לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 




הוסף מסר

11/2012

סלט קישואים בטעם כבד


אצלנו במשפחה מזה זמן קצר יש נטיה ומשיכה של הדור הצעיר לכיוון הצמחונות . לא ידוע מה פשר הסיבה, לכן אנחנו מחפשים מתכונים קלילים וטעימים אשר ישביעו את רצון כל הסועדים. את המתכון קיבלתי מאחותי רחל ותנחשו מדוע ? כי אצלה בבית נושא הצמחונות התחזק. כמובן אחותי יודעת לשכנע טוב מאוד וגם יודעת להזמין ולכבד וכמובן כל מתכון שלה מנצח. אני כרגיל ביקשתי את המתכון והכנתי בדיוק לפי ההסבר שלה. במקרה הזה הסלט מורכב מקישואים , בעקרון אפשר להחליף אותם בחצילים קלויים וגם זה מאוד טעים. ולצמחוניים שבניכם ובכלל לכל מי שאוהב חידושים . בבקשה מתכון מנצח. תודה לאחותי רחל.




החומרים להכנת הסלט




לקצוץ את הבצל                                           לטגן את הבצל במחבת עם שמן 

הקישואים מגורדים על פומפיה גסה                      הוספת הקישואים מעל הבצל ולטיגון


הקישואים לאחר טיגון והתרככות          הביצים נקצצו לריבועים             הוספת הביצים לתערובת

הוספת מלח                                הוספת פלפל שחור                             הסלט לאחר ערבוב


      הצעת הגשה לשולחן לארוחה חגיגית




                                                   ב  ת  א  ב  ו  ן


מתכון להכנת סלט קישואים בטעם כבד:

החומרים לסלט:
3 קישואים  בינוניים שטופים מקולפים ומגורדים על פומפיה גסה
1 בצל גדול מקולף וקצוץ
3 ביצים מבושלות (ביצים קשות שלוקות)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות גדושות שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד למידת הזהבה. להוסיף את הקישואים המגורדים ולהמשיך לטגן עד להתרככות של הקישואים.
להוריד מהאש ולקרר מעט. להעביר את התערובת לקערה נקיה  ולמעוך עם הממחה (של הפירה). לקצוץ את הביצים השלוקות  (הקשות) ולהוסיף לתערובת לערבב. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם . להעביר את כל התערובת לצלחת הגשה לכסות ולצנן במקרר עד להגשה.
אפשר לקשט עם ירקות חתוכים.
סלט מנצח לצמחוניים שבנינו.סבבי
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 4/11/2012 19:00  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-7/11/2012 22:40




997,749
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ