לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

7/2014

עוגת טורט במילוי קצפת ואננס


היום אני משתפת אתכם במתכון לעוגה קייצית, קלילה אוורירית רכה קרמית ופירותית. עוגה נוסטלגית עוד מימי ילדותנו!

 

העוגה מכילה פלחי אננס לצד קרם וניל וסירופ אננס מתקתק. כל זה מורכב בעוגת הטורט הקלאסית שלי.

 

אם אתם רוצים להפוך את העוגה לחגיגית, תשתמשו בשק זילוף עם צנטר פרח או צנטר וילטון מספר b1 ותזלפו כמו בתמונה.

 

כמובן שהעוגה קוצרת מחמאות ותשבחות מכולם.

 

במלחמת לבנון השניה אנחנו הצפוניים היינו בחזית.....כל היום והלילה מטחי טילים ירדנו עלינו, אפילו טיל אחד נפל 500 מטר מהבית שלי.

 

להיות כל הזמן בממ"ד או במרחב מוגן לא פשוט ולא קל. באחד הימים הקשים ללחימה מתקשרים אלי אחי רמי ורעיתו שרה המתגוררים בנס ציונה.

 

"תבואו עכשיו אלינו אנחנו מחכים לכם".  דבר ראשון הכנסתי לתיק את מחברת המתכונים שלי....חלילה לא לקחתי אלבומים או דברים יקרי ערך.

 

הכי חשוב היה לי לקחת את המחברת וגם את קופסת העוגיות שהכנתי יום לפני כדי להפיג את המתח והדאגה. העמסנו את האוטו רק בשמיכות וכריות

 

ונסענו......כל הדרך מהיציאה של טירת כרמל ועד טווח של חדרה שמענו אזעקות ללא הפסקה. זו היתה המלחמה הכי מפחידה (הייתי בכל המלחמות מששת הימים ועד היום).


כל הדרך עד לנס ציונה נהגתי במתח ....התבלבלתי ולא ידעתי אפילו את הדרך, אבל.....אחי רמי נתן הוראות מדוייקות והיה איתי בסלולרי  עד אשר הגענו אליהם. כמובן שהם והילדים המקסימים שלהם קיבלנו אותנו כל כך יפה עם הרבה אהבה ודאגה.תודה רבה אוהבת אתכם.♥


העוגיות שהבאתי שימחו את כולם....וארוחות הצהריים שהכנתי להם....הם עדיין מדברים על זה ומבקשים שנבוא אליהם שוב...אם יהיו אזעקות.

 

אבל הקערה התהפכה והנה האזעקות נשמעות גם בנס ציונה....בנתיים הילדים שלהם כבר בגרו והם לא מוכנים לעזוב את הבית. 

 

משפחת כהן היקרה! רמי שרה ירין שגב ויהל, אנחנו מזמינים אתכם לבוא אלינו להתארח.

 

 

 

מבקשת לאחל לכולם.....♥ סופ"ש רגוע ושקט. שימרו על עצמכם ועל בני משפחתכם, הישארו במרחב מוגן.

 

 

 

 






החומרים להכנת העוגה




בקערת מיקסר להכניס ביצים שלמות                                 להוסיף את הסוכר

להוסיף קורט מלח ולהתחיל להקציף- נקבל קציפה תפוחה בהירה וסמיכה


זמן הקצפה כ-8 דקות                   לנפות את הקמח ולהוסיף לקצף-לערבב בתנועות עטיפה עדינות

הקצף לאחר הבלעת הקמח                    להוסיף את השמן באיטיות ולערבב בעדינות בתנועות עטיפה


להכין תבנית עגולה מספר 26 משומנת מרופדת בנייר אפיהלמזוג את התערובת לתבנית

התבנית מוכנה להכנס לתנור לאפיה                       העוגת טורט בתנור בזמן האפיה


להוציא את העוגה מהתנור ולצנן-                              לשחרר את העוגה מהתבנית

להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולקלף את נייר האפיה מהתחתית-לחצות את העוגה ל-2 - להניח חלק ראשון על צלחת
                                                                        להרטיב את העוגה עם סירופ האננס

להכין קרם -שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל-למרוח שכבת קרם על העוגה ומעל לפזר חתיכות אננס

להניח את החלק השני של העוגה ולהדק-לטפטף על החלק העליון מסירופ האננס


למרוח קרם בצדדים וגם על פני העוגה-כדאי להשתמש בכף שמרימה את העוגה או בפלטה

אפשר לקשט את העוגה-הצנטר הוא של וילטון מספר b1


לקישוט- אפשר להוסיף פלחי אננס או דובדבנים




העוגה לאחר חיתוךהפעם החלטתי לצלם בגינה שלי




תהנו מהעוגה




קולאג' להמחשה




מאחלת לכולם סופ"ש שקט ורגוע


מתכון להכנת טורט במילוי קצפת ואננס:
-
החומרים להכנת הטורט:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח(טיפה)
1 כוס מלאה קמח תופח (אפשר כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה)
3 כפות שמן קנולה או שמן אחר רגיל
-
החומרים להכנת הקצפת (קרם וניל):
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
-
1 קופסת שימורים של אננס חתוך (לא לזרוק את הסירופ , נשתמש בו)
-
אופן הכנת הטורט:
בקערת מיקסר עם מקצף, מכניסים את הביצים השלמות , מוסיפים את הסוכר ואת קורט המלח ומתחילים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
זמן הקצפה בערך כ-7-8 דקות או עד אשר התערובת תפוחה וסמיכה. עוצרים את פעולת המיקסר.
-
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת הקצף בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את השמן באיטיות ועוטפים בעדינות עד להטמעה.
-
לוקחים תבנית עגולה מספר 26 משמנים ומניחים בתחתיתה נייר אפיה, משמנים טיפה את נייר האפיה.
-
מוזגים את התערובת בעדינות לתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפיה כ- 50 דקות או עד אשר הטורט יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור לצינון.
-
משחררים את העוגה מהתבנית, הופכים על מגש או צלחת ומקלפים את נייר האפיה. חוצים  את הטורט לרוחב (ל- 2 חלקים).
-
הכנת הקרם:
מכניסים חלב ושמנת מתוקה למיקסר ומעל שמים את האינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב וחלק.
-
הרכבת העוגה:
מניחים חלק אחד של העוגה על צלחת הגשה, מטפטפים מסירופ האננס על כל החלק. מורחים מחצית מהקרם ומעל מפזרים חתיכות אננס.
-
סוגרים עם החצי השני ומהדקים מעט, מטפטפים גם על החלק העליון מסירופ האננס.
-
מורחים עם פלטה או עם כף איתה מרימים את העוגה (ראו בתמונה) בצידי ובשולי העוגה בתנועות של קדימה ואחורה (ככה תקבלו שולים חלקים)
כמו בקונדיטוריה. מורחים את יתרת הקרם על העוגה ומיישרים.
-
לקישוט:
אפשר להשתמש בקצפת שהכנו (להשאיר מעט בצד לאחר המריחה) להכניס לשק זילוף עם צנטר של וילטון b 1 ולזלף מסביב לעוגה.
-
ניתן לקשט מלמעלה עם פלחי אננס שנשארו לנו (רמז למה שיש בתוך העוגה ) אפשר לקשט עם דובדבנים או עם כל פרי טרופי אחר.
-
אם רוצים שהעוגה תהיה ממש חגיגית אז מקציפים עוד מיכל של שמנת מתוקה עם 2 כפות של אינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר
הקרם יציב וחזק. מכניסים את הקרם לשק זילוף עם הצנטר ומקשטים.
-
 עוגה קייצית רכה וטעימה.♥ מומלץ להכין.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 10/7/2014 09:40  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-27/7/2014 22:00
 



מתחם התחנה הראשונה בירושלים חוף ים


אטרקציה חדשה שנפתחה במתחם התחנה הראשונה בירושלים- ים וחוף....כן לא טעיתם.....

 

 

לראשונה בארץ יופעל חוף בירושלים עם סימולטור גלישת גלים

מתחם התחנה הראשונה בירושלים יעניק במהלך חודשי הקיץ חווית חוף ייחודית

לראשונה בארץ אפשר יהיה להינות מסימולטור גלישת גלים לכל הגילאים

 הכניסה לחוף התחנה חינם

 

 




מתחם התחנה הראשונה, המשמש כמרכז תרבות, בילוי ופנאי בירושלים יעניק בחודשי הקיץ אטרקציה מיוחדת שרבים מתושבי ירושלים ומבקריה ישמחו בה. בחלקו הצפוני של המתחם יוקם מיתחם חוף בגודל של כ2000 מ"ר . חוף התחנה מוקף בנוף של ים, פוזרו בו  טונות של חול ים, במקום סככת מציל, שמשיות צבעוניות, מקלחות חול ואטרקציות נוספות שהמרכזית היא סימולטור של גלישת גלים  בגובה של 18 מטר שמגיעה אלינו לראשונה ישירות מארה"ב. הכניסה לחוף התחנה תהיה ללא תשלום.

פעילויות ספורט בחוף: ליגת כדורגל חופים, מגרש כדורעף חופים. המתחם פתוח לכל אוהבי הספורט של ירושלים.

לרשות האורחים בחוף יועמדו דוכני מזון, באסטת אבטיחים, גלידת וניליה, דוכן מכירה לצעצועי ים וחוף, בר טרופי, דוכני נוחות שיציעו ציוד משלים לים כמו קרם הגנה מהשמש, בגדי חוף, מגבות מעוצבות, מחצלות, כובעים ועוד, ובנוסף מוכרי ארטיקים ואבטיח קר וצונן יעברו בין האורחים.

מיתחם החוף יפעל בכל שעות היום החל מ8:00 בבוקר ועד 2:00 בלילה.

הכניסה למתחם החוף היא בחינם, אטרקציות שונות בתשלום מינימלי.



חוף הצעירים יכלול מגרש כדור עף חופים, פריזבי ומטקות, השכרת מיטות שיזוף, שש בש, נרגילות, שמשיות עם מתזים לריענון, מקלחות חוף, פינות ישיבה. בשעות הערב חוף הצעירים יקבל אופי שונה: תאורת הערב תיצור אווירה רומנטית, במקום יתקיימו הקרנות לילה- סרטים, מונדיאל ועוד, יפעל בר צבעוני ומקורי שיציע מגוון רחב של משקאות קלים, חריפים ושייקים מקוריים (הכניסה בלילה מגיל 18 בלבד). בנוסף יתקיימו בחוף מסיבות, הופעות, מעגלי מתופפים ועוד מגוון אירועים בתשלום- סימלי.

גם מסעדות ובתי קפה יש במתחם בשפע.....הכל נראה כל כך יפה ואסתטי עם אווירה של חו"ל

מתחם התחנה הראשונה בירושלים- נפתח לפעילות לפני כשנה, ומציע לתושבי העיר ולמבקרים חוויה ססגונית ואיכותית של קולינריה, תרבות, ספורט, בילוי ופנאי. במתחם מרכז מבקרים המפעיל סיורי הליכה, אופניים וסגווי לאזורים הסמוכים ומשמש גם כמרכז מידע ראשון מסוגו בירושלים לתיירים ומטיילים, גלריה המציגה תערוכות מתחלפות, ירידי אופנה, עיצוב, אוכל, משחקים ופעילויות (מתחלפות וקבועות) במשך כל השבוע




נצלו את חודשי הקיץ החמים ותבואו להנות מחוויה יחודית .

 

 

תודה לטל מרום וטל ירון-פויר ממרום תקשורת 

         

תמצאו אותם גם בפייסבוק
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 7/7/2014 19:35  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-10/7/2014 22:28
 



עוגת שוקולד שוקולד


השבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד שוקלד נימוחה רכה טעימה ומענגת.

 

המתכון של השף קונדיטור בן עמי ברתיני! 

 

כידוע לכם השתתפתי בתוכנית "הכי טעים שיש". לפני שבועיים בערוץ 2 עם חיים כהן ויונתן רושפלד המקסימים.

 

המתכון שלי הופיע בקטגורית "קציצות" אני הכנתי קציצות " גונדי ברנג'י" קציצות אורז וקיבלתי עליהם 4 כוכבים מתוך 5 כוכבים.

 

בשבוע שעבר הקרינו את התוכנית של עוגות השוקולד והעוגה הזו שבתה אותי לגמרי.

 

קראתי את המתכון וראיתי את הסרטון כמה פעמים....עשיתי שיעורי בית....הכנתי וצילמתי לנוחיותכם.

 

משתפת במתכון של אחת העוגות הטעימות ביותר שנקראת על ידי היוצר שלה בן עמי "עוגת שוקולד נטו".

 

הכנסו לאופן הכנת העוגה ולמרכיביה, תראו שבעיקר העוגה מורכבת משוקולד וללא סוכר, קמח או אגוזים.

 

תודה רבה לשף קונדיטור בן עמי ברתיני על מתכון נפלא.

 

לקוראי היקרים.♥ מאחלת לכם סופ"ש נעים ושבת רגועה מתוקה ושקטה.

 


 

 

 

החומרים להכנת העוגה ולהכנת ציפוי הגנאש

 

 

 

על בן מארי מחממים את הביצים השלמות                  טורפים מעט ובודקים שהביצים חמות ודי - לכבות את האש

להעביר את הביצים לקערת המיקסר ולהתחיל להקציף על מהירות בינונית-תתקבל תפיחה בהירה וסמיכה-להגביר את המהירות 

ולהמשיך להקציף עוד כ 7 דקות

 

 

על בן מרי להמיס את השוקולד (אפשר במיקרוגל)  להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה

לטרוף היטב את תערובת השוקולד                             התערובת חלקה ומבריקה

 

 

הביצים בהקצפה במהירות גבוהה-תפיחה בהירה סמיכה וגבוההלהוסיף את קצף הביצים בשתיים שלוש פעמים לתערובת השוקולד

לאחר הטמעה ראשונה מוסיפים עוד כמות של קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות

 

 

מסמנים עיגול על נייר אפיה וגוזרים לפי קוטר התבנית-משמנים את התבנית וניר האפיה- עוטפים את התבנית בנייר כסף

התבנית מוכנה                                  למזוג את תערובת השוקולד לתבנית

 

 

 

 

התבנית העגולה מונחת על תבנית שטוחה של התנור עם מים חמים               מוכנה להכנס לתנור-

העוגה לאחר 12 דקות לכסות עם ניר כסף                   רק לכסות באופן רופף

 

 

העוגה מוכנה לאחר 24 דקות                          להסיר את רדיד האלומניום

לבדוק עם האצבע-העוגה קפיצית למגע           לצנן את העוגה

 

 

בקערה שוקולד שבור לקוביות-למזוג את השמנת מתוקה מעל ולהמתין דקה-לטרוף לקבלת שוקולד מבריק וחלק

להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולקלף את ניר האפיה-למזוג את השוקולד ולטלטל לצדדים (להשאיר מעט לקישוט)

 

 

אפשר לקשט עם הגנאש שנשאר -לערבב עם מזלג ולהכניס לשקית זילוף עם צנטר פרח -לזלף בעדינות

 

 

 

לאחר שהעוגה הצטננה במקרר-לחתוך עם סכין טבולה במים חמים

 

 

 

העוגה קושטה עם הצנטר היפיפה 

 

 

 

מאחלת לכם אפיה נעימה ומתוקה

 

 

 

סופ"ש נעים וטעים

 

 

 

תהנו מעוגת שוקולד שוקולד טעימה


מתכון להכנת עוגת שוקולד שוקולד:
-
החומרים להכנת העוגה: תבנית עגולה מספר 24
450 גרם שוקולד מריר (מאיכות טובה) שבור לקוביות
225 גרם חמאה חתוכה לקוביות
8 ביצים שלמות
-
החומרים לציפוי גנאש:
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 מ"ל שמנת מתוקה (שני שליש כוס) 
-
אופן ההכנה:
מכניסים את השוקולד השבור לקערה ומניחים על סיר ובו מים חמים (בן מרי) זהירות שהמים לא ירתחו וכמובן שלא יגעו בקערה.
לערבב עם מטרף עד אשר השוקולד נמס לגמרי.להוריד מהאש, להוסיף את קוביות החמאה ולטרוף עם המטרף לאחידות עד אשר התערובת נעשית מבריקה וחלקה.
(ישנה אפשרות לשים את החמאה בקערת זכוכית ומעל להניח את השוקולד, להכניס את הקערה למיקרוגל ולהפעיל בפולסים, להוציא ולערבב היטב).
להשאיר בצד את תערובת השוקולד שתתקרר מעט.
-
מכניסים את הביצים השלמות לקערת מתכת או פיירקס, שמים סיר עם מים על האש (בן מרי) לאחר שהמים התחממו שמים את קערת הביצים מעל
ומערבבים עם מטרף עד אשר הביצים מתחממות ודי (להזהר לא לבשל את הביצים). בודקים עם האצבע.
-
מעבירים את הביצים החמות לקערת מיקסר ומתחילים להקציף על מהירות בינונית כ-5 דקות, תתקבל תערובת בהירה סמיכה ותפוחה, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עוד כ-7 דקות, עכשיו התערובת ממש תפוחה בהירה וסמיכה. להפסיק את פעולת המיקסר.
-
להעביר את תערובת הביצים התפוחות לתערובת השוקולד בשתיים שלוש פעמים, יש לערבב בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה.
-
לחמם את התנור על 180 מעלות .
-
לוקחים תבנית עגולה מספר 24 מניחים בתחתית נייר אפיה ומשמנים את התבנית והנייר. מניחים נייר כסף על משטח עבודה ומעל מניחים את התבנית עוטפים עם ניר הכסף את התבנית בתנועה של צביטות כדי ליצור אטימות לתבנית.
-
 מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית העגולה. לוקחים תבנית של התנור ( השחורה) מניחים עליה את התבנית העגולה עם נייר הכסף.
-
בעדינות מוזגים 2 כוסות מים חמים לתחתית התבנית השחורה ומכניסים לתנור לאפיה. אופים כ 12 דקות , עד אשר העוגה תופחת ונוצר מעין קרום.
לוקחים חתיכת נייר כסף ומכסים באופן רופף את העוגה, מכניסים שוב לאפיה של 12 דקות נוספות. העוגה תהיה אפויה בצדדים אבל עדיין רוטטת מעט במרכז (לא לייבש את העוגה), להשאיר את העוגה בתנור כבוי לעוד 3 דקות, להוציא ולצנן בחוץ. העוגה תצנח מעט וזה בסדר. להעביר למקרר לצינון של 4 שעות לפחות לפני הציפוי.
-
הכנת ציפוי הגנאש:
בקערה מניחים את השוקולד השבור. מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה, מוזגים את השמנת על השוקולד, מחכים דקה וטורפים עד אשר השוקולד נמס לגמרי ונעשה מבריק. מצננים מעט.
-
מוציאים את העוגה מהמקרר, הופכים על צלחת הגשה ומקלפים את נייר האפיה מהתחתית. יוצקים את השוקולד למרכז העוגה ( משאירים מעט שוקולד לקישוט) מטלטלים מעט את העוגה כדי שהשוקולד יכסה את כל השטח ויזלוג מעט בצדדים.
-
מכניסים את העוגה למקרר לפחות לילה.
-
אפשר לקשט עם ציפוי הגנאש שהשארנו בצד, להכניס לשק זילוף עם צנטר פרח ולזלף מסביב.
-
לפני ההגשה יש להוציא מהמקרר כ 5 דקות לפני ולפרוס בעזרת סכין רטובה במים חמים.

 

חברים יקרים.♥ ממליצה בחום להכין את העוגה! אחת העוגות הטעימות ביותר.

 

 

 

 

 

נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 3/7/2014 22:17  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-19/7/2014 22:42
 





930,247
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ