לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 46

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2015    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2015

אורז עם מנגו ובננה


אני חייבת להתוודות, אני ממש ממש אוהבת פירות טרופיים, ומנגו בהחלט מככב ברשימה, לכן, כשמגיעה העונה אני קונה. מתלהבת וקונה, רק שוכחת שזה פרי שמבחיל מהר מאד ותוך יומיים שלושה מחוץ למקרר הוא כבר אחרי השיא ולא לחלוטין אכיל.

אז כשאני נתקעת עם כמויות פרי גדולות מהתצרוכת שלי אני מתחילה להיות יצירתית. מכינה גלידת מנגו, ריבת מנגו, רסק מנגו להקפאה, סתם שיהיה ומידי פעם כשנוחתות לי בננות בבית וגם הן ממהרות להבחיל, אני מכינה אורז עם מנגו ובננה שזה פינוק אמיתי לאוהבי המנגו , הבננה ,החמוץ מתוק והמתוק מתוק.

את המתכון מצאתי בספר של נירה רוסו לפני שנים (יופי של פרי) ושיניתי אותו מעט לטעמי.

 

 

צריך:

2 מנגו בשלים (או אחד פחות בשל, בשביל החמצמצות)

2 בננות שעומדות על הסף של להקרא דבש.

50 גר' חמאה

2 כפות סוכר חום

קורט מלח

מעט פלפל שחור

כוס אורז שטוף היטב

2 כוסות מים רותחים

 

מכינים בקלילות:

חותכים את המנגו לקוביות ומשליכים לסיר. שוטפים ידיים ומנגבים את השיש (ואת הרצפה במקרה שגרעין המנגו החלקלק מזנק לרצפה...)

 


 

מוסיפים וחתוכים את הבננות לעיגולים, מכניסים לסיר ומוסיפים חמאה, מלח,סוכר ומים.


 

שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה

 


 

כשרותח, מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים את הסיר.

 


 

אחרי רבע שעה-עשרים דקות מכבים את האש והאורז מוכן.

אוכלים פושר או קר, לטעמי עדיף פושר.

טעים. מאד טעים.

 

נכתב על ידי , 1/8/2015 20:50  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





54,287
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2015 © נענע 10 בע"מ