לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

4/2014

גרגרי חומוס עם שום כוסברה וגמבה


בכל שישי לאחר הכנת התבשיל הקבוע .....עדי הקצינה שלי אומרת "אמא מתי תעלי את המתכון לבלוג שלך".....

 

הקוראים שלך  ירצו לקבל ולהכין אותו.... במיוחד שהמתכון הזה שייך לאליס בן נעים האלופה! 

 

את אליס אתם מכירים ממתכונים קודמים שלי כאן בבלוג.

 

טוב אז הפעם החלטתי לשתף גם אתכם במתכון הטעים והנפלא הזה. 

 

תכינו כבר לשבת הקרובה.....כדאי ורצוי.

 

אליס יקרה! תודה על מתכון נפלא.♥ אוהבים אותך.




החומרים להכנת התבשיל




גרגרי חומוס בקערה עם מים בתוספת של אבקת אפיה להשרית לילה




למחרת להכניס את הגרגרים לסיר עם המים ואבקת האפיה (לכסות במים נוספים את הגרגרים) ולבשל 20 דקות




לסנן את החומוס מתחת למים זורמים ולהוריד את הקליפה




להכניס את החומוס הנקי לסיר שטוח




להכין את התבלינים בקערה קטנה-להוסיף לסיר את הגמבה הכוסברה והשום




להוסיף לסיר את התבלינים עם המים




לאחר שהוספנו את התבלינים עם המים לתת ערבוב קטן לבדוק שיש מספיק מים שמכסים ולבשל על אש בינונית




לאחר שהחומוס התבשל אפשר לבדוק תיבול (אם חסר תיבול אפשר להוסיף) להוריד את הסיר מהאש ולכסות במכסה


מתכון להכנת גרגרי חומוס מבושלים:

החומרים:
500 גרם גרגרי חומוס יבש(מגיע בשקית סגורה)
1 שקית אבקת אפיה
2 גמבות (פלפל אדום מתוק) חתוכות לרצועות
חופן של כוסברה קצוצה
6 שיני שום קצוצות
תיבול ותבלינים:
חצי כוס שמן
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
1 כף פפריקה
כוס מים (קצת יותר)
אופן ההכנה:
יום לפני הבישול להכניס את גרגרי החומוס לקערה להוסיף את שקית אבקת האפיה ולמלא עד הסוף במים (השריה ללילה)
-
למחרת להעביר את גרגרי החומוס עם הנוזלים לסיר גדול, להוסיף מים ולבשל כ 20 דקות.
-
לאחר הבישול מניחים את הסיר בכיור ומזרימים עליו מים קרים... על מנת להוריד את הקליפה מהגרגרים. לסנן את הגרגרים.
-
לוקחים סיר נקי מעט שטוח (סוטאז') מכניסים אליו את גרגרי החומוס הנקיים.
-
מעל הגרגרים שמים את הכוסברה הקצוצה, רצועות הגמבה ושיני השום הקצוצות.
-
בקערה קטנה: שמים שמן, מרק עוף, כמון, כורכום, פפריקה וכוס מים. מערבבים את התערובת ושופכים על גרגרי החומוס.
אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים על מנת לכסות את כל התערובת. לבשל את התערובת ומידי פעם לנער את הסיר.
לא לגעת בגרגרים עם כף בזמן הבישול. יש לבדוק לאחר כעשר דקות אם הפלפלים התרככו והאם התיבול מספיק (רצוי לא להוסיף מלח).
להוריד מהאש ולכסות את הסיר. להמתין כרבע שעה ולהתחיל לשים בצלחות להגשה.
-
בהצלחה עם מתכון מנצח של אליס בן נעים האלופה.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 29/4/2014 10:04  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/9/2017 12:52




1,286,887
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ