לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

1/2013

עוגת פרג בציפוי שוקולד


עוגת פרג לחה טעימה ואוורירית , בתוספת של שוקולד מושחת מעל יוצר לנו עוגה חגיגית להפליא. אני יודעת שיש הרבה אנשים שאינם מחבבים פרג אבל כאשר תטעמו מהעוגה שלי תיווכחו שהשד אינו נורא ושהעוגה ממש אבל ממש טעימה. גם עדי שלי (הקצינה שלי) והטועמת ומעבירת הביקורת אינה אוהבת פרג. ביום שישי היא הגיעה הביתה ושאלה ... אמא איזה עוגה הכנת לשבת? מיד עניתי עוגת פרג.. והיא מסתכלת עלי ואומרת .. אמא למה עוגת פרג את יודעת שאני לא אוהבת פרג. אמרתי לה אם לא תנסי פעם אחת לא תדעי אם זה טעים או לא! מה אתם חושבים שהיתה הדעה והביקורת של עדי על העוגה? " אמא את יודעת העוגת פרג באמת טעימה ,כל הכבוד אמא." אז לדעתי כולם יכולים לטעום מהעוגה ואפילו להכנס למטבח ולהכין כי חג ט"ו בשבט כבר עומד בפתח.

-

ולכל החברים היקרים שלי ! אני מבקשת לאחל לכם יום הולדת וחג שמח לאילנות . ט"ו בשבט טעים ומהנה לכולם.



\מצרכים להכנת קרם השוקולד                                      בסיר קטן קקאו נס קפה סוכר ומים להמיס ולהביא לרתיחה- לכבות את האש

להוסיף את השוקולד ולערבב                                            תערובת השוקולד לאחר הטמעה- לקרר מעט

להכניס את השוקולד לקערת המערבל , להוסיף את החמאה(או מרגרינה) ולערבל עד לקבלת תערובת חלקה- להוסיף את הרום

להוסיף את הברנדי ולערבל                                        התערובת חלקה ואורירית- להעביר לקערה בינונית ולהכניס למקרר לשעה


החומרים להכנת הטורט




בקערה מכניסים פרג ,שוקולד קצוץ,וקמח מנופה (צימוקים לא חובה) לערבב את תערובת היבשים

בקערת המערבל מכניסים את החלבונים(לבנים) ומתחילים להקציף, כאשר מופיעות בועות סבון מתחילים להכניס את הסוכר בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת קצף יציב עם ברק.


בקערה אחרת מכניסים את החלמונים(צהובים) מוסיפיםאת הסוכר וסוכר וניל מקציפים (במערבל ידני) מוסיפים את השמן בזרם דק

מוסיפים את הברנדי וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר - מבליעים את תערובת החלמונים בקצף החלבון ולהבליע בתנועות עטיפה


להוסיף את הפרג ולהבליע בתנועות עטיפה                       להוסיף את התפוח המגורד עם גרידת הלימון ולערבב בתנועות עטיפה

לשמן תבנית עגולה מספר 26 מרופדת בניר אפיה -יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים


העוגה לאחר האפיה                            להפוף את העוגה ולקלף את נייר האפיה

להוציא את הקרם מהמקרר ולמרוח על פני העוגה                          


למרוח מהקרם גם מסביב ובדפנות העוגה               עם מזלג או קלף להעביר בצדדים לקישוט

                                      אפשר לקלות שקדים מולבנים ולקשט את פני העוגה







הצעת הגשה לעוגת פרג חלומית


מתכון להכנת עוגת פרג בציפוי שוקולד:
-
החומרים לטורט:
3 כפות קמח תופח
150 גרם פרג טחון
80 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
רבע כוס צימוקים יש לשטוף וליבש (לא חובה צימוקים)
-
6 ביצים 
1/2 כוס סוכר לחלבונים
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לחלמונים
מעט גרידת לימון 
2 כפות ברנדי (משביח מאוד את העוגה)
1 תפוח גרנד סמית קלוף ומגורד
-
אופן ההכנה:
 לחמם את התנור ל180 מעלות - משתמשים בתבנית עגולה מספר 26 ,יש לשמן ולרפד את התחתית בנייר אפיה.
-
בקערה שמים את כל היבשים: הפרג, הקמח, השוקולד והצימוקים ולערבב.
-
מקציפים את החלבונים (הלבנים) כאשר מתחיל להיווצר קצף רק אז מוסיפים את קורט המלח ואת חצי כוס הסוכר בהדרגה, מתקבל קצף יציב ומלא בברק.
-
מקציפים במערבל את החלמונים (צהובים) עם הסוכר וסוכר הוניל , כאשר מתקבל קצף תפוח ובהיר מוסיפים את השמן בזרם דק . מוסיפים את הברנדי וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
-
מעבירים את קצף החלמונים(צהובים) לקצף החלבונים בהדרגה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.מוסיפים את תערובת היבשים עם הפרג ומבליעים בעדינות, לבסוף מוסיפים את התפוח המגורד עם גרידת הלימון ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים ודי.
-
מעבירים את כל התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפיה. אופים בחום של 180 מעלות , זמן אפיה של 40 דקות , יש לבדוק עם קיסם במרכז העוגה, הקיסם יצא יבש.
-
יש לקרר את הטורט.
-
החומרים להכנת קרם שוקולד:
-
1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו
1 כף אבקת נס קפה
1/4 כוס מים
200 גרם שוקולד מריר יש לשבור לקוביות
-
200 גרם חמאה רכה (או מחמאה- מרגרינה למתכון פרוה) חתוכה לקוביות
כף רום
2 כפות ברנדי (קוניאק)
-
בסיר בינוני מכניסים את כל החומרים :הסוכר הקקאו המים אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה , לאחר שהתערובת הגיעה לרתיחה יש לכבות את האש. עכשיו מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקבלים תערובת חלקה.
-
יש לקרר מעט את התערובת. להכניס את כל תערובת השוקולד לקערת מערבל עם וו גיטרה ומוסיפים את החמאה ומערבלים.תתקבל תערובת חלקה והומוגנית , יש להוסיף את הרום ואת הברנדי ולערבל לעוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית.
-
להכניס את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר).
-
לשחרר את הטורט מהתבנית להפוך ולקלף את נייר האפיה. להניח על צלחת הגשה.
-
להוציא את קרם השוקולד מהמקרר (אם התקשה יש להכניס למיקרוגל ל -2 שניות), למרוח את הקרם על פני העוגה , למרוח גם בדפנות .
-
לקחת מזלג או קלף משונן ולגרוף בצדדים ליצירת קישוט. 
-
שקדים מולבנים קלויים לקישוט על פני העוגה.

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 20/1/2013 15:15  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-24/2/2013 17:40




967,117
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ