לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

9/2011

מתכון לאמפנדס, קיסוני בשר ארגנטינאים.


מה יותר טוב מלפתוח את הבוקר עם רעמים וגשם?

מרגישים את החורף סוף סוף!!

קמתי והייתי נחושה בדעתי להכין אמפנדס ביתיות, כארגנטינאית שלמה - אני גאה בתוצאה שיצאה לי

וזה יותר קל ממה שחושבים!

את האמפנדס אפשר לאפות ולטגן אך הבצק משתנה בהתאם ויש לו שלל מילויים .

אני בחרתי בגירסה האפויה והבסיסית במילוי בשר טחון שהיא האותנטית ביותר, תהנו!

 

המצרכים הדרושים


לבצק:

4 כוסות קמח לבן, רגיל

150 גרם מרגרינה\חמאה מומסמת

כוס מים פושרים

3 ביצים

חצי כפית מלח

קורט סוכר


ביצה לציפוי


למילוי:

4 ביצים קשות

1/2 קילו בשר טחון

זיתים מגולענים

בצל קצוץ דק

פלפל שחור

מלח לפי הטעם

קורט סוכר


אופציה: שן שום כתושה. ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה מבושלות.


אופן ההכנה

 

שימו בקערה את הקמח וייצרו גומה.

אל הגומה שיפכו את החמאה, הביצים, המלח, הסוכר וערבבו.

בהדרגה הוסיפו את המים הפושרים ולושו בעזרת הידיים, אם דביק לכם מידי הוסיפו עוד קמח עד שיווצר בצק רך וגמיש.

צרו נקניק ארוך ועיטפו אותו בניילון נצמד, הניחו במקרר למשך 30 דקות.

בנתיים, הכינו את המלית: שימו מעט שמן (לא משנה באמת איזה: שמן זית, קנולה, חמניות...) הוסיפו את הבצלים הקצוצים יחד

עם שן השום הכתושה טגנו עד שהבצל מתחיל להיות שקוף והוסיפו את הבשר הטחון.

בעזרת מזלג פוררו את הבשר הטחון כך שלא יהיה בגוש אחד, הוסיפו את התבלינים על פי טעמכם וטגנו עד שהבשר הטחון

מגיר נוזלים וניהיה בצבע חום אפור.

בזמן טיגון הבשר, שימו בסיר מים ומעט מלח ושימו את הביצים הקשות, בשלו אותם למשך 15 דקות.

כשאר הבשר והביצים מוכנים ועברו 30 דקות מאז שהכנסתם את הבצק למקרר, הוציאו את הבצק מהמקרר וקמחו מעט משטח עבודה.

חלקו את הבצק לכדורים ורדדו כל כדור לעיגול שטוח ודק, בעזרת פומפיה גררו את הביצים אל תערובת הבשר וערבבו.

הניחו כף מהמלית והוסיפו זיתים חתוכים בצורה קטנה.

סיגרו את העיגול ובעזרת מזלג עשו צורות בסגר שנוצר, אם הבצק לא נסגר,  שימו מעט מים בשוליים וסיגרו

שימו את האפנדס על גבי נייר אפייה ומרחו את האמפנדס בביצה.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהאמפנדס מזהיבות ומשחימות, לוקח כ15-20 דקות

 

בתיאבון וסוף שבוע נעים לכולם.


מומלץ לחכות עד שיתקרר מעט.






נכתב על ידי , 23/9/2011 13:31  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



16,037
הבלוג משוייך לקטגוריות: אהבה למוזיקה , בישול , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיטיבת לסת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיטיבת לסת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ