לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

7/2014

מעמול נינה וידל


הכנתי את המעמולים היפיפיים האלה לטקס הענקת דרגת סרן לעדי הקצינה שלי.♥

ביום השני ללחימה ובאופן סימבולי (כך אמר המפקד שלה) קיבלה עדי את דרגת הסרן.

להגיע לבסיס " ולעשות שתיה" לא בא בחשבון.... עדי אמרה למפקדים שבלי הוריה היא לא מוכנה לקבל דרגה...

אני כותבת את המילים האלה והדמעות זולגות לי מעצמן...... אמרתי לה שלא נורא ובפעם הבאה נעשה לה מסיבה עם אוכל.

את עדי אתם מכירים!!! היא אחת שלא מוותרת ובמיוחד לא עלינו ההורים שלה.

אני מצידי כבר בתחילת השבוע ערכתי את כל הקניות וכמובן עשיתי רשימה מה צריך להכין ולהביא לחיילים.

לאחר שעדי אמרה שלא ניתן להגיע לטקס ...מאוד כאב לי אבל המשכתי בהכנות והתנהגתי כרגיל.

אבל סוף טוב הכל טוב! קיבלנו אישור להגיע....העמסנו את האוטו בכל טוב ( את התמונות של האוכל אעלה בפוסט אחר).

פינקתי את החיילים עם פריקסה פשטידות בורקסים סלטים עוגיות עוגת דובוש ועוגת קרמשניט, ערכתי שולחן עם מפות ומפיות יפות.

קצין נוסף קיבל איתה גם כן דרגה והביא עוגות. שמחתי לפנק ולשמח את כולם. תודה לכל החיילים והקצינים על המחמאות.♥

מאז הם קיבלו עוד משלוחים ממני....ויש להם למה לצפות (הם מכירים אותי וזה בסדר.) אוהבת אתכם חיילים שלי.♥

 

עכשיו אספר לכם מי נתנה לי את המתכון הטעים הזה!!! גב' נינה וידל המקסימה והחייכנית.

לפני כחודש וחצי דליה פרידמן חברתי ואני הלכנו לבקר את שמוליק ספן ( כן הבדרן והקומיקאי) חבר עוד מימי בית הספר.

במעמד זה גם פגשנו את דודתו נינה וידל (אחות של אמא של שמוליק ) לשולחן הגישו מעמולים כאלה יפים ומקסימים......

הייתי חייבת לטעום כי מאוד הסתקרנתי מהיופי.... כמובן שביקשתי ממנה את המתכון ורשמתי על דף נייר שהיה לי בתיק.

חייבת להגיד שהיא הסבירה ונתנה טיפים ברוחב לב ( שמוליק ביקש שאני ארשום בבלוג שהמתכון הוא מעמול מסרי).

התרגשתי כאשר היא סיפרה שפעם היו צובטים את המעמול בפינצטה....כן של הגבות..... ואז ניזכרתי שבילדותי גם כן השתמשו

בפינצטה ליצירת הקישוט. את אבקת הסוכר היא מכינה בעצמה על ידי טחינת הסוכר וערבובו עם סוכר וניל.

 

תודה רבה לך גב' נינה וידל על מתכון טעים ועל טיפים נהדרים!

-

לקוראי היקרים.♥ אם אתם רוצים להכין עוגיות לחיילים ולשלוח בחבילות ....מציעה לכם להכין את המעמולים שנשמרים לאורך זמן.

-

מאחלת לכל חיילי צבא ההגנה לישראל שיחזרו לשלום

 







החומרים להכנת הבצק




לנפות את הקמח                                                   להוסיף אבקת אפיה

להוסיף סוכר                                                         להוסיף סוכר וניל ולערבב 

 


להוסיף את מיץ התפוזים                                       להוסיף את השמן

לעבד כ 4 דקות או עד אשר מתקבל בצק אחיד 



                                                         הבצק רך נעים שומני וגמיש

                                                                    להוריד את הבצק למשטח עבודה וללוש מעט


החומרים למילוי                                     בסיר : התמרים שהיו בואקום ולהוסיף שמן

להוסיף קינמון                       לרכך את התערובת על אש נמוכה ולערבב מידי פעם-לכבות את האש


לחלק את הבצק ל 6 חלקים-         לרדד כל עלה למלבן על משטח מקומח                    לשים חלק מתערובת התמרים

למרוח עם פלטה את ממרח התמרים בצורה שווה  - לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית תנור בה יש ניר אפיה


לצבוט את הרולדות עם המצבט של המעמולים

לסמן את הרולדות עם סכין עד חצי עומק ולהמשיך לצבוט באופן אלכסוני כל חלק


ישנה אפשרות למלא 2 עלים בממרח שוקולד- לגלגל לרולדה לאחר מכן לחתוך לשושנים ולהניח בתבנית במרווחים שווים

 

 

 

 

רולדות המעמול לאחר האפיה

 

 

 

 

גם עוגיות השושנים טעימות ורכות
-
עוגיות השושנים יצאו מהתנור
-
המעמולים התקררו ונפרסו עד הסוף
-
לפני האפיה ולאחר האפיה-ממש מקסים

מתכון להכנת מעמול מצרי:
-
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית אפיה (10 גרם)
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
חבילה וחצי מזולה (300 גרם) חתוכה לריבועים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים ( אפשר מים)
-
החומרים למלית:
1 חבילת תמרים מגולענים בוואקום
1/4 כוס שמן
כפית קינמון
-
אפשרות שניה:  למלא בממרח תמרים או בממרח שוקולד
-
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים בתוכה את הקמח המנופה, מעל אבקת אפיה ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים.
מוסיפים את  המזולה ואת השמן, מוזגים את המיץ  ומערבלים עד אשר מקבלים בצק אחיד רך וגמיש.
מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט. (אין להוסיף קמח מיותר)
-
אופן הכנת המילוי:
פותחים את שקית הוואקום של התמרים ( לקחת סכין ולחתוך מסביב לניילון לשחרור), לחתוך  את עיסת התמרים באופן גס ולהכניס לסיר.
מעל התמרים למזוג את השמן ולפזר את הקינמון,  להמיס על אש נמוכה עד אשר התמרים מתרככים, מידי פעם לערבב, לכבות את האש.
-
הרכבת המעמול:
לחתוך את הבצק ל 6 חלקים שווים. לרדד כל חלק על משטח מקומח , לקחת 2 כפות תמרים מהסיר ולמרוח בעדינות על הבצק.
אפשר להעשיר את המעמול על ידי מריחת ממרח תמרים כתוספת על התמרים המבושלים.
לגלגל את הבצק הממולא לצורת רולדה ולהניח בתבנית תנור בו מונח ניר אפיה.
למרוח את כל יתר החלקים באותה המתכונת ולהניח בתבנית. לסמן עם סכין עד מחצית הגובה. לאחר מכן לקחת מצבט של מעמולים ולצבוט כל יחידה 3 פעמים באלכסון (ראו בתמונה) אפשר לעשות כל צורה שאתם אוהבים אבל שיהיה יפה ומסודר.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 20 דקות או עד אשר מזהיב טיפה, להוציא מהתנור.
רק לאחר שהמעמולים מתקררים לגמרי אפשר לחתוך ולהכניס לקופסא אטומה ( אפשר לפזר מעל אבקת סוכר).
-
ישנה אפשרות למלא עם ממרח שוקולד, ליצור רולדה ולחתוך לשושנים. להניח את השושנים בתבנית במרווחים ולאפות רק עד אשר מזהיב מעט.
אני רידדתי 4 חלקים ומרחתי בתמרים וגילגלתי לרולדה וצבטתי עם המצבט, את יתרת הבצק מרחתי עם שוקולד חתכתי לשושנים ואפיתי.
-
מקילוגרם קמח אפשר להכין גם מעמולים וגם שושני שוקולד.
-
לאחר שהמעמולים התקררו לגמרי ניתן לפזר מעל אבקת סוכר: טיפ קטן של הגברת נינה וידל.♥ לערבב את אבקת הסוכר עם סוכר וניל 
לאחר מכן לפזר מעל המעמולים.
-
דרך אגב נינה וידל טוחנת בעצמה את הסוכר ויוצרת ממנו אבקת סוכר ( את זה אני מכירה גם מחסידה מרום (ממרוד) אמא של אתי קורן.♥ מעל העוגיות שלה תמיד יש אבקה טעימה ומתקתקה למעלה! בהחלט שווה את אבקת הסוכר המסחרית.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 31/7/2014 09:55  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-15/12/2014 19:58




1,297,824
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ