לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

9/2013

חיתוכיות בראוניס גבינה



עוגה מלאה בטעמים מיוחדים.... גם שוקולד וגם גבינה... כולנו אוהבים שוקולד וגבינה , אבל השילוב בין שניהם לדעתי הוא המנצח.
מלבד טעמה.. המראה שובה את העין , הרי כולנו אוכלים עם העין, אז לכבוד חג שני של סוכות ולכבוד שמחת תורה , אני משתפת אתכם במתכון 
מנצח אשר נלקח ממוסף האוכל שף, עם שינויים קלים שעשיתי. תכינו ותהנו מעוגה מצויינת לחג.
אשמח לתגובות מכם בעמוד הפייסבוק וכמובן בבלוג.
חברים יקרים!אני אאחל לכם ברכת שנה טובה ..... כי כולנו זקוקים לברכה הזו.




החומרים להכנת הבראוניס ולהכנת עוגת הגבינה





שוקולד וחמאה בקערה - להמיס במיקרו גל

להוסיף סוכר ולערבב                      בקערה לנפות קמח וקקאו ולהוסיף לתערובת השוקולד


להוסיף אבקת אפיה                           לערבב את כל התערובת עד להטמעה

לטרוף את הביצים בשלמותן ולהוסיף לתערובת השוקולד                   לערבב היטב



התערובת מוכנה להכנס לתבנית

למזוג את התערובת לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפיה משומן             לשטח את התערובת בתבנית


בקערה-גבינה לבנה גבינת שמנת ושמנת חמוצה- להוסיף את הסוכר ולערבב בתנועות נמרצות- להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולערבב

לערבב את כל תערובת הגבינה עד אשר מקבלים מרקם חלק    מוסיפים את הביצים הטרופות-מערבבים עד להטמעה ודי


מוזגים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד       לוקחים קיסם או כף עץ ויוצרים צורת שיש (בתנועות סיבוביות)

העוגה בתנור נאפת                                                  לאחר האפיה יש לקרר ולהכניס למקרר להתמצקות


העוגה לאחר חיתוך




הצעת הגשה לבראוניס גבינה



תכינו.... כי מחר חג שני של סוכות
מתכון להכנת עוגת בראוניס גבינה:
-
תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
-
או 2 תבניות אינגליש קייק
-
החומרים לשכבת השוקולד:
200 גרם חמאה חתוכה לריבועים
130 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
2 כוסות סוכר(400 גרם)
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
4 ביצים טרופות
-
לשכבת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת (לא מלוחה)
חצי מיכל גבינה לבנה 5% (120 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
6 ביצים טרופות
-
אופן ההכנה:
-
לשכבת הבראוניס:
בקערה מכניסים את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים, מוציאים ומערבבים עד אשר נוצר קרם מבריק.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הקמח המנופה, אבקת הקקאו ואבקת האפיה, מערבבים היטב עד להטמעה.
מוסיפים את הביצים וטורפים לאחידות.
לוקחים תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה, לשמן את הנייר.(אפשר להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק ).
מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומיישרים בצורה שווה.
-
להכנת תערובת הגבינה:
בקערה: גבינת שמנת , גבינה לבנה, שמנת חמוצה, לטרוף היטב. להוסיף את הסוכר ואת אינסטנט פודינג וניל ולערבב.
להוסיף את הביצים הטרופות ולערבב עד להטמעה. למזוג את תערובת הגבינה על תערובת הבראוניס שבתבנית .
לוקחים כף עץ או קיסם, עוברים על פני העוגה ויוצרים מעין שיש.
אופים בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות, זמן אפיה כ-45 דקות , מוציאים את העוגה מהתנור (אם לא ריפדתם 
בנייר אפיה , יש לעבור עם סכין בדפנות לשחרור העוגה.)
להכניס את העוגה לקרור של לילה במקרר להתמצקות (או לפחות לכמה שעות עד לחיתוך).
להוציא את העוגה מהמקרר להניח על קרש חיתוך ולחתוך לריבועים.
לאחסן במקרר .
-
שנה טובה ומאושרת
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 24/9/2013 08:45  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-3/11/2013 18:37




1,344,413
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ