לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוגיקורת - בלוג הביקורות של אודה

כי יש לי דעות.

כינוי:  OdeChan

בת: 26

MSN: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

טאפאיה


טאפאיה- המסעדה האהובה עליי ועל החבר שלי. הייתה.

 

טאפאיה היא מסעדה קטנה באזור התעשייה הישן בראשון לציון, כשמה כן היא- מסעדת טאפאס. במסעדה מבחר של מנות טאפאס צימחוניים, בשריים וימיים. במרכז המקום יש בר גדול ומסביבו שולחנות. בחוץ גם כן שולחנות. אווירה רומנטית, מעט אפל, מוזיקה, נרות ומבחר משקאות חריפים. מתאים מאוד לדייטים או יציאות עם חברים.

את טאפאיה גילינו בטעות, בכלל התכוונו ללכת לסוהו אבל התחרטנו, אז חיפשנו מסעדה אחרת באזור.

 

קודם אדבר על טאפאיה הישנה ואז על טאפאיה החדשה.

טאפטיה הישנה:

האוכל- מדהים. בהיותי צימחונית, יצא לי לטעום אך מן התפריט הצמחוני.

בין אהוביי:

סלסלת לחמים ומטבלים- 3 סוגי לחם שונים עם 2 מטבלים משתנים (מתוך אתר טאפאיה).

פאטאטאס בראווס- ברוטב איולי וקטשופ ביתי פיקנטי (מתוך אתר טאפאיה)

כרובית מטוגנת- ברוטב איולי שום קונפי (מתוך אתר טאפאיה). מתחיל מלוח אבל המליחות עוברת במהירות ומשאירה מאחורה רצון לעוד.

בומאלוס- לביבות ספרדיות עם מבחר גבינות ועירית בזיגוג דבש (מתוך אתר טאפאיה). קראנצ'י מבחוץ, רך מבפנים ומתוק.

קסדייה- טורטייה במילוי גבינת גאודה, ריבת בצל, בזיליקום וקרם פרש (מתוך אתר עכבר העיר אונליין). אף פעם לא חשבתי שאוהב משהו כמו ריבת בצל, ולשמחתי טעיתי. מנה מעולה!

בנוסף גם הייתה גם מנת עוף עם גבינה שהחבר שלי אהב מאוד.

 

אבל היה אחד שעמד ברמה גבוהה יותר מהשאר, והתגלה לשנינו כהמאכל האהוב עליינו. מתוק, מלוח, קראנצ'י ורך. בהתחלה בכלל לא היינו חושבים על להזמין את זה, אנחנו לא חובבי חצילים, אך המלצרית המליצה על המנה אז החלטנו לנסות. אצבעות החצילים. אצבעות חציל קריספיות מזוגגות (איני זוכרת במה, לדעתי דבש או סילאן). מנה שניסיתי לעשות בבית אבל זה פשוט לא היה אותו הדבר.

 

עם זאת, גם מנות שלא לטעמי קיימות-

אנסלדה מיקסטה- מיקס חסות, עגבניות שרי, בצל אדום, זיתי טאסוס, בזיליקום, שמיר ונענע (מתוך אתר טאפאיה). סלט. לא מיוחד במיוחד.

טוסטאדו- גבינת מנצ'גו מותכת על ברוסקטה בליווי ריבת חבושים (מתוך אתר טאפאיה). אישית, אני לא חובבת ברוסקטות, הן קשות ללעיסה.

 

בסדר, לא נורא, אף אחד לא מושלם.

 

בין הקינוחים טעמנו:

בוקה נגרה- מוס שוקולד עשיר, מוס פרלין, בראוני שוקולד ופאדג' קרמל (מתוך אתר טאפאיה).

קופה דה בנג'מין- גלידת וניל משובחת בליווי ריבת חלב ורוטב פירות יער (מתוך אתר טאפאיה). מגיע גם עם "נשיקות" קטנות שנמסות בפה.

ועוד מנה שכבר אינה בתפריט אז אינני בטוחה במרכיביה, אך אם איני טועה- קרם ברולה עם בננות ופירת יער בזיגוג דבש.

את כולם אהבתי נורא, אך לי יש "שן מתוקה", אתן לכם לשפוט.

 

מאז כניסתנו לראשונה למסעדה, כל פעם שרצינו לצאת למסעדה- לשם הלכנו.

יש לציין שהמנות אינן יקרות כלל (15-34 שקלים למנות הצימחוניות, רק מנה אחת עולה 34 שקלים והשאר מתחת ל-25 שקלים), ומגיעות בכמות המתאימה למחיר.

 

הבעייה היחידה- המוזיקה הייתה רועשת מדי! באנו לשם לדייט, אבל לא יכלנו לשמוע אחד את השני. לא יכלתי בכלל לשמוע את עצמי. עם זאת, מוזיקה ספרדית חביבה.

 

ולסיכום טאפאיה הישנה- 9.7/10. אוכל טעים, אווירה נעימה, שירות אדיב. 0.3 נקודות ירדו על המוזיקה הרועשת.

 

 

ביום חמישי האחרון יצאנו לטאפאיה שוב. באמת מקרה נורא מצער שממלא אותי בתקוות שמנהלי המסעדה יראו את הפוסט הזה.

טאפאיה החדשה:

המקום נשאר אותו הדבר, חוץ מהתרוקנות השולחנות בחוץ בשל הגשם.

 

התיישבנו וישר בדקנו את התפריט למנתו האהובה שממנה אנו מזמינים לפחות שתי צלחות בכל ביקור- אצבעות החצילים.

אוי ואבוי. המנה נעלמה מהתפריט, יחד עם הקסדייה (שדווקא נורא התחשק לי ובאתי בציפייה להזמין את זה) ואצבעות העוף עם הגבינה שהחבר שלי השתוקק לה.

שאלנו על המנות (זה טוב לידע את המסעדה בשביל שיקולים עתידיים שלהם) והוצע לנו, במקום, מנה "מיוחדת". אינני יודעת בדיוק את מרכיביה אבל בעקרון זו מנת שלוש סוגי פטריות עם גבינה. נורא ואיום. המנה הייתה מלוחה מדי. שלא תבינו לא נכון, אני אוהבת מאוד מאכלים מלוחים ואפילו ידועה כאדם ששמה יותר מלח באוכל מהממוצע. כשאני אומרת שזה מלוח- אני מתכוונת שזה מאוד מלוח. עם זאת, חוץ מטעם המלח המנה הייתה טפלה, לא הורגש שום תיבול אחר. זה לא היה אפילו קרוב לרמה של המנות האחרות, שלא לדבר על אצבעות החציל.

 

בנוסף לכך, בסלסלת הלחמים והמטבלים נראה כי גודל הלחמים קטן מעט, ובמקום אחד כיכרות הלחם הוגש פרוסה באותה אורך כהכיכר. כמו כן, החמאה הייתה חמוצה מדי- שימוש יתר בלימון.

 

אני לא רוצה שתחשבו שהכל רע בטאפאיה החדשה ולכן אסכם בקצרה את הארוחה האחרונה שלנו. (תיאור של כל מנה נמצא בפוסט.)

סלסלת לחמים ומטבלים-מנת פתיחה לא רעה, אך החמאה הייתה חמוצה מדי.

כרובית מטוגנת- מנה מעולה, מאוד ממומלץ, טעם מלוח שעובר ומשאיר רצון לעוד.

בומאלוס-גם כן מנה ממומלצת, קראנצ'י מבחוץ, רך מבפנים ומעט מתוק. זהירות, זה חם.

סוגי פטריות עם גבינה- פשוט לא. נוראי וגם הייתה המנה הכי יקרה (28 שקלים).

קופה דה בנג'מין- מאוד טעים! פירות היער מתחברות טוב לגלידת הוניל והנשיקות הנמסות.

 

השירות עדיין אדיב, נשאלנו הרבה אם הכל בסדר. חסרו לנו הנרות.

 

מה שכן- הנמיכו מעט את המוזיקה, כך שיכלתי לשמוע את בן זוגי והיה הרבה יותר נעים כך.

 

לצערנו, אני לא חושבת שנחזור לשם הרבה כיוון שהמנות שבשבילהם הגענו נעלמו, מבחר המנות (ובעיקר הצימחוניות) אינו גדול במיוחד וזו באמת טרחה להגיע לשם (צורך להחליף אוטובוסים, וגם עם רכב זה אינו המקום הנחמד ביותר לנסוע בו).

 

לסיכום טאפאיה החדשה- 7.5/10. יצאנו נורא מאוכזבים מהמנות החסרות ומהמנות החדשות. המנות הישנות טעימות כרגיל. שירות אדיב.

 

 

 

אשמח אם תגיבו למטה מה דעתכם: אתם מסכימים איתי? לא מסכימים? משהו שאפשר להוסיף? תיקונים?


מקווה שעזרתי,

אודה.

 

 

 

נכתב על ידי OdeChan , 6/11/2011 12:45  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



189
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , תקשורת ומדיה , כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לOdeChan אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על OdeChan ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ