לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

מרק חרירה


הבטחתי לעדי הקצינה שלי "מרק חרירה". זכרתי שראיתי את המתכון אצל השף אמנון יפרח מהבלוג "צרמלה".

 

את החומרים קניתי יום לפני ואפילו השרתי את הקטניות, אבל את המתכון לא מצאתי!

 

פניתי לאמנון בפרטי, אבל זמני היה קצר. לבסוף חיפוש קטן והנה מצאתי את המתכון.

 

המשפחה הרעיפה על המרק מחמאות רבות...כמובן שהקצינה שלי מאוד אהבה.

 

לדעתי הלימון במתכון תורם המון לטעם המיוחד והטעים. במרק הזה יש המון ברכה.

 

כפי שהבנתי בשפה המרוקאית "חרירה" פרושו "משי". אכן המרקם הוא ממש חלק ומשי.

 

תודה רבה רבה לשף אמנון יפרח על מתכון נהדר.

 







החומרים להכנת המרק: גרגרי חומוס מושרים מיום קודם-עדשים מושרים לפחות שעתיים





בסיר גדול: בצל גדול קצוץ-גרגרי חומוס -עדשים                 מוסיפים את העגבניות המרוסקות

מוסיפים ירק קצוץ: פטרוזילה כוסברה וסלרי אמריקאי    -    מוסיפים מים ומביאים לרתיחה

 

 

 

 

 

קוצצים מעט כוסברה לפיניש...בצלוחית מכניסים כף גדושה של קמח עם מים קרים ומערבבים היטב (לרביכה)

מכינים מיץ לימון סחוט 

 

תבלינים אטריות דקות ושמן

 

 

 

מוסיפים את התבלינים                                          מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים היטב שלא יהיו גושים

מוסיפים את מיץ הלימון (בעיני מקפיץ את המנה לגבהים)          מוסיפים אטריות דקות

 

 

מוסיפים שמן צמחי קנולה (לא שמן זית)                 לבסוף מוסיפים חופן כוסברה קצוצה

מביאים לרתיחה ומערבבים שלא יהיו גושים (אם יוצא סמיך אפשר להוסיף מים) בודקים תיבול ומוסיפים אם צריך

 

 

 

המרק מוכן להגשה

 

 

 

 

תמונת קולאז' להמחשה

 

 

 

מנה בריאה טעימה ומשביעה-המון מחמאות קצרתי על המרק חרירה

 

 

 

מתכון להכנת מרק חרירה צמחוני:

-

החומרים:

כוס גרגרי חומוס מושרה לילה

כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות לשעתיים

חבילת כוסברה קצוצה

חבילת פטרוזילה קצוצה

סלרי אמריקאי קצוץ עלים וגבעול

6 עגבניות רכות טחונות לרסק (השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות)

מיץ מלימון אחד

-

תבלינים: 

 מלח,כורכום ופלפל לבן (השתמשתי בפלפל בשחור)

 

2 כפות שמן קנולה

 

לרביכה:

1 כף קמח גדושה עם 2 כפות מים קרים, לטרוף היטב שלא יהיו גושים

 

אטריות דקות

חופן כוסברה קצוצה

 

 

אופן ההכנה:

 

בסיר גדול מכניסים בצל גדול קצוץ, גרגרי חומוס מושרים ושטופים, עדשים שטופות , עגבניות מרוסקות.

מעל מוסיפים את כל הירק הקצוץ , מכסים ב- 2 ליטר מים .מבשלים עד שהכל מתרכך.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים .

 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים שלא יהיו גושים. מוסיפים את מיץ הלימון ואת השמן.

מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול.

אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים להביא לרתיחה ולכבות את האש.

 

 

רצוי וכדאי להכין את מרק הקטיפה הטעים הזה.

 

תודה רבה לשף אמנון יפרח מהבלוג "צרמלה" על מתכון נפלא.

 

 

 

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 27/1/2014 08:11  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-9/2/2014 19:21




1,348,029
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ