לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   




הוסף מסר

2/2012

קובה סלק


 

קובה סלק כמעט כולנו אוהבים, כשהכנתי את הקובה דלעת סיפרתי לכם איך למדתי להכין את הקובה, אז בשביל החברים שלא יודעים שוב אספר.

יום אחד לפני שאמא נפלה וחלתה היא קראה לי ואמרה, בואי יהודית רצית ללמוד להכין קובה, היום תעמדי לידי ותלמדי, כמובן שאני כמו ילדה טובה רק עמדתי והסתכלתי בלי להתערב ובלי להגיד מילה רק הקשבתי לה והתבוננתי. כמובן שאמא הייתה אלופה בהכנה ובגלגול , והטעם של הקובות שלה עד היום מורגש והריח שזה הפיץ במטבח אין כאלה דברים, כולנו מתגעגעים אליה ולמאכליה הטובים, אמא יקרה שלי!



 

 

החומרים למילוי הקובה                                              ערבוב המלית עם התבלינים

הכנת בצק הסולת                                                 הבצק והמילוי מוכנים

 

 

לקרוץ עיגול ולשטח על כף היד הרטובה                                    למלא במילוי העוף

לסגור את הקובה בצביטות                                                          ולגלגל

 

 

הקובות מוכנות על מגש רטוב

 

 

לטגן את הבצל                                                           החומרים למרק הקובה

להוסיף רסק עגבניות ואת התבלינים                              להוסיף מים ולאחר רתיחה את הסלק

 

 

להוסיף מיץ לימון                                            להכניס את עלי הסלרי

הקובות יכנסו למרק אחת אחת ובמרווחים בתוך הסיר                    הקובה התבשלה

 

 

לסגור את הסיר ולבשל עוד 20 דקות מדי פעם לטלטל או לערבב בעדינות עם כף

הקובה מוכנה לאכילהמוציא לשוןחיבוק של הסוררתסבביסבבי

 

 



מתכון לקובה סלק:

חומרים לקובה:

2 כוסות סולת
כפית מלח
כוס מים (מידה של כוס חד פעמית)אם יש צורך להוסיף עוד מים.
1 כף שמן


לתערובת המילוי:

רבע ק"ג של עוף טחון(אפשר הודו או בשר)
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם(ממש מעט)

לערבב את כל תערובת המילוי.

-בקערה להכניס סולת מעט מלח ומים ושמן לערבב , צריך להיות בצק רך ונעים,
לקחת חתיכה ליצור ממנה עיגול לפרוש אותה על כף היד למלא מעט מן המילוי ולסגור ולהניח על מגש רטוב

חומרים למרק סלק:

1 בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן
1 סלק גדול קלוף וקצוץ קטן
2 עלי סלרי אמריקאי
וחתיכת ראש סלרי (קצוץ)
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
מים בכמות שיעברו את חצי הסיר
1 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
בסיר גדול לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות ומים , להביא לרתיחה , להוסיף את הסלק הקצוץ ואת התבלינים כולל מיץ לימון, יש לטעום מידי פעם, התערובת תהיה חמצמצה , כאשר המים ירתחו יש להוסיף את הקובות אחת אחת , לגלגל אותן עם הידיים , לבשל רבע שעה ללא מכסה, לערבב בעדינות עם כף או לטלטל בעדינות , הקובות יצופו למעלה, לאחר מכן לסגור את המכסה ולבשל עוד כ 20 דקות על אש נמוכה.

בהצלחה לכל מי שהולך להכין , אין על קובה סלק, וכמובן גם על קובה דלעת

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 26/2/2012 16:08  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-28/12/2013 20:26




965,715
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ