לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

12/2012

קציצות בקר מטוגנות


 

 

"יהודית מתי את באה לקחת את הקציצות, הכל כבר מוכן." כן אלה היו דבריה של אימי  בטלפון בכל יום שישי בשעה תשע בבוקר. כמובן שהיא היתה משכימה כבר לפנות בוקר , שוטפת קוצצת מערבבת ומתבלת וכבר לפני שעת הצהריים היו מונחים לה על שולחן המטבח כל הטיגונים למיניהם ( שניצלים ,קציצות בקר (עוף), קציצות תפוחי אדמה, חצילים) וכמובן הסירים הגדולים שהכילו טונות של מרק קובה לסוגיה ואורז לסוגיו. איזה נוסטלגיה שמעלה לי דמעות וחונקת את גרוני. רק לאחרונה שמעתי שבנות השכונה היו נכנסות אליה ביום שישי בצהריים ואמא הייתה מגישה להן צלחת עם קובה ואורז וכמובן את הקציצות המנצחות שלה. אמא השארת לנו זכרונות נעימים טובים וטעימים. תודה לך אמא על כל מה שלימדת אותי.




החומרים להכנת הקציצות




בקערה - בשר טחון- בצל קצוץ -פטרוזיליה קצוצה- 1 ביצה שלמה- פירורי לחם - מוסיפים את השמן




מוסיפים את התבלינים ומערבבים




נותנים לתערובת לנוח כ- 5-10 דקות (בקיץ במקרר)




שמים בתוך מחבת שמן לטיגון - טובלים את האצבעות בצלוחית המים - לוקחים מעט מהתערובת יוצרים קציצה שטוחה 

כך תראה הקציצה לפני הכנסתה לטיגון                                       הקציצות נכנסות למחבת


בזמן הטיגון                                                                 יש לטגן משני הצדדים


להניח את הקציצות המטוגנות על נייר סופג




ב ת א ב ו ן


מתכון להכנת קציצות בקר מטוגנות

החומרים:
 חצי קילו בשר בקר טחון ( אפשרות להודו טחון או עוף טחון)
1 בצל בינוני קצוץ דק
חופן של פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן
2 כפות גדושות של פרורי לחם
1 ביצה שלמה
תבלינים: כפית מלח, כפית אבקת מרק, 1 כף פפריקה מתוקה, כפית כורכום , חצי כפית פלפל שחור
לערבב את כל החומרים עד לקבלת תערובת נעימה. יש לבדוק תיבול ( אם חסר מעט מלח יש להוסיף)
להניח לתערובת לנוח כ-5-10 דקות ( בקיץ להכניס למקרר)
במחבת רחבה למזוג שמן ולחמם - להניח בצלוחית קטנה מעט מים ,לטבול את האצבעות, לקחת חופן מהתערובת ליצור כדור ולפחוס. להניח את הקציצה במחבת החמה, לאחר שהשחים בצד האחד יש להפוך לצד השני וגם אותו להשחים.
לקחת צלחת הגשה ולהניח עליה נייר סופג, לאחר שהקציצות מטוגנות יש להניחן על הנייר הסופג.
כמובן שאי אפשר להתאפק ולחכות, כי בזמן הטיגון הקציצות כבר נחטפות ונאכלות.
בתאבון.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 31/12/2012 18:33  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-19/7/2013 18:43




818,281
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ