לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930




הוסף מסר

6/2012

לזניה במילוי גבינה


לזניה מי לא אוהב! בכל ארוחה חלבית משפחתית עולה על שולחננו המתכון של הלזניה

אני במיוחד אוהבת לראות את הרוטב מבעבע ואת הריח שמתפשט במטבח ובכל הבית 

ריח של גבינות טריות ורוטב העגבניות הבזיליקום ושמן הזית.

למעשה עם סלט קטן זו ממש ארוחה שלמה ומשביעה.




החומרים להכנת הלזניה                                         לטגן בצל בשמן זית

להוסיף עלי בזיליקום                                                            להוסיף שום כתוש


להוסיף עגבניות מרוסקות                                        לערבב את כל התערובת

לאחר הבישול להעביר למעבד מזון או להשתמש במוט יד            לאחר הריסוק להעביר לקערה נקיה


להוסיף תבלינים ולהעביר למקרר לקירור                               בסיר להמיס חמאה

להוסיף את הקמח                                                  לערבב את התערובת 


להוסיף שמנת לבישול                                                להוסיף חלב ולערבב

התערובת הסמיכה ונוצר רוטב בשמל                                   לתבל את התערובת במלח ופלפל שחור


להוסיף את הגבינה ולערבב היטב                                  עלי לזניה להרטיב עם מים רתוחים

בתבנית למזוג מעט מרוטב העגבניות בתחתית                              לסדר את עלי הלזניה שיכסו את הרוטב


מעל להוסיף את רוטב העגבניות                                             למרוח את רוטב הבשמל

ושוב להניח עלי לזניה שיכסו את כל הרוטב                         מעל שוב רוטב בשמל ורוטב עגבניות


לבסוף להניח עלי לזניה מעל                                                   למרוח טיפה בשמן זית

לפזר מעל גבינת פרמז'ן מגורדת                                          הלזניה בתנור


הלזניה לאחר האפיה- הרוטב מבעבע וכל המטבח מריח טוב




                              הלזניה לאחר חיתוך

 

 

מתכון להכנת לזניה:

 

החומרים:


1 חבילת עלי לזניה

1 בצל קטן קצוץ דק

10 עלי בזיליקום קצוצים

500 גרם עגבניות קלופות  ומרוסקות(אפשר מקופסא גדולה ראו תמונה)

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

 

לקישוט:


50 גרם גבינת קצ'קבל או פרמז'ן מגורדת

 

 

לרוטב בשמל:


150 גרם חמאה

3/4 כוס קמח (100 גרם)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

1 כוס חלב

750 גרם גבינה לבנה 5%

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

תבנית פיירקס אובלית או מלבנית גדולה (ראו תמונה)

 

אופן ההכנה:

 

לרוטב העגבניות:

 

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הבזיליקום והשום וממשיכים לטגן דקה.

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה

ומבשלים 20 דקות. טוחנים את תוכן הסיר בעזרת מוט  ידני 

או מעבד מזון. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר.

 

מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות.

 

 

לרוטב הבשמל:

 

בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומחממים יחד

תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה 

תוך כדי הקצפה קלה בעזרת מקצף ידני (שלא יהיו גושים).

כשהרוטב מסמיך מסירים מהלהבה, מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב, מצננים בטמפרטורת החדר.

 

לוקחים כלי קיבול מכניסים כמה עלי לזניה ושופכים מעל מים רותחים 

הופכים את העלים שהמים יגיעו לכל מקום.

 

הרכבת הלזניה:

 

משמנים את תבנית האפיה, מוזגים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית

מסדרים בתחתית שכבה אחת שלי עלי לזניה. מעל יוצקים 1 וחצי  מצקת מרוטב הבשמל

יש לשטח את הרוטב, מעל לצקת עוד מצקת וחצי מרוטב העגבניות ולשטח.

מכסים שוב בשכבת עלי לזניה וממשיכים באותו האופן עד שכל החומרים נגמרים.

מקבלים כ- 4 שכבות. למרוח על שכבת הלזניה האחרונה מעט שמן זית.

לפזר גבינת קצ'קבל או פרמזן, להכניס לתנור ולאפות 20 דקות או עד 

אשר הלזניה מזהיבה מעט.

יש להגיש את הלזניה חמה.

 

ב ת א ב ו ן !

 

 

 

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 7/6/2012 09:12  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אחת ב-21/7/2014 21:47




935,723
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ