לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

12/2012

מרק עדשים ירוקות


החורף כאן ואנחנו מבקשים להתחמם עם צלחת מהבילה של מרק עדשים ירוקות. בזמן הכנת המרק מתפשט בבית ריח משגע ונעים.

 

המרק עשיר בירקות ובעדשים. כידוע העדשים הם מקור לברזל וחיוניות לבריאותנו , לכן החלטתי לשתף אתכם במרק המנצח והטעים.

 

כמעט ואין טרחה בהכנתו, יש להשרות את העדשים, לקצוץ את הירקות ולהכניס הכל לסיר לטגן מעט ולבשל. 

 

לאחר ההכנה והטעימה אתם תודו לי על הטעם המשגע. מי שמכין ראשון משתף אותי בעמוד הפייסבוק שלי, אשמח מאוד.




החומרים להכנת המרק




כל הירקות קצוצים                   לטגן בצל עד להזהבה ולהוסיף את הגזר ולערבב (על אש בינונית)

להוסיף את תפוחי האדמה והסלרי הקצוצים                                   לערבב 


להוסיף את העדשים הירוקות שהשרנו מבעוד מועד  להוסיף מלח                                להוסיף פלפל שחור

להוסיף אבקת מרק                                  להוסיף טיפת כמון - לערבב להוסיף מים עד שלושת רבעי סיר ולהביא לרתיחה


                                                                                       המרק התבשל והנוזלים הצטמצמו

אפשר להוציא מהמרק מעט ירקות ולשים בצד- את יתרת המרק לטחון במעבד מזון או במוט ידני


הצעת הגשה למרק עדשים ירוקות 




הריח חלומי ומשגע




המרק טעים טעים 




ב ת א ב ו ן


מתכון להכנת מרק עדשים ירוקות:
החומרים:
1 בצל קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים לריבועים
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים לריבועים
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים (סלרי אמריקאי)
250 גרם (חצי שקית ) עדשים ירוקות מושרות במים לשעה בערך
חצי כף מלח (יש לטעום)
חצי כף אבקת מרק(יש לטעום)
רבע כפית פלפל שחור
קורט של כמון
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בסיר גדול למזוג 2 כפות שמן ולחמם על אש בינונית להוסיף את הבצל לטגן עד לשקיפות , להוסיף גזר קצוץ ולהמשיך לטגן, להוסיף את תפוחי האדמה והסלרי ולהמשיך לערבב.
להוסיף את העדשים המסוננים ולערבב. להוסיף את התבלינים לפי הסדר.מלח, פלפל, אבקת מרק וכמון לערבב.
להוסיף מים עד לשלושת רבעי הסיר ולהביא לרתיחה. לערבב ולבדוק תיבול אפ חסר מלח או פלפל יש להוסיף.
לבשל את המרק עוד כ- 20 דקות עד אשר המים מצטמצמים מעט, יש להשאיר מים בסיר.
אפשר להוציא מעט ירקות חתוכים מהמרק ולהניח בצלחת בצד. 
יש לטחון את המרק במעבד מזון או במוט ידני , אפשר להשאיר את המרק בצורתו המקורית ללא טחינה.
אפשר להוסיף את הירקות שהוצאנו ולקשט מלמעלה.
בתאבון עם מרק ריחני טעים מלא בבריאות.סבביחיבוק עצוב
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 27/12/2012 20:29  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-6/1/2014 17:44




807,333
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ