לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2011    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

8/2011

מתכון לספגטי ברוטב שמנת ופטריות


מה יותר טעים מספגטי עם רוטב מוקרם וטעים?

מתכון מעולה שמתאים גם לערב רומנטי ביום האהבה המתקרב.

 


 


המצרכים הדרושים


1 חבילת ספגטי

1 קרטונית שמנת לבישול

1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות

1 בצל גדול או שני בצלים בינונים

2 שיני שום כתושות

שמן זית

30 גרם חמאה

חצי כוס חלב

1 כף קמח

מלח, פלפל לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט (השתדלו להוסיף ממש קצת, אגוז מוסקט אוהב להשתלט על הטעם)


 


אופן ההכנה


במחבת שמים מעט שמן זית, חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב קלות.

מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים כחצי דקה - דקה.

מוסיפים את 30 גרם החמאה ומערבבים עד שהיא מומסת.

שוטפים את פטריות השמפיניון היטב, חותכים את ה"רגליים" שלהן, את הגזע הקטן שלהן וחותכים לקוביות.

מנמיכים את האש, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות משחימות מעט.

כשהפטריות משחימות, מוסיפים את השמנת לבישול.

מערבבים חצי כוס חלב עם כף קמח עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים למחבת, הקמח עוזר ליצור הסמכה.

מוסיפים מלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט. טועמים -  אם חסר עוד קצת מלח או פלפל מוסיפים.

במקביל שמים בסיר מים עד למחצית ממנו ומוסיפים מעט מלח ושמן, מחכים שהמים ירתחו ומוסיפים את חבילת הספגטי.

מבשלים את הספגטי כ-7 דקות או עד שהספגטי לא קשה מידי ולא רך מידי.

נותנים לשמנת לרתוח, ולעלות קצת ומכבים את האש.

 

טיפ: להקפיד לערבב את הרוטב הרבה ולבשל על אש קטנה, תנו לשמנת לרתוח.


 




בתיאבון.


קבלו אותה בנוסטלגיה!


 

נכתב על ידי , 14/8/2011 12:29  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



15,999
הבלוג משוייך לקטגוריות: אהבה למוזיקה , בישול , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיטיבת לסת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיטיבת לסת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ