לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

4/2014

עוגת שוקולד הכי טובה לפסח


כולם מבקשים עוגה לפסח שלא תהיה חלבית...שתהיה אפשרות לאכול ממנה גם לאחר ארוחת החג הדשנה.

 

לכן הכנתי לכם עוגת שוקולד פרווה כזו שנוגסים ממנה רוצים עוד ועוד.....כן, העוגה רכה לחה טעימה וקלילה.

 

הכי חשוב היא שוקולדית ועושה מצב רוח מרומם.

 

אז לפני שאני מתחילה בהכנות לקראת החג! אבקש לומר לכולם תודה.

 

תודה על שתמכתם בעצומה על מנת שלא יסגרו את אתר ישרא בלוג.

 

תודה רבה על הפירגון הרב והמחמאות.

 

מאחלת לכולם חג פסח כשר ושמח.♥ אנו נתראה במשך ימי החג עם מתכונים טעימים וטובים.סבבי





החומרים להכנת העוגה




במערבל עם וו גיטרה- להכניס מזולה וסוכר  ולערבל          לגרד עם המרית בצדדים

להוסיף את החלמונים אחד אחד                 עד לקבלת תערובת קרמית חלקה



להמיס את השוקולד במיקרוגל                   להוסיף את השוקולד בזרם ולהמשיך לערבל

התערובת לאחר הטמעת השוקולד                      בקערה אגוזי מלך טחונים וכף קמח מצה



להוסיף את האגוזים הטחונים עם קמח המצה ולערבל              להקציף את החלבונים לקצף יציב וחזק

להוסיף את החלבונים לתערובת השוקולד ולערבב בתנועות עטיפה עדינותלמזוג את התערובת לתבנית משומנת מספר 24




למרוח את התערובת באופן שווה בתבניתולהכניס לאפיה

לצנן את העוגה לפני הפריסה


ניתן לפזר אבקת סוכר על פני העוגה




העוגה המושלמת לארוח לימי החג




העוגה נפרסה-ראו כמה היא רכה ונעימה למראה



חג שמח לכולם



מתכון לעוגת שוקולד הכי טובה לפסח

 

 

החומרים:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם (מרגרינה מזולה) (או חמאה לחלבי)

150 גרם סוכר (9 כפות מלאות)

6 ביצים מופרדות

150 גרם אגוזי מלך טחונים (או שקדים טחונים) 9 כפות גדושות

1 כף קמח מצה

 

לקישוט:

-

אבקת סוכר

-

 

מחממים תנור לחום בינוני, ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לאחידות.

-

שמים במערבל עם וו גיטרה את המרגרינה (או החמאה) והסוכר, טורפים עד לקבלת תערובת קלה וקציפתית.

-

מוסיפים את החלמונים (הצהובים) אחד אחד, טורפים היטב פעם אחר פעם עד אשר מקבלים תערובת קרמית.

-

טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים הטחונים ואת קמח המצה.

-

מקציפים את החלבונים (הלבנים) לקצף יציב וחזק, מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.

-

יוצקים לתבנית מספר 24 משומנת.

-

זמן אפיה כ -45 דקות, יש לבדוק עם קיסם , לא לייבש את העוגה, להוציא מיד מהתנור ולצנן.

-

בהצלחה רבה

 

בברכת חג פסח כשר ושמח

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 13/4/2014 09:32  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-14/4/2014 10:49
 



עוגת קוקוס ומוס שוקולד לפסח


 

חג הפסח יחול בעוד ארבעה ימים! אתם בטח עדיין מנקים ומסדרים את הבית לכבוד החג.

 

אני החלטתי לעזוב לכמה שעות את עניין הנקיון והקניות, כמובן הכל עם סיבה.

 

אמרתי לעצמי "יהודית את לא יכולה לאכזב את הקוראים שלך.....צריך להכין מיד עוגה חדשה כשרה לפסח.

 

אתם כבר יודעים שאני אוהבת לשמור מתכונים מגזירי עיתונים, המתכון הזה פורסם בשנת 1999.

 

אני בחרתי להכין את התחתית כפי שפורסם, אבל.....את מוס השוקולד הכנתי ללא ביצים, ראו כמה טעים ומענג נראה המוס.

 

גם אם תכינו את העוגה ביום ראשון היא תהיה מוכנה ליום שני ערב חג.

 

קוראי היקרים.♥ משפחתי היקרה והאהובה! אני מבקשת לאחל לכם חג פסח כשר ושמח.

                                             חג של לבלוב פריחה וצמיחה

                                             חג של חופש וחרות

                                             חג של סבלנות וסובלנות הדדית

                                             חג של הרבה אהבה ונתינה לזולת


 

 

החומרים להכנת תחתית הקוקוס

 

 

 

להפריד את הביצים                                 להתחיל להקציף את החלבונים

להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף                             עד קבלת קצף יציב ומבריק

 

 

 

להוסיף את פתיתי הקוקוס ולהמשיף לטרוף בעדינות               אפשר לערבב באופן ידני בתנועות עטיפה

התערובת מוכנה                             למזוג את התערובת לתבנית משומנת

 

 

 

יש לשטח את התערובת באופן שווה על פני התבנית

להכניס את התבנית לתנור לאפיה                              העוגה בתנור נאפת

 

 

 

החומרים להכנת הגנאש וקרם הרוקוקו, בקערה להכניס שוקולד שבורלהביא 1 מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ולמזוג על השוקולד

להמתין דקה ולהתחיל לטרוף עד לקבלת גנאש מבריק ואחיד להכניס למקרר לכמה שעות מכוסה בניילון נצמד

להוציא מהמקרר ולהוסיף את 1 מיכל השמנת מתוקה שנותרה

 

 

 

לטרוף את תערובת השוקולד עם השמנת עד לקבלת קרם רוקוקו בהיר וחלק

למרוח את הקרם על תחתית הקוקוס האפויה             יש למרוח בצורה שווה

 

 

 

להכניס את התבנית למקרר לפחות לשעתיים לפני שנקשט-להכין שקית זילוף וגנאש

לקשט את העוגה עם שקית הזילוף בצורת מעגלים

 

 

 

העוגה קושטה ומוכנה לפריסה

 

 

 

 

קולאז' להמחשה

 

 

 

 

 

תתכבדו 

 

 

 

 

ומבט מבפנים

 

 

 

מתכון להכנת עוגת קוקוס ומוס שוקולד:

 

החומרים לתחתית:

 

5 חלבונים (לבנים)

300 גרם סוכר (כוס מידה ועוד 2 כפות)

150 גרם קוקוס (כוס וחצי)

 

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

החומרים להכנת מוס שוקולד:

 

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) לגנאש

1 מיכל שמנת מתוקה בנוסף (250 מ"ל להקצפה עם הגנאש) סה"כ 500 מ"ל שמנת מתוקה

 

מחממים את התנור על 180 מעלות 

 

אופן הכנת התחתית:

 

מקציפים את החלבונים (הלבנים) לאחר שנוצר קצף מסביב מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעמים, מתקבל קצף קשה ומבריק.

 

מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה.

 

משטחים את התערובת בתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלק העליון הקרום מתקשה.

 

מוציאים מהתנור ומצננים.

 

אופן הכנת מוס השוקולד:

 

בקערה מניחים את השוקולד השבור. לוקחים 1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל) מכניסים לקלחת ומביאים לסף רתיחה.

 

מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד וממתינים דקה, לאחר מכן טורפים את התערובת עד אשר מקבלים גנאש אחיד ומבריק.

 

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 4 שעות (אפשר לילה). 

 

מוציאים מהמקרר ומוזגים על השוקולד את מיכל השמנת מתוקה הנותר (250 מ"ל)טורפים את השוקולד עם השמנת עד קבלת קרם בהיר.

 

למרוח את הקרם על תחתית הקוקוס האפויה ולהכניס למקרר לכמה שעות.

 

 לקישוט:

 

*אפשר להשאיר מעט מגנאש השוקולד (לפני שמערבבים עם שמנת מתוקה) . אם הגנאש התמצק אפשר להכניס למיקרוגל לכמה שניות לריכוך .

 

*אפשר להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר, לערבב היטב ולהוסיף כפית שמן לערבב עד להטמעה.

 

אופן הקישוט:

 

למי שיש שקית זילוף קטנה אפשר להכניס את הגנאש המומס, לגזור בקצה ולקשט את העוגה בתנועות מעגליות.

 

למי שאין שקית זילוף, אפשר לקחת שקית ניילון קטנה של סנדביץ למזוג את הגנאש ולעשות חור בקצה ולקשט.

 

 

אני גם קישטתי בדפנות העוגה בעזרת שק זילוף וצנטר חלק. הכנתי גנאש הכנסתי למקרר לשעתיים.

 

לקחתי את שק הזילוף והכנסתי לתוכו את הגנאש, חתכתי בקצה וזילפתי בצורת שלהבות מסביב לעוגה.

 

את העוגה הטעימה והמיוחדת הכנתי במיוחד בשבילכם ולכבודכם.♥

 

בברכת חג פסח כשר ושמח!

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 10/4/2014 20:58  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-13/4/2014 19:12
 



foxhome


פסח הגיע ואיתו השאלה איזה מתנה קונים לאחיות ,לאחים ולדודות המקסימות!!! פסח הוא חג המתנות לכולם.

 

 קיבלתי 200 ש"ח להתנסות בקניות ברשת פוקס הום     fox hom

 

מיד ניגשתי לקניון חיפה לחנות פוקס הום המקסימה בקומה 2... החנות לבשה צבעוניות לכבוד החג.

 

כל כלי המטבח ואפילו המצעים והמגבות קיבלו צבעי גלידה צבעוניים המשובבים כל נפש.

 

בנוסף, לכל אורך חודש אפריל תציע רשת fox home  מבצע אטרקטיבי במיוחד של 50% הנחה על הפריט השני.

 

לדעתי המחירים ממש טובים, אפשר לצאת בידיים מלאות עם מתנות יפות ושימושיות.

 

אני חייבת לציין שהמוכרות בחנות היו נחמדות וניסו לעזור במציאת הפריט המתאים.

 

החנות מציעה מגוון רחב של מוצרים מעוצבים מתחומי המטבח, אירוח ושולחן, טקסטיל, אמבטיה ונוי.

 

אז בואו לסיבוב תתרשמו תהנו ותקנו.

 

 

 

 

 

מיד בכניסה הכל נראה כל כך יפה, מעוצב ומזמין

 

 

 

 

 

אתם הרי יודעים שאני בלוגרית וברשותי בלוג אפיה ובישול

לכן החלטתי לבחור לעצמי מתנה..... מפה בצבעי כתום שבהחלט תתאים לשולחן האוכל שלי

צלחות מקסימות שיתאימו לפרזנטציה של עוגות השבת שלי

ואפילו התחדשתי בכוס עם צלוחית מזכוכית שיתאימו לקפה עם הקצף של בוקר שבת

ועוד פריט קטן לעצמי....כפיות מדידה למתכונים שלי.

כשהגעתי הביתה עם הקניות פתחתי בהתרגשות את השקיות ומיד הראתי לבעלי ולקצינה שלי...ההתלהבות היתה רבה

כמובן כולם ברכו אותי בברכת תתחדשי.

 


 

 

 

חלון הראווה המרהיב...אי אפשר לחלוף על פני החנות מבלי להכנס ולהתרשם.

 

צבעי הכתום והלימון , נגיעות רטרו ודפוסים צבעוניים.


 

 

 

הצלחות הכתומות האובליות שבו את עיניי..... ראיתי את המוכרת עומדת עם לקוחות ליד המעמד מסבירה ומפרטת

 

אני בטוחה שהם קנו את הצלחת היפה הזו כמתנה לחג הפסח.

 

 

 

בחנות פגשתי ילד קטן שהסתובב עם אמא שלו....היא קנתה מספר פריטים והוא דחף את העגלה.

 

לאחר שביקשו ממנו לעזוב את העגלה הוא בא לקראתי וראיתי שהוא מחזיק שקית קטנה של מרשמלו.....כן.....

 

יש גם מרשמלו ודברי מתיקה מיניאטורים...ביקשתי ממנו עם כיבודים, כזה חמוד! קיבלתי ממנו 2 מרשמלו טעימים.

 

 

 

מוצרי הטקסטיל יפיפיים וצבעוניים, השטיחונים כל כך יפים עם מוטיב אינדיאני.

 

האמת שהיה לי קצת קשה לצאת מהחנות....כי רציתי לקנות עוד הרבה פריטים יפים שימושיים ונחוצים.


 

 

בחנות תמצאו שלל רטבים וליקרים וכמובן את סדרת מוצרי המטבח של השף חיים כהן לבישול ביתי, הכולל כלי מטבח איכותיים

 

 

 

 

 

פוקס הום - חנות יפיפיה לקנית מתנות יפות למארחים וגם לעצמכם.... אז לכו להתפנק.

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 3/4/2014 22:56  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-5/4/2014 20:20
 





806,554
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ