לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

קיש גבינות ועגבניות שרי


עדי הקצינה שלי מתקשרת מהבסיס....אמא אולי תכיני היום קיש גבינה עם עגבניות שרי?

 

פתחתי את המקרר! הצצתי ... גבינות יש, עגבניות שרי יש... קדימה לעבודה.

 

כדי להכין את הקיש הטעים והמריח טוב ...אין צורך לגשת לסופר!

 

אתם יכולים להשתמש בכל הגבינות שיש לכם במקרר. שמנת מתוקה יש אצלי תמיד , כך שזו לא היתה בעיה.

 

אבל אם אין... אפשר להכפיל את כמות החלב וזה בסדר גמור.

 

אל תוותרו על ההכנה של הקיש. הוא גם טעים וגם יפה למראה. יתאים לכם לכל ארוח ולארוחת ערב משפחתית.

 

מיותר לציין שעדי שלי התמוגגה מהריח שהתפשט במטבח! התיישבה לארוחת הערב וביקשה אפילו תוספת.

 

אפשר להכין סלט גדול עם ירקות טריים ...ואתם מסודרים.

 

חברים יקרים!אני שמחה מאוד לשתף אתכם במתכון קל וטעים.

 





החומרים להכנת התחתית והמילוי




במעבד מזון ..קמח חמאה ושמנת חמוצה             לעבד עד אשר נוצר בצק מעט דביק

להעביר את הבצק לקערה נקיה                           לכסות עם ניילון ולהכניס למקרר..עד אשר נכין את המילוי


מילוי: בקערה ..ביצים ושמנת מתוקה                                  מוסיפים את החלב וטורפים

מוסיפים גבינה לבנה                                                  מוסיפים גבינה בולגרית 


מוסיפים גבינה צהובה מגורדת (או גבינת קשקבל מגורדת) מערבבים ומוסיפים קמח תופח וממשיכים לטרוף

מוסיפים עשבי תיבול (אפשר פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר) ...מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב


על ניר אפיה מקומח מרדדים את הבצק                מגלגלים את הבצק על המערוך ומקמחים

מעבירים את הבצק לתבנית פאי משומנת...עוברים עם המערוך על דפנות התבנית ומסירים את הבצק המיותר....

מחוררים את הבצק עם מזלג או סכין....מכניסים את התבנית למקפיא ל -10 דקות


אופים את התחתית: ...מכסים עם ניר אפיה או ניר כסף ומניחים מעל גרגרי חומוס או אורז למשקולת...מכניסים לתנור לאפיה

 

הבצק צריך להיות אפוי וזהוב  ....מוציאים מהתנור ומוזגים בזהירות את תערובת מילוי הגבינות

חותכים עגבניות שרי לחצי ומניחים על המילוי ...העגבניות תמיד יהיו עם החתך למעלה...להכניס לאפיה

 

 

הפשטידה לאחר האפיה

 

 

 

קולאז' להמחשה

 

 

 

פשטידה שתתאים לכם לארוחת ערב או לפיקניק

 

 

 

מתכון להכנת קיש גבינות ועגבניות שרי:

 

החומרים לתחתית:

 

כוס ושליש קמח

100 גרם חמאה רכה

חצי גביע שמנת חמוצה (אפשר אשל )

 

 

החומרים למילוי:

 

3 ביצים

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס חלב

150 גרם גבינה לבנה (קצת יותר מחצי מיכל של 250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מגורדת

50 גרם גבינה צהובה מגורדת (או קשקבל)

2 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב אפשר להוסיף בזיליקום ושמיר )

10 יחידות עגבניות שרי שטופות וחצויות

 

תבנית פאי משומנת מספר 26-28

 

אופן הכנת הבצק:

 

במעבד מזון מכניסים קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה. מעבדים בפולסים קטנים עד אשר נוצר בצק אחיד ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה נקיה , מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל- 10 דקות.

 

משמנים תבנית פאי מספר 26-28.

 

מרדדים את הבצק על ניר אפיה מקומח, מקמחים גם את המערוך. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית הפאי.

 

מהדקים מעט את הבצק לדפנות, עוברים עם המערוך על שפת התבנית ומסירים בצק מיותר. מחוררים את הבצק עם מזלג.

 

מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.

 

מוציאים מהמקפיא, מרפדים את פני הבצק בניר אפיה ומעל מניחים גרגרי חומוס או אורז ליצירת משקולת.

 

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות , זמן אפיה כ- 25 דקות או עד אשר הבצק מזהיב. 

 

מסירים את ניר האפיה , אם הבצק זהוב בצדדים ובאמצע עדיין לא נאפה, יש להכניס לתנור ולאפות עוד כ-5 דקות נוספות.

 

להוציא מהתנור.

 

 

 

אופן הכנת המילוי:

 

בקערה מכניסים את הביצים, מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ואת הגבינה הלבנה, טורפים לאחידות.

 

מוסיפים לתערובת את הגבינה הבולגרית המגורדת ואת הצהובה ומערבבים. 

 

מוסיפים 2 כפות קמח תופח וטורפים היטב, מוסיפים את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב עד לאחידות.

 

מוזגים את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בעדינות על התערובת, הצד החתוך יהיה כלפי מעלה.

 

להכניס את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 25 דקות. הקיש יקבל צבע חום זהוב ויהיה יציב לגמרי.

 

לפרוס את הפשטידה לאחר שהתקררה מעט. 

 

 

אשמח מאוד אם תשתפו אותי לאחר ההכנה.

 

אתם מוזמנים להרשם לבלוג שלי....כאן למעלה מצד ימין , רשמו את תיבת המייל שלכם, אשרו את הבקשה. כאשר אפרסם מתכון חדש הוא יגיע ישירות לתיבת המייל שלכם.

 

אתם גם מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק שלי ולהתרשם.


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000477265303&ref=tn_tnmn

 

מאחלת לכם ארוחה טעימה ונעימה.מוציא לשון

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 21/1/2014 20:13  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביב ב-25/6/2015 09:33




1,349,044
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ