לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

3/2012

עוגיות מרנג קוקוס


שלום לכל החברים היקרים, היו הרבה בקשות לעוגיות מרנג קוקוס לקראת הפסח , ולכן החלטתי להכין ולשתף.

במקרה שוחחתי עם חברה חדשה בפייסבוק העונה לשם המתוקים של ענת, התחלנו להחליף רשמים על כל מיני מתכונים

ואז היא אמרה - אני רואה שאת לא מכינה עוגיות מרוקאיות, ואני מיד שאלתי האם המתכון שיש לי הוא נכון.

מאחר וענת היא אלופה בהכנת עוגות , ועוד בעוגיות מרוקאיות החלטתי לקחת את המתכון  שהיא הציעה לי ולהכינו.

ועינכם רואות את המוצר המוגמר , העוגיות יצאו טעימות מתוקות נימוחות ומענגות.

ולך ענת- "מהמתוקים של ענת" ,תודה רבה על המתכון הנפלא, שמחתי להכירך אשה נפלאה ונדיבה.

ולכל מי שביקש מתכון לפסח להכנת מרנגים קוקוס - אני מציעה להכין, מתכון בקלי קלות.

 

חג פסח כשר ושמח!



החומרים להכנת המרנג                                            החלבונים מוקצפים והוספת הסוכר בהדרגה

המערבל עובד                                                      המרנג יציב לאחר 15 דקות של הקצפה

הוספת הקוקוס                                                    עטיפת הקוקוס במרנג

כך נראת התערובת לפני זילוף                      חלוקת התערובת לקערות וצביעת המרנג


המרנג נצבע בירוק                                   הכנסת המרנג קוקוס לשקית זילוף עם צנטר פרח וזילוף

קישוט המרנג עם סוכריות צבעוניות                                               העוגיות מוכנות לאפיה


התבנית הוכנסה לתנור                                                      צביעת המרנג בסגול וזילוף העוגיות

צביעת המרנג בצהוב וזילוף לצורת בננה וקישוט עם סוכריות צבעוניות        המרנג לאחר האפיה


המרנג מוכן לאחר האפיה                                             כך נראת עוגית המרנג קוקוס מבפנים




                                           צורת הגשה למשל למימונה או לערב חג הפסחסבבי

 

מתכון להכנת מרנג קוקוס:

 

חומרים:

 

6 חלבונים (לבנים)

2 כוסות וחצי סוכר

5 כוסות פתיתי קוקוס

 

אופן ההכנה:

 

להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר (רצוי במיקסר מקצועי)

משך ההקצפה הוא 15 דקות, הקצף יצא מבריק יציב חזק ונוקשה.

להוסיף את הקוקוס בהדרגה ולערבב.

 

בשלב זה יש אפשרות לחלק את התערובת בין 2 קערות ולהוסיף טיפת צבע מאכל ולערבב.

להכניס את התערובת לשקית זילוף עם צנטר פרח ולזלף על נייר אפיה הנמצא בתבנית .

יש אפשרות לקחת 2 כפיות וליצור תלוליות.

יש אפשרות ליצור פסים בצורת בננה.

 

קישוט: סוכריות צבעוניות

 

לפזר מעל העוגיות סוכריות צבעוניות.

 

יש לחמם את התנור לחום של 140 מעלות , משך האפיה 20 דקות (לא לאפות יותר מדי ).

 

העוגיות מאוד יפות , טעימות ונימוחות בפה.

 

חג אביב שמח ופסח כשרמוציא לשון

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 31/3/2012 22:16  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-19/4/2014 21:53
 



עוף ברוטב סילאן ורוזמרין


בפסח אנו משתמשים בסילאן יותר מהרגיל- לכן מצאתי לנכון לפרסם את המתכון המנצח שלי לעוף בתנור עם תבלינים

ובתוספת מתקתקה של סילאן אשר תעטוף את חלקי העוף ותיתן לו טוויסט.

התבנית נכנסת לתנור מכוסה בנייר כסף, ולכן כאשר מוציאים את העוף ומגישים הוא נשאר רך ונימוח בפה.

חברים יקרים אני מציעה להכינו לחג הפסח , הן לערב חג והן לימי חול המועד.

לאחר ההכנה וקצירת המחמאות מבני הבית והמשפחה - ישאר לכם רק להודות לי.

בברכת חג אביב שמח וכשר.




7 ירכיים של עוף מנוקים ושטופים מסודרים בתבנית אפיה




החומרים לרוטב שמן תבלינים וסילאן




בקערה קטנה שמים פפריקה מתוקה,  כורכום , פלפל שחור , מלח, אבקת מרק ושמן




התערובת לאחר ערבוב



מזיגת התערובת מעל חלקי העוף עיסוי העוף ופיזור כל הרוטב 



עם כף מוזגים את הסילאן על כל חלקי העוף



מניחים מעל העוף כמה עלי רוזמרין



העוף יכנס לתנור עם כיסוי של נייר כסף מעל


העוף לאחר הוצאתו מהתנור והוא אפוי

 

 

מתכון לעוף ברוטב סילאן ורוזמרין:

 

החומרים:

7 ירכיים של עוף מנוקים ושטופים

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

כפית כורכום

1 כף מלח

1 כף אבקת מרק (יש לבדוק את הטעם לפני הוספה)

רבע כוס שמן קנולה (שמן צמחי)

2 כפות גדושות של סילאן

2 עלי רוזמרין

 

אופן ההכנה:

 

את חלקי העוף השטופים מניחים בתבנית אפיה

 

בקערה קטנה מכניסים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהסילאן (הסילאן לסוף)

מערבבים היטב, שופכים מעל חלקי העוף ומעסים אותם עם הידיים

מוזגים מעל את הסילאן, לוקחים 2 עלי רוזמרין ומניחים מעל העוף.

מכסים את התבנית עם נייר כסף, ומכניסים לתנור .

 

יש לחמם את התנור ל 180-200 מעלות , זמן אפיה כמעט שעה

יש להציץ מתחת לנייר הכסף ולבדוק.

אשמח לקבל מכם תגובות

 

בהצלחה במתכון המנצח - חג פסח כשר ושמח

 

 

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 29/3/2012 20:20  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/9/2013 03:04
 



עוגת גבינה ותות לפסח


 

עוגת גבינה לפסח, פתאום עלה לי רעיון לשדרג את עוגת הגבינה הבחושה המושלמת.

החלטתי להכין תחתית של עוגיות יין כשרות לפסח, ובמקום קמח בתערובת הגבינה ,

להכניס אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח , וזאת כדי לייצב ולעבות את העוגה.

ולבסוף כדי להשביח אותה הוספתי מחית תותים בצורת שזירה של חוטי תות 

ולאחר מכן עם קיסם קישקשתי והעוגה הפכה להיות כמו נסיכה, והטעם שלה מענג.

אז חברים יקרים הנה לכם עוגת גבינה נהדרת לפסח.

 

 

החומרים להכנת התחתית                                             עוגיות היין נכנסות למעבד מזון לטחינה

העוגיות לאחר טחינה                                                      החמאה חתוכה לקוביות ומוכנה להמסה

 

החמאה לאחר המסה ומזיגתה מעל הפירורים                           התערובת לאחר עירבוב

הכנסת התערובת לתבנית משומנת                          שיטוח התערובת עם כף

 

החומרים למלית הגבינה                                       הגבינות והשמנת בקערה

הגבינות השמנת חמוצה והסוכר בקערה                              הוספנו ביצים תמצית וניל ואינסטנט פודינג

 

כל חומרי המלית בקערה                                              התערובת לאחר ערבוב

תערובת הגבינה נמזגה מעל הפירורים                                 התבנית מוכנה לאפיה

 

התותים הסוכר והלימון במעבד מזון                                  התותים לאחר טחינה

עם כך לוקחים מעט מהרוטב ומוזגים על הגבינה                        לאחר פיזור הרוטב

 

 

עם קיסם יוצרים צורות                                                   העוגה קיבלה צורה של שיש מקושקש

העוגה בתנור                                                                         העוגה לאחר האפיה

 

נעוגה התקררה במקרר ונחתכה לפרוסות                  

 

הצעת הגשה

 

מתכון לעוגת גבינה ותות לפסח:

 

החומרים לתחתית:

 

7 יחידות עוגיות יין כשר לפסח(הקטנות)

100 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

לטחון את העוגיות לטחינת חול במעבד מזון

להכניס את הפירורים לקערה , להוסיף מעל את החמאה ולערבב

 

לקחת תבנית מספר 24 , לשמן ולשטח את כל תערובת הפירורים 

להכניס את התבנית לפריזר לכמה דקות

 

החומרים למלית:

 

500 גרם גבינה לבנה 5% (2 מיכלים של 250 גרם כל אחד)

1 מיכל שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח

 

אופן ההכנה:

 

בקערה גדולה להכניס את כל החומרים בסדר הזה, לטרוף לתערובת אחידה.

למזוג את כל תערובת הגבינה מעל תחתית הפירורים.

העוגה עדיין לא נכנסת לתנור

 

חומרים לפסי התות:

 

8 תותים שטופים ונקיים 

2 כפות סוכר

כף של מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר ליצירת רוטב .

 

לקחת כף ולפזר מעל עוגת הגבינה את מחית התות , לאחר מכן עם קיסם ליצור צורות של שיש(לקשקש).

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 25-30 דקות.

 

לצנן את העוגה ולאחר מכן להכניסה למקרר להתייצבות.

 

עוגה טעימה נימוחה וחמצמצה, שווה להכינה לחג הפסח

 

חג שמח וכשר לכל החברים היקריםחיבוק עצוב

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 26/3/2012 21:37  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית ב-2/4/2012 18:26
 



לדף הבא
דפים:  

1,017,055
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ