לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

5/2014

זיתים מבושלים


קיבלתי משופרסל (כנסיינית שלהם) חרוזי זיתים ירוקים! מיד עלתה בי המחשבה והרעיון....הנה יש לי הזדמנות להכין מתכון חדש.

 

מתכון שתרצו להכניס למחברת המתכונים שלכם ולהכין כל שבוע לבני ביתכם.

 

מיד צילצלתי לאליס בן נעים האלופה (אתם כבר מכירים את אליס מפוסטים קודמים שלי) אני: אליס יש לי שאלה מקצועית!

היא עונה לי..."כן כפרה מה השאלה?  " אני: אפשר לקבל את המתכון המעלף שלך לזיתים מבושלים?

 

בטח....תעשי ככה וככה....תרתיחי ותסנני...תוסיפי כוסברה שום ורסק ...טיפה מהתבלין הזה וקצת מזה...

 

שלא תתבלבלו ! אליס נותנת מתכונים מדוייקים ....מיותר לציין שכל מתכון שלה זה אליפות.

 

לכל אלה שראו את התמונה אצלי בפייסבוק וביקשו את המתכון...ולכל אלה שרואים כרגע את הפוסט....שווה להכין.

 

אליס היקרה.♥ תודה על עוד מתכון מוצלח וטעים.




החומרים להכנה-בהמשך יש עוד




להעביר את הזיתים לסיר-לכסות עם מים ולהרתיח 10 דקות לסנן

לאחר סינון להכניס שוב לסיר למלא עם מים להוסיף כפית כורכום- ולהרתיח שוב כ 5 דקות


לאחר רתיחה שניה שוב לסנן




להעביר את הזיתים לאחר שסוננו לסיר רחב ונמוך (סוטאז') לקצוץ כוסברה ושום




להוסיף לסיר את הכוסברה הקצוצה והשום הקצוץ                 להוסיף רסק עגבניות ושמן

להוסיף תבלינים                                               להוסיף מים 


לאחר הוספת המים לבשל- לאחר שרותח להנמיך את האש לערבב ולטעום.


מתכון להכנת זיתים מבושלים:
-
החומרים:
1 קופסא גדולה של זיתים ללא גלעין (של שופרסל נהדרים) 1.25 ק"ג לפני סינון
חופן של כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית פפריקה
כפית מלח (או אבקת מרק למי שמשתמש)
3 כפות שמן רגיל
כוס וחצי מים
-
אופן ההכנה:
פותחים את קופסת הזיתים (מי שקונה במשקל זה בסדר) מסננים ומעבירים לסיר, מוסיפים מים ומרתיחים כ 10 דקות.
-
מסננים את המים מהזיתים, מעבירים את הזיתים שוב לסיר ומוסיפים מים נקיים, מוסיפים חצי כפית כורכום מערבבים מביאים לרתיחה כ 5 דקות מסננים את המים.
-
מעבירים את הזיתים לסיר נמוך ורחב (סוטאז'), מוסיפים מעל את הכוסברה הקצוצה, שיני השום הקצוצות, רסק עגבניות , תבלינים, שמן ומים.
-
מבשלים ולאחר רתיחה להנמיך את האש, יש לערבב קלות ולבדוק טעם. לכבות את האש ולשים מכסה.
-
בדרך כלל אני מכינה את הזיתים המבושלים לארוחת ליל שבת...אפשר להכין לכל ארוע.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 8/5/2014 08:00  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-16/6/2014 17:38




1,286,887
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ