לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

9/2011

מתכון לקנישס - מאפה תפוחי אדמה מהיר.


בימים שבא לכם להרשים מישהו ולא לעשות יותר מידי מאמץ, זה הפתרון.


"קנישס" זה ביידיש כיסנוי תפוחי אדמה (ואם תרצו, מין בורקסים רכים) ויש לו אין סוף וריאציות.


זהו מתכון לקנישס מהירים שעובר במשפחה ותמיד כיף להכין אותו, גם כשאין ממש כוח וגם כשבא לנשנש משהו טעים במיוחד.


מעבר לעובדה שהמתכון פשוט קל להכנה בטירוף, הוא גם נורא נורא זול ויכול להוות פיתרון נהדר לסטודנטים ולמוחאים היקרים שאני תומכת בהם.


 


המצרכים הדרושים


 


חבילת בצק עלים שנחה במקרר יום.


3-4 תפוחי אדמה גדולים.


2 בצלים בינוניים.


50 גרם חמאה.


מלח


קורט פלפל.


 


לציפוי:


1 ביצה


שומשום.


 


אופצייה: ניתן להוסיף פטריות שמפניון חתוכות דק דק.


 


 


אופן ההכנה


 


חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, שמים במים רותחים יחד עם כף-כף וחצי מלח.


בנתיים מטגנים בצל מטוגן במעט שמן (כל שמן, שמן זית, שמן קנולה וכו')


אם מישהו רוצה להוסיף פטריות, הוסיפו לבצל את הפטריות וטגנו מעט.


מחכים שהם שתפוחי האדמה יתרכחו. נועצים מזלג בתפוחי האדמה, אם הם רכים ולא מתנגדים למזלג, הסירו מהאש.


מסננים את תפוחי האדמה הייטב, חותכים 50 גרם חמאה לקוביות ומפזרים מעל תפוחי האדמה.


בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את תפוחי האדמה והחמאה הייטב הייטב


מוסיפים את הבצל המטוגן ומעט פלפל ומערבבים הייטב.


טועמים - אם חסר מלח מוסיפים עוד, אם אתם רוצים עוד קצת פלפל הוסיפו.


מוציאים את בצק העלים מהקרר ויוצאים בו חורים בינוניים בעזרת חותך עוגיות גדול או בעזרת כוס, אני עשיתי בעזרת כוס.


מותחים את הבצק מעט בעזרת הידיים ומניחים כף מהמלית במרכז העיגול.


השתדלו לא לשים יותר מידי מלית, אחרת יהיה לכם קשה לסגור את המאפה.


סוגרים את הקצוות קלפי מעלה הייטב, ושמים על גבי נייר אפייה.


מורחים את הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 - 170 מעלות, עד שהקנישס מזהיבים (כ10-15 דקות).


 


בתיאבון!!





 


שיר נורא יפה שאהבתי :)




 


 


 

נכתב על ידי , 11/9/2011 17:17  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



15,997
הבלוג משוייך לקטגוריות: אהבה למוזיקה , בישול , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיטיבת לסת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיטיבת לסת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ