכר במרכולים- הוא מר) תבקשו בחנות התבלינים טחינה כפולה.
אופן ההכנה:

לצקת את החלב החם (או היין)  על הפרג לערבב ולהשהות כ-  8-10 דקות.
בקערה גדולה להכניס את החלמונים, הסוכר, הברנדי גרידת הלימון וקורט מלח.
לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
להוסיף את השמן בזרם דק לתערובת ולבחוש.
לסנן את הקמח ולהוסיף את אבקת האפיה , להוסיף לתערובת החלמונים ולבחוש
עד אשר מתקבל בצק חלק.
להוסיף את הפרג עם החלב אל הבצק ולערבב קלות.
להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיוצר קצף,
יש להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד אשר מתקבל
קצף גמיש ולא יותר.
את הקצף להוסיף לתערובת הבצק בשתי פעמים בתנועות עטיפה.
ערבוב יתר פוגם.
לצקת את התערובת לתבנית אפיה משומנת מספר 26.
לאפות בחום בינוני ב-180 מעלות כ-60-50 דקות תלוי בתנור.
יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה , הקיסם יצא נקי והעוגה תהיה קפיצית
למגע יד.
לצנן את העוגה.
לקישוט:
אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר.
לאוהבי הפרג : עוגה טעימה ונימוחה , מתאימה לשתיה עם קפה או תה.חיבוק של הסוררת
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 23/4/2012 17:02  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-6/3/2013 20:26
 



לדף הקודם    לדף הבא
דפים:  

811,578
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ