לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

12/2012

קונוס קדאיף מוס שוקולד לבן ומסקרפונה


מתכון להכנת קונוס קדאיף ממולא במוס שוקולד לבן וגבינת מסקרפונה. את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מחברתי מאיה לוריא האלופה . כבר מזמן רציתי להעלות מתכון של שערות קדאיף . והנה נכנסתי לדף של מאיה ומצאתי את המתכון הנפלא הזה. הודעתי לה בחגיגיות שאני הולכת לקנות שערות קדאיף ולהכין. כמובן שהקונוסים היפיפיים והטעימים האלה עלו על שולחן חנוכה בהדלקת הנר. קצרתי מחמאות רבות. תודה מאיה מקסימה על מתכון מנצח.




החומרים להכנת הקונוסים




להכניס את השערות לקערה ולפתוח אותם - לשחרר את הקשרים        למזוג מעל את החמאה המומסת

להוסיף את אבקת הסוכר                                                     לערבב היטב את החומרים עד להטמעה


לשמן את הקונוסים - או את תבנית השקעים-  ללפף את השערות סביב הקונוס- הכי טוב להתחיל מהחלק העבה ולרדת לחוד ולהדק

להניח את הקונוסים בתבנית מרופדת בניר אפיה                         -אפשר להניח בתבנית שקעים


להכניס לתנור לאפיה                        הקונוסים יצאו מהתנור זהובים          יש לשחרר מיד את הקונוס מתכת




החומרים להכנת הקרם                                   להקציף את השמנת מתוקה                  להמיס את השוקולד והחלב

להוסיף את הקצפת לשוקולד הלבן שהצטנן                         להוסיף את המסקרפונה          לערבב בעדינות


לאחר צינון להכניס את הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח - להכניס את הקונוס קדאיף לכוס ולזלף

                                                                          אפשר לקשט עם שבבי שוקולד


                                                                            אפשר לקשט עם דובדבנים




                                               הצעת הגשה




חג חנוכה שמח מלא באור זוהר


מתכון להכנת קונוס קדאיף:

חומרים לקונוס:
300 גרם שערות קדאיף
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות אבקת סוכר
קונוסים ממתכת - או לחלופין תבנית שקעים 
אופן ההכנה:
מכניסים את הקדאיף לקערה גדולה ופותחים את השערות , מוזגים את החמאה המומסת ואת אבקת הסוכר , מערבבים היטב עד אשר כל החמאה ואבקת הסוכר נטמעים בשערות , שוב פותחים את שערות הקדאיף.
לשמן היטב את השקעים או את הקונוסים בחמאה.
לקחת משערות הקדאיף וללפף סביב הקונוס, מתחילים מהחלק העבה ויורדים למטה אל החוד, מהדקים היטב את השערות ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אפשר לשמן תבנית שקעים ולהכניס בכל שקע מעט מהקדאיף וליצור דפנות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות זמן אפיה כ-15 דקות או עד אשר מזהיב. לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור יש לשחרר מיד ובזהירות את הקונוסים מהקדאיף. אם מכינים בתבנית שקעים להפוף מיד את התבנית ולשחרר את הקדאיף. יש לקרר לפני שממלאים בקרם.
החומרים להכנת הקרם:
200 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 קופסא של גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
להניח בקערה את השוקולד השבור עם החלב ולהמיס במיקרוגל בפולסים ולקרר.
להקציף את השמנת המתוקה עד יציבות. להוסיף את השמנת בעדינות לשוקולד ולערבב בתנועות עטיפה.
להוסיף את גבינת המסקרפונה ולערבב בעדינות, להכניס את התערובת למקרר  ל15 דקות לצינון .
להכניס את הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח. להניח את הקונוס בתוך כוס כמו בתמונה ולזלף בקלות.
קישוט:
שבבי שוקולד
דובדבנים מסוכרים
הקונוסים יצאו קריספיים עדינים קרמיים חגיגיים וממכרים.
חג אורים שמח לכולם!
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 9/12/2012 17:12  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-15/6/2014 07:07




1,342,167
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ