לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

עוגת גבינה ותותים


קיבלתי להתנסות את גבינות הנפוליאון 16% בגרסה מופחתת שומן. גבינה חדשה של תנובה.

 

כבר לא חייבים להשתמש בגבינות שמנות עם אחוזי שומן גדולים.

 

חיפשתי מתכון להכנת עוגה עם 2 המיכלים בעלי מרקם מפנק וטעים (אפשר להכין פשטידות נפלאות וגם קינוחי כוסות אישים).

 

פתאום ראיתי ש"דנית סלומון פירסמה עוגת גבינה נהדרת עם גבינת נפוליאון.

 

כמובן שהכנתי מיד עם שינויים קלים בלבד , עם גבינה לבנה 5% ונפוליאון 16% .......ביקשתי רשות מדנית להעלות פוסט וכמובן עם קרדיט לדף שלה.

 

אתם מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק של דנית סלומון ולהתענג ממתכונים נפלאים. הלינק רשום מתחת לאופן הכנת העוגה.

 

תודה רבה דנית על עוגה יפה וטעימה.

 

ואתם קוראי היקרים! החלטתי לפנק אתכם במתכון נפלא שממש כדאי להכין.




החומרים להכנת העוגה




במעבד מזון: חמאה- אבקת סוכר- קורנפלור וקמח מנופה               מוסיפים 1 חלמון                             

מוסיפים תמצית וניל ומעבדים בפולסים קטנים                    מקבלים תערובת פירורים


הבצק מוכן                                                     משטחים בתבנית מספר 24 משומנת ויוצרים קיר מסביב

מחוררים עם מזלג את פני הבצק                         מכניסים לאפיה ...עד הזהבה


המלית: בקערת מערבל..מכניסים 500 גרם גבינה לבנה (2 מיכלים כל אחד 250 גרם) או מיכל גדול 

מוסיפים את 2 מיכלי גבינת נפוליאון 16%                          מוסיפים את הסוכר


מוסיפים את החלב הממותק                                                   מערבלים את כל התערובת

מוסיפים את הביצים ומערבלים במהירות נמוכה                     מנפים מעל את הקורנפלור


מוסיפים את מיץ הלימון                                              מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים לאחידות

מוזגים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי                                התבנית מוכנה להכנס לתנור


לאחר שהעוגה התייצבה מעט בתנור- מכניסים את התותים עם התחתית למטה... דוחפים מעט לתוך התערובת



העוגה אפויה-חגיגה לעיניים ולחיך




מאחלת לכולם סופ"ש נעים וטעים


מתכון להכנת עוגת גבינה עם תותים:
-
חומרים להכנת התחתית:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חתוכה לקוביות)
1/3 כוס אבקת סוכר(35 גרם)
1 כוס קמח רגיל (פחות כף)
1 כף קורנפלור
1 חלמון ביצה (צהוב)
-
חומרים להכנת תערובת הגבינה:
2 גביעים של גבינה לבנה 5% סה"כ 500 גרם
2 גביעים של גבינת נפוליאון 16% שומן (גבינה חדשה של תנובה מפנקת וטעימה )
1 קופסה (375 גרם) חלב ממותק (אני השתמשתי מתוצרת וילי פוד)
2/3 (130 גרם) סוכר
4 ביצים L גדולות
1 כף קורנפלור
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
חצי סלסלת תותים קטנים שטופים וקטומים בתחתית ( אם התותים גדולים אפשר לחצות אותם)
-
אופן הכנת התחתית:
מכניסים לתנור תבנית שטוחה רגילה (השחורה של התנור) במדף התחתון ומדליקים את התנור על 180 מעלות.
במעבד מזון שמים את החמאה , מוסיפים את אבקת הסוכר,את הקורנפלור ואת הקמח ,את החלמון ואת תמצית הוניל.
מעבדים בפולסים קטנים עד שמקבלים תערובת פירורית..
משמנים תבנית עגולה מספר 24 . משטחים את תערובת הבצק בתבנית ומרימים קיר נמוך בדפנות.
מחוררים את פני הבצק במזלג. מכניסים את התבנית לתנור ומניחים על התבנית החמה.  זמן אפיה כ 25 דקות, או עד אשר הבצק מזהיב.
משאירים את התנור על חום של 160 מעלות.
-
אופן הכנת תערובת הגבינה:
בקערת מערבל מכניסים את הגבינות , מוסיפים את הסוכר ומעל את החלב הממותק. מערבלים עם וו גיטרה בעדינות.
מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל, מוסיפים את הקורנפלור ,את מיץ הלימון ואת תמצית הוניל. תתקבל תערובת אחידה.
מוזגים את התערובת על פני הבצק האפוי, מכניסים את התבנית לתנור לאפיה של 15 דקות לערך.
כאשר הגבינה מתייצבת בצדדים ובאמצע, מושכים את התבנית השחורה החוצה. בעדינות נועצים את התותים עם התחתית כלפי מטה, אפשר לפזר על פני כל העוגה. 
מכניסים שוב לאפיה של 50-55 דקות או עד אשר מרכז העוגה יציב. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה כ-חצי שעה נוספת להצטנן בתנור.
מוציאים את העוגה ומצננים בחוץ. מניחים את העוגה על תחתית עם מכסה פעמון. מכניסים למקרר למשך לילה.
מוציאים מהמקרר ועוברים עם סכין בעדינות בין דפנות העוגה ומחלצים אותה. אפשר לפזר מעל התותים מעט אבקת סוכר.
-
ועכשיו אפשר לחגוג ולהתחיל לאכול.
-
תודה רבה לשף קונדיטורית "דנית סלומון" על מתכון נפלאמוציא לשון
אתם מוזמנים להכנס לדף שלה ולראות את העוגה המקורית.הנה הלינק למתכון של דנית
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 23/1/2014 08:23  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-10/6/2014 18:50




1,347,617
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ