לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פיתוי אחד ביום

אני אוהב להנות מהחיים ככל שאני יכול. בבלוג אני ממליץ על מקומות, מוצרים וחוויות שכדאי גם לכם לעבור


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2013

לאכול מהבית של אנסקי


ספר הבישול הראשון והחדש של כוכבת מאסטר שף מיכל אנסקי גרם לבלוג שלי להתחפש לבלוג בישול. כן, כן, יש מתכון

 

 

בואו נתחיל בוידוי: אני אוהב את מיכל אנסקי. בנוף מגישי הטלוויזיה למיניהם היא אחת הנשים הנשיות והרגשיות הנמצאות על המסך. יש לה מידה נכונה של רגישות עם הרבה נחישות ובשונה מנשים רבות המככבות בעולמות גבריים, היא לא עוטה על עצמה מסיכה גברית כדי להצליח. הנשיות שלה קיימת וברורה, ממש כמו האהבה שלה לאוכל, וזה מחזה נדיר באותה המידה שהוא עושה לי נעים בלב.  

 

השבוע ראיינתי אותה לרגל הספר החדש שהיא הוציאה לאור, "אוכל מהבית". הריאיון יתפרסם בקרוב במוסף מסוים ובינתיים אני כאן כדי לספר לכם על הסיבה לריאיון.

 

זהו ספר הבישול הראשון שאנסקי מוציאה לאור, ממשיכה בדרכה של אימה המפורסמת לא פחות, שרי אנסקי. בליווי הצילומים של דן פרץ והעיצוב  והסטיילינג של עמית פרבר, היא מציגה ספר יפייפה העוסק בטעמים של בית.

 

  

 



 

 

 

 

 

הבית של אנסקי מגוון במיוחד; היא כוללת מתכונים של סבתא שלה בצד מתכונים שאספה מהשנים בהן גרה באיטליה ובאירלנד. היא מחלקת את הספר לפי ירקות; מרקים; דגים, בשרים ועוף; פסטה, אורז ומאפים; מתוקים; ותוצרת בית, קרי רטבים וממרחים למיניהם.

 

החלוקה הפשוטה והברורה מתחברת היטב עם הפשטות שאנסקי מספרת שהיא כה אוהבת באוכל, פשטות הנוכחת גם בין דפי הספר עצמו. המתכונים אינם מורכבים אך יצירתיים, מהסוג שפונה לחובבי בישול ביתיים שאינם רוצים להיות שפים אבל שמחים לנסות דברים חדשים או לשפר מתכונים מוכרים. העיצוב עושה חשק להכנס למטבח והפורמט של הספר – צר וארוך יותר מהמקובל, הופך אותו לנוח מאוד לשימוש.

 

אילו מתכונים יש כאן? סלט פירורי כרובית, לביבות קישואים בגבינת פרובלונה, מרק קרופניך, מרק תרד ורוזמרין, הביצים של רנה, רוסטביף, קריספי פולנטה, פנקייקס אנגליים מלוחים, מרציפן, מאפינס שוקולד וסלק, גבינה ביתית רכה ולימונדה רוזמרין. בקיצור, חגיגה קולינרית שגורמת גם לחובב אוכל שלא אוהב לבשל כמוני, לרצות להכנס למטבח.

 

הנה המתכון:

 

 

סלט שווארמה

 

 

ביחד עם האורז המנה הזו מהווה למעשה ארוחה שלמה שעושה נורא נעים בבטן. ההשראה לה הגיעה ממסעדת קום איל פו בנמל. התאהבתי מיד בשם שלה וכשחזרתי הבית הכנתי גרסה מאוד פשטה שלה שמופיעה כאן. אני מבטיחה לכם שמדובר באחד המתכונים שיכנסו לרפרטואר האישי שלכם.

 

4 פרגיות

1 כוס אורז לבן מבושל

2 לימונים

בצל סגול גדול פרוש לטבעות דקיקות

חצי צרור עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים

פלפל ירוק חריף

מלח

 

למרינדה

 

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (או גם וגם)

1 כפית כמון

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

פלפל שחור

 

 

  1. שמים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה ומשרים בה את הפרגיות במקרר למשך כחצי שעה לפחות. בינתיים מכינים אורז.
  2. סוחטים מיץ משני הלימונים ומשרים בו את טבעות הבצל הסגול כדי שיתרכך וישחרר את העוקץ שלו. מטגנים את הפרגיות במחבת עד שהן שחומות משני הצדדים ופורסים אותם לפרוסות דקות ומפוררות, כמו של שווארמה.
  3. אל מיץ הלימון והבצל מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, פרוסות הפלפל החריף והאורז, ממליחים ומערבבים היטב. מפזרים למעלה את השווארמה ומערבבים כדי שגם היא תקבל את חמיצות הלימון.

 

* ממש לא חובה להגיש את הסלט הזה מיד, הוא טעים גם כשהוא קר.

 

 

 

כך נראה הסלט שווארמה. כשאנסקי אוכלת אותו, כמובן (צילום: דן פרץ)

 

 

במילים אחרות, ספר בישול שכדאי לקנות.

 

138 ₪, 179 עמודים, הוצאת כתר. להשיג בחנויות הספרים.

נכתב על ידי , 7/1/2013 12:02  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 38

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: כלכלה וצרכנות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשחר בן-פורת אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שחר בן-פורת ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ