לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

3/2012

עוגת גבינה ותות לפסח


 

עוגת גבינה לפסח, פתאום עלה לי רעיון לשדרג את עוגת הגבינה הבחושה המושלמת.

החלטתי להכין תחתית של עוגיות יין כשרות לפסח, ובמקום קמח בתערובת הגבינה ,

להכניס אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח , וזאת כדי לייצב ולעבות את העוגה.

ולבסוף כדי להשביח אותה הוספתי מחית תותים בצורת שזירה של חוטי תות 

ולאחר מכן עם קיסם קישקשתי והעוגה הפכה להיות כמו נסיכה, והטעם שלה מענג.

אז חברים יקרים הנה לכם עוגת גבינה נהדרת לפסח.

 

 

החומרים להכנת התחתית                                             עוגיות היין נכנסות למעבד מזון לטחינה

העוגיות לאחר טחינה                                                      החמאה חתוכה לקוביות ומוכנה להמסה

 

החמאה לאחר המסה ומזיגתה מעל הפירורים                           התערובת לאחר עירבוב

הכנסת התערובת לתבנית משומנת                          שיטוח התערובת עם כף

 

החומרים למלית הגבינה                                       הגבינות והשמנת בקערה

הגבינות השמנת חמוצה והסוכר בקערה                              הוספנו ביצים תמצית וניל ואינסטנט פודינג

 

כל חומרי המלית בקערה                                              התערובת לאחר ערבוב

תערובת הגבינה נמזגה מעל הפירורים                                 התבנית מוכנה לאפיה

 

התותים הסוכר והלימון במעבד מזון                                  התותים לאחר טחינה

עם כך לוקחים מעט מהרוטב ומוזגים על הגבינה                        לאחר פיזור הרוטב

 

 

עם קיסם יוצרים צורות                                                   העוגה קיבלה צורה של שיש מקושקש

העוגה בתנור                                                                         העוגה לאחר האפיה

 

נעוגה התקררה במקרר ונחתכה לפרוסות                  

 

הצעת הגשה

 

מתכון לעוגת גבינה ותות לפסח:

 

החומרים לתחתית:

 

7 יחידות עוגיות יין כשר לפסח(הקטנות)

100 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

לטחון את העוגיות לטחינת חול במעבד מזון

להכניס את הפירורים לקערה , להוסיף מעל את החמאה ולערבב

 

לקחת תבנית מספר 24 , לשמן ולשטח את כל תערובת הפירורים 

להכניס את התבנית לפריזר לכמה דקות

 

החומרים למלית:

 

500 גרם גבינה לבנה 5% (2 מיכלים של 250 גרם כל אחד)

1 מיכל שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח

 

אופן ההכנה:

 

בקערה גדולה להכניס את כל החומרים בסדר הזה, לטרוף לתערובת אחידה.

למזוג את כל תערובת הגבינה מעל תחתית הפירורים.

העוגה עדיין לא נכנסת לתנור

 

חומרים לפסי התות:

 

8 תותים שטופים ונקיים 

2 כפות סוכר

כף של מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר ליצירת רוטב .

 

לקחת כף ולפזר מעל עוגת הגבינה את מחית התות , לאחר מכן עם קיסם ליצור צורות של שיש(לקשקש).

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 25-30 דקות.

 

לצנן את העוגה ולאחר מכן להכניסה למקרר להתייצבות.

 

עוגה טעימה נימוחה וחמצמצה, שווה להכינה לחג הפסח

 

חג שמח וכשר לכל החברים היקריםחיבוק עצוב

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 26/3/2012 21:37  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית ב-2/4/2012 18:26




1,014,487
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ