לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

9/2013

טורט של מרים אחותי


הטורט הנפלא והטעים הזה שייך בלעדית לאחותי מרים... כן אחותי הגדולה , גם היא אלופה בהכנת עוגיות מרוקאיות ודברי מתיקה (שלא נדבר על הבישולים שלה...וואוו).

במיוחד אני מעלה את הפוסט השבוע..... בגלל יום כיפור , אני רוצה שהמתכון יהיה ברשותכם כדי שתכינו אותו לפתיחת הצום

הטורט הוא לימוני ונימוך, ראו את המרקם ואת היופי שלו, לא צריך יותר מזה... אההה כן צריך ....כוס תה עם נענע.

הטורט לא מכיל חומרי התפחה, מיץ הלימון גורם לעוגה לתפוח ולהיות אוורירית.

תודה לאחותי היקרה על מתכון מעלף ששייך רק לה.

לכל חברי היקרים! ולכל הקוראים היקרים והאהובים שלי...ולמשפחתי היקרה, אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה

 





החומרים להכנת הטורט




בקערת מיקסר חלבונים להקציף                                          להוסיף בהדרגה את הסוכר

להוסיף את סוכר הוניל                                        החלבונים הוקצפו ליציבות


בקערה קטנה החלמונים- להוסיף את גרירת הלימון ולערבב         להוסיף את החלמונים (צהובים) לקצף החלבונים

לערבב בתנועות עטיפה עדינות                                                     התערובת לאחר הוספת החלמונים


לנפות את הקמח - לסחוט את הלימון                                        להוסיף את מחצית הקמח בהדרגה ולעטוף בעדינות

להוסיף את מיץ הלימון לתערובת ולעטוף עם המרית                להוסיף את יתרת הקמח


לערבב בתנועות עדינות עד להטמעה  - לשמן תבנית מספר 26 ולמזוג את התערובת לתבנית

התבנית מוכנה להכנס לתנור                                   הטורט לאחר שהתקרר נחתך לפרוסות


ראו כמה יופי יש בטורט טעים ולימוני




הטורט נחתך בקלות ויוצא מושלם מתוך התבנית




הצעת הגשה


מתכון להכנת טורט לימוני:
-
החומרים:
-
6 ביצים גדולות L
כוס וחצי סוכר
1 שקיק סוכר וניל
כוס וחצי קמח רגיל (כן רגיל)
קליפת לימון מגוררת (כפית)
מיץ לימון סחוט מחצי לימון (3 כפות גדושות) גורם ההתפחה
-
אופן ההכנה:
-
מפרידים את הביצים, מעבירים את החלבונים (לבנים) למיקסר ומתחילים להקציף, לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב ודי.
-
בקערה קטנה מכניסים את החלמונים (צהובים), מוסיפים את גרירת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות , (רצוי עם מרית גומי).
-
מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לתערובת הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה ועוטפים עד להטמעה
מוסיפים את יתרת הקמח , מערבבים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
-
משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, משטחים לאחידות.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-40-35 דקות, יש לבדוק עם קיסם , אם יוצא יבש ונקי הטורט מוכן.
-
להוציא ולקרר על משטח עבודה.
-
אם הכנתם ורצוי להכין אשמח לקבל מכם תגובות ואפילו תמונות לעמוד הפייסבוק שלי
אפשר להרשם לבלוג למעלה בצד ימין - תקבלו כל פוסט חדש שלי ישירות למייל שלכם
-
שנה טובה ומתוקה-גמר חתימה טובהסבבי
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 8/9/2013 16:12  
59 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עינת ב-3/5/2018 23:29




1,347,995
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ