לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

9/2014

עוגת דבש עם אגוזים


מתכון ישן ונוסטלגי של עוגת דבש עם אגוזים.♥

 

אתם כבר מכירים אותי... ויודעים שאני אוהבת לאסוף גזרי עיתונים עם מתכונים!

 

המתכון לעוגת הדבש הופיע ערב ראש השנה 20.09.1992 בעתון לאשה, במדור עוגת השבוע.

 

את המדור עוגת השבוע הגישה השף קונדיטורית ומחברת ספרי הבישול והאפיה פסקל פרץ - רובין.

 

בפתיח רשום בזו הלשון: "את העוגה והעוגיות, המבוססות על דבש ומיועדות לראש השנה, קיבלנו מאביבה בן-יוסף הירושלמית

 

המתארחת היום במדור "מאכלי עדות". המשפחה של אביבה עלתה ארצה מסלוניקי ועוגות אלו הן על-פי מסורת העדה.

 

אני מבקשת להודות על מתכון נפלא וטעים.

 

רציתי לספר לכם שפסקל השיקה ספר חדש הנקרא: פסקל מגישה נדוניה - הקשר העדתי המתוק.

 

הספר הוא ממש נדוניה לכל חובבי ואוהבי האפיה המתוקה. לדעתי זו יכולה להיות מתנה נפלאה לראש השנה ולחגי תשרי.

 

 

נהדרת תודה רבה http://tinyurl.com/odnwspp

 

 

 

 

 אני מבקשת לאחל לכל קוראי היקרים.♥ ולמשפחתי האהובה.♥ שנה טובה ומתוקה כדבש

                                                                 שנה של בריאות אושר ושמחה

                                                                 שנה של הגשמת חלומות ושאיפות

                                                                 שנה של אהבה ונתינה לזולת

                                                                 שנה של שלום ובטחון 

                                                                 שלווה ושקט בארצנו הקטנה

 

אוהבת אתכם מאוד.♥.מוציא לשון

 






החומרים להכנת העוגה




במיקסר עם וו גיטרה - מחצית מהסוכר ומזולה - להתחיל לערבל ולאט לאט להוסיף את החלמונים

מתקבלת תערובת קרמית                                              לנפות את הקמח


להוסיף לקמח את אבקת האפיה ולערבב -                תוך כדי ערבול ובהדרגה להוסיף את הקמח

להוסיף את השמן                                                        להוסיף קורט מלח


להוסיף קינמון                              להוסיף את הדבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס בדבש )

להוסיף את המים הפושרים ולהמשיך לערבל                     לגרד בצדדים עם מרית גומי ולערבל דקה


להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב                להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת

לקפל את הקצף בעדינות לתערובת                   


להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים                                לקפל בעדינות ודי

לשמן תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) לשמן היטב ולמזוג את התערובת לסיר


להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש                           העוגה לאחר האפיה

לאחר שקררנו מעט - לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה - לתפוח על התחתית בעדינות עד אשר העוגה תרד מהתבנית


אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר - זה כדי להרשים את האורחים שלכם




העוגה נפרסה וראו את האגוזים מבצבצים הם אפילו לא שקעו


כל פירור שווה את ההכנה
תמונה להמחשה
מאחלת לכולם שנה מתוקה טובה ודבשית
-
מתכון להכנת עוגת דבש עם אגוזים:
-
החומרים לעוגה בתבנית עגולה עם חור (סיר פלא) 26 ס"מ
50 גרם מזולה ( מרגרינה ) אפשר עם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים L, מופרדות
3 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט הל טחון (לא חובה)
1 כוס דבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס דבש )
1 כוס מים פושרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
-
לקישוט:
אבקת סוכר
-
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המזולה ומחצית הסוכר . מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבול, עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
-
 מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים ידני. 
-
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, את הקמח עם אבקת האפיה, השמן, המלח, הקינמון, המים והדבש. מערבלים, מפסיקים את פעולת המערבל
ומגרדים מסביב עם מרית גומי, מערבלים עוד דקה ומפסיקים.
-
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. כאשר נוצר קצף בצדדים יש להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד אשר נוצר קצף יציב. 
-
מוסיפים את הקצף לתערובת הקמח בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומבליעים בעדינות ודי.
-
משמנים תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) מספר 26 ויוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
-
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 170-180 מעלות (חום בינוני), זמן אפיה כ -50-45 דקות , יש לנעוץ קיסם בעוגה בזוית ולראות שיוצא יבש.
-
להשאיר את העוגה בתנור כבוי כ 2-3 דקות ולאחר מכן להוציא ולקרר.
-
לאחר שהעוגה התקררה מעט, לקחת צלחת הגשה להפוך את התבנית עם העוגה עליה, לתפוח על התחתית ( עכשיו התחתית למעלה) עד אשר העוגה תגלוש.
-
אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
-
מאחלת לכולם: אפיה טובה נעימה וטעימה.♥ שנה טובה וחג שמח
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 21/9/2014 18:51  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אצבעות חלבה וטחינה


את המתכון הנפלא הזה קיבלתי מאשתו של בן דודי רוני.♥ את טובה כהן אתם מכירים מפוסטים קודמים שלי.

 

טובה מנהלת חנות ( לאופה) למוצרי אפיה והכל למטבח בסניף בחדרה. בערב הפתיחה היא הכינה כרגיל מתוקים שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהם.

 

לאחר שטעמתי כמעט מכל התקרובת! באה אלי אחותי רחל ואומרת....תטעמי מהאצבעות האלה תיראי כמה זה טעים!

 

אחותי: אבל אל תשכחי לקחת מטובה את המתכון! כי אנחנו צריכים להכין עוד מעט לארוע משפחתי.

 

ניגשתי לטובה ושאלתי מי הכין וכמובן מה מרכיבי המתכון....טובה מצידה מיד נתנה לי את המתכון ואמרה שהנ"ל קל להכנה.

 

מאז הכנתי את פיצפוצי החלבה כבר כמה פעמים. כמובן המתכון מנצח וקוצר מחמאות.

 

הנה מגיע אלינו ראש השנה ואיתו כל סמלי החג, מה יותר טעים מלהכין את פיצפוצי החלבה.

 

לקוראי היקרים.♥ אני מבקשת לאחל לכם:שנה טובה ומתוקה

                                              שנה של שקט ושלווה

                                              שנה בה יתממשו ויתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה

                                              שפע של בריאות אושר ונחת

                                              ממני שאוהבת אתכם






החומרים להכנת המתכון




לקלות את השומשום במחבת כדקה וחצי ( זהירות לא לקלות יותר מידי)




בסיר רחב-חמאה -סוכר- אבקת נס קפה ודבש           להמיס את התערובת על אש קטנה

להוסיף את הטחינה לערבב היטב ולכבות את האש כאשר רותחלהוסיף את השומשום הקלוי


להוסיף את החלבה המפוררת                                     להוסיף את פיצפוצי האורז ולערבב בעזרת כף עץ

לערבב היטב עד להטמעה-לרפד תבנית מלבנית בניר אפיה ולשמן מעט- -להעביר את התערובת לתבנית


בעזרת כוס או ידים רטובות להדק את התערובת לתבנית ולהכניס למקרר-להכין שוקולד לבן וחמאה (או שמן)

להמיס את השוקולד ולהוסיף את השמן ( או החמאה) לערבבלמזוג שוקולד על התערובת ולשטח עם פלטה או כף


לאחר שהעוגה הצטננה אפשר להעביר למשטח עבודה לקלף את הנייר בצדדים ולחתוך לריבועים או מלבנים




להשתמש בסכין המתאימה לחיתוך 




הצעת הגשה




מתכון להכנת אצבעות חלבה וטחינה:
-
החומרים:
כוס וחצי של שומשום קלוי ( אפשר לקלות במחבת ממש טיפה) ולקרר
100 גרם חמאה
חצי כוס דבש
חצי כוס סוכר
1 כף אבקת נס קפה
חצי כוס טחינה גולמית
100 גרם חלבה מפוררת
3-4 כוסות פיצפוצי אורז ( או כמה שנכנס לתערובת )
-
לציפוי: לא חובה
200 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן או 50 גרם חמאה
-
אופן ההכנה:
בסיר גדול להכניס חמאה, דבש, סוכר, נס קפה וטחינה, לערבב ולהמיס על האש עד לידי רתיחה ולהסיר.
-
להוסיף את השומשום הקלוי את החלבה המפוררת ואת פיצפוצי האורז ולערבב בעזרת כף עץ.
-
לקחת תבנית מלבנית בינונית, לשמן את התחתית ולהניח מעל ניר אפיה, לשמן מעט.
-
להעביר את כל התערובת לתבנית ולשטח בעזרת ידים רטובות מעט ( התערובת חמה זהירות ) לקחת כוס ולשטח עם התחתית ולהדק.
-
להכניס את התבנית למקרר.
-
אפשרות ראשונה: להוציא את העוגה בעזרת ניר האפיה למשטח עבודה ולחתוך לאצבעות.
-
אפשרות שניה: להמיס 200 גרם שוקולד לבן, להוסיף כף שמן או 50 גרם חמאה ולערבב. 
-
למזוג את תערובת השוקולד על העוגה ולשטח באופן שווה ולהכניס למקרר.
-
לחתוך לריבועים או מלבנים קטנים בעזרת סכין חדה. 
-
בהצלחה ובברכת שנה טובה ומתוקה.♥ 
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 15/9/2014 18:30  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-20/9/2014 11:52
 



עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס


את המתכון המוצלח לעוגת מיץ עם שוקולד צ'יפס קיבלתי מאשתו של בן דודי רוני היקר!!! והיא....טובה האלופה הכל יכולה.

 

נפתחה חנות חדשה בחדרה למוצרי אפיה והכל למטבח " לאופה" ברח' האומן 12. כמובן שהוזמנו לפתיחה.

 

טובה כשמה כן היא..... פתחה שולחן לתפארה.... כל מיני סוגי עוגות ועוגיות מעשיי ידיה.

 

אני כהרגלי בארועים האלה! קודם טועמת, שואלת, מתעניינת ורק אחר כך לוקחת מתכון.

 

אז הנה מתכון של טובה כהן האלופה להכנת עוגת מיץ בחושה עם שוקולד צ'יפס.

 

רק לסבר את אוזניכם....בבלוג שלי יש כבר כמה מתכונים של טובה היקרה. תודה רבה רבה.

 

לכל התלמידים! בגנים, בבתי הספר ולכל הסטודנטים: שנה טובה פוריה ומוצלחת. 

 

לקוראי היקרים! מאחלת לכם שנה טובה, שקטה שלווה ורגועה! שנה בה יתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה.♥

 

 

 






החומרים להכנת העוגה




בקערת מיקסר עם מטרף: מכניסים ביצים וסוכר וטורפים, מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים לטרוף

מוסיפים את קליפת התפוז ואת השמנת חמוצה וממשיכים לטרוף




מקבלים תערובת חלקה ובהירה מוסיפים את הקמח המנופה ואת אינסטנט פודינג וניל לסירוגין עם מיץ התפוזים

 הקמח יכנס לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים - עד אשר תתקבל תערובת חלקה ובהירה ודי ( לקחת לקקן ולערבב מעט מלמטה-

לפעמים יש לקמח נטיה להישאר בקרקעית.)

 

 

לשמן תבנית עם ניר אפיה - למזוג את התערובת לתבנית - לפזר מעל מעט קמח ושוקולד צ'יפס ולערבב קלות

לערבב ממש קלות שיראו את השוקולד מבצבץ -להכניס לתנור שחומם מראש לאפיה של 50-60 דקות- לבדוק עם קיסם עץ

שיוצא יבש

 

 

לאחר שהעוגה התקררה ישנה אפשרות לפזר מעל אבקת סוכר - לפרוס ולהגיש

 

 

 

להמחשה

 

 

 

ליצירת חגיגיות -פזרו על הצלחת אבקת סוכר בעזרת מסננת והגישו לאורחים

 

 

 

מאחלת לכולם עשייה פוריה טובה ומהנה


מתכון להכנת עוגה בחושה שוקולד צ'יפס:
-
החומרים:
6 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס שמן
קליפה מגורדת מתפוז ( לא חובה)
חצי כוס מיץ תפוזים
1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל ( אפשר יוגורט )
1 שקית אינסטנט פודינג וניל ( תכולה 95 גרם )
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כפות שוקולד צ'יפס מריר + 1 כף קמח
-
לקישוט:
אבקת סוכר
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם מטרף, מכניסים את הביצים, שמים מעל את הסוכר וטורפים כ-3 דקות. 
מוסיפים את השמן בזרם דק, את קליפת התפוז והשמנת חמוצה וטורפים קלות.
מסננים את הקמח ומערבבים עם אינסטנט פודינג וניל, מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ התפוזים.
ממשיכים לטרוף עד אשר התערובת נעשית חלקה ודי. ערבוב יתר פוגם.
-
לוקחים 2 תבניות של אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה ומשומנות קלות, מוזגים את התערובת באופן שווה לתבניות.( אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק אחת ממש גדולה ורחבה). מפזרים מעל מעט קמח ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות ( לא להטביע את כל השוקולד בתערובת).
-
אופים בתנור שחומם מראש על 170-180 מעלות, זמן אפיה כ-50-60 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש ונקי.
-
מוציאים מהתנור ומצננים, אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר . עכשיו ניתן לפרוס את העוגה ולהתענג עליה עם כוס תה או קפה.
-
תודה לטובה כהן ( אשת בן דודי רוני ) על מתכון טעים ומנצח.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 3/9/2014 10:20  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-14/9/2014 18:55
 





985,162
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ