לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

9/2011

הלחם הלבן הראשון שלי - מתכון!


לאפות לחם בפעם הראשונה זו באמת חוויה, אם להיות כנים - שמרים יבשים די הפחידו אותי עד כה

בגלל שהם דורשים לפעמים טיפולים מיוחדים.

אבל לאפות לחם בפעם הראשונה זה כיף, להריח את הריח בבית ולצפות ללחם שיצא מהתנור חם, לחשוש שהוא ישרף ולהתאפק עד שהוא
יתקרר כדי לאכול אותו והכי כיף? שזה פשוט קל!

עם מעט סבלנות יצא לכם לחם מדהים, אני אישית לא השתמשתי בדברים מיוחדים, לא באבן אפיה, לא בתבנית מיוחדת אבל אם אתם יודעים להשתמש ובא לכם אז בכיף.

אז המתכון הבא הוא המתכון ללחם לבן, פשוט וטעים.



המצרכים הדרושים

 

1 ביצה

1 חלמון ביצה

כ-2 כוסות מים פושרים

3 כוסות קמח חיטה לבן (כ-500 גרם)

1+1/2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

1 כפית שמרים יבשים (לא טריים, יבשים!)

40 גרם חמאה חתוכה לאצבעות ארוכות

שמן צמחי (קנולה, חמניות וכו')




אופן ההכנה


שמים את הביצה ואת חלמון הביצה בכוס מדידה.

מוסיפים את המים הפושרים עד שתכולת הביצה והמים יגיעו ל300 מ"ל וטורפים הכל היטב!

מוסיפים את הקמח לקערה, יחד עם כפית וחצי מלח, 2 כפיות סוכר וכפית שמרים.

מוסיפים את החמאה החתוכה לרצועות\אצבעות ומפוררים את הקמח עם החמאה עד שתקבלו מרקם של פירורי לחם.

עושים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה עם המים ולשים בעזרת הידיים (כן למרות שזה נדבק) עד שתקבלו בצק רך ונמתח.

אם הבצק דביק מידי, הוסיפו עוד קצת קמח כל הלישה אמורה לקחת כ-10 דקות.

שמנו את הקערה בקצת שמן צמחי, שימו ניילון נצמד והניחו לבצק לנוח מעט במקום חמים.

לאחר שעה, קמחו משטח אפייה ולושו את הבצק כדקה, עשו צורה כרצונכם ושימו על גבי תבנית עם נייר אפייה, כסו במגבת והמתינו חצי שעה.

10 דקות לפני שהסתיימה לה חצי שעה שבו הבצק נח שוב, הדליקו את התנור לחום של 220 מעלות, קחו תבנית וצקו אליה מים רותחים והכניסו לתנור.

התבנית עם המים עוזרת לבצק להיות קרנצ'י וטעים ורך מבפנים בגלל שהיא פולטת אדים במהלך האפיה.

-זה הזמן למי שרוצה לעשות חריצים בעזרת סכין חדה במיוחד בלחם, למי שלא רוצה וותרו על שלב זה.

-מי שרוצה מומלץ עכשיו להוסיף קמח מעל הלחם שנותן טעם ומרקם מיוחד ללחם בסוף האפייה.

שימו את הלחם בתנור, לאחר 10 דקות בדיוק הוציאו את התבנית עם המים והנמיכו את החום ל180-190 מעלות למשך ואפו את הלחם כ-20 דקות

עד שלחם ניהיה שחום וכשאתם נוקשים בו הוא משמיע קול חלול.



טיפ:

תנו ללחם להתקרר לפני שאתם אוכלים.

אל תפתחו את התנור לבדוק מה מצבו של הלחם, זה מוריד את הטמפרטורות והלחם יהרס לכם!

החוכמה באפיית לחמים היא ללוש ביידים. אפילו שזה נדבק ומלכלך ככה אתם מרגישים בדיוק את הבצק בניגוד למיקסר\כף עץ


זהו!

פשוט מאוד, בלי יותר מידי בלאגן. קרנצ'י מבחוץ רך ואוורירי מבפנים.




שיר שנורא נורא אהבתי, במיוחד הקליפ מצויין! מומלץ בחום




נכתב על ידי , 5/9/2011 19:37  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



16,030
הבלוג משוייך לקטגוריות: אהבה למוזיקה , בישול , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיטיבת לסת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיטיבת לסת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ