לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2016

כדורי דגים בקריספי שומשום על קרם חזרת


אני לא מאמינה שאני אומרת את זה שוב, אבל – כבר הגיע פסח? איך ולאן עפה לה השנה האחרונה

ועוד כל כך מהר?

 

עוד לא הספקנו להתאושש מפורים וקדימה, מפשילים שרוולים, מתחילים עם הניקיונות של פסח

ויותר חשוב – מתחילים לשבור את הראש עם מה נבשל לליל הסדר.

 

נשבור את הראש? טעות! אני כבר עשיתי זאת בשבילכם. כרגיל במחוזותנו אני משתפת אתכם במתכונים

שלי לחג.

 

והפעם, קבלו מנה ראשונה מרשימה מאד, שהיא וריאציה לגפילטע פיש ומתחרה הגונה.

 

המנה קלה להכנה ומאד מאד טעימה. קרם החזרת מוסיף פיקנטיות קלילה לטעם הקציצה ומקפיץ את טעמה.

 


 

החומרים: (26-30 קציצות)


1 קילו פילה דג נסיכה קפוא

1 קילו פילה דג מרלוזה קפוא (בקלה)

2 ביצים

3 כפות קמח מצה

1 בצל קלוף

6 שיני שום קלופות

צרור פטרוזיליה שטופה

1 כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

שומשום בהיר (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)

שומשום שחור (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)

מיץ משני לימונים סחוטים

שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:


מפשירים את הדגים במקרר, קולפים בסכין את עור הדג, שוטפים ומייבשים במגבת נייר

(רצוי לקלוף את עור הדג כשהדגים מופשרים רק ב-50%, כך הדג יציב יותר ויקל על המלאכה).

 

מניחים את הדגים בצלחת ושופכים עליהם את מיץ הלימון. מכניסים למקרר לשעה.

 

ההשריה במיץ הלימון תנטרל את הריח והטעם הכבד שמתלווה לדג.

 

שוטפים את מיץ הלימון מהדגים, חותכים אותם לנתחים גדולים, מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה

ומעבדים עד שהדגים נטחנים לחלוטין.

 

מעבירים את הדגים הטחונים לקערה ובודקים ומסירים אם נשארו סיבים. בדגים הקפואים יש חלקים

(בדרך כלל בפינות) שהם יותר קשים וסיביים ולא נטחנים היטב, לכן יש להוציאם. הם ייראו בדרך כלל

כמו חוטים ארוכים. רצוי להוציאם בכדי שלא יהיו חלק מהתערובת שלנו.

 

לתוך מעבד המזון (מבלי לשטוף אותו) מכניסים את הבצל, שיני השום והפטרוזיליה. מעבדים עד שהירקות

נקצצים היטב ומכניסים את התערובת לקערה עם הדגים הטחונים.

 

מוסיפים ביצים, קמח מצה, שמן זית ותבלינים ולשים היטב את התערובת עד שהיא מתאחדת. שימו לב

שלתערובת לוקח קצת זמן עד שהביצים נטמעות בה, כך שאל תמהרו להוסיף עוד קמח מצה. אם התערובת

נראית לכם רכה מדי אלא תמשיכו בלישה. אם בתום הלישה התערובת עדיין נראית מעט רכה,

ניתן להוסיף עוד קצת קמח מצה.

 






 

את התערובת מכניסים למקרר לשעה. כך ייספגו כל הטעמים זה בזה והתערובת תתמצק יותר ותהיה מוכנה לטיגון.

 

מחממים במחבת עמוקה ורחבה שמן בעומק של כ 2-3 ס"מ.

 

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית או על גבי משטח עבודה.

 

מערבבים בצלחת עמוקה כמות שווה של שומשום לבן ושחור וטובלים בתערובת את הכדורים. מגלגלים אותם

כך שיקבלו ציפוי מכל הכיוונים.

 

מי שאינו אוכל קטניות בפסח יכול לגלגל את הכדורים בקמח מצה במקום בשומשום.

 

מכניסים את הכדורים לשמן החם ומטגנים אותם עד שחלקם התחתון מזהיב ואז הופכים אותם לצד השני עד

להזהבה גם שם.

 

מתחילים באש גבוהה ומנמיכים מעט בכדי שהדגים ייעשו היטב מבפנים.

 

שומרים את כדורי הדגים במקרר עד להגשה ומחממים שוב במיקרוגל או בתנור.

 


 

החומרים לקרם חזרת ירוק:

 

1.5 כוס מיונז (אפשר לייט)

12 כפות חזרת מגורדת

1/2 כוס שמנת לבישול על בסיס סויה

1/2 כפית מלח

צרור קטן של פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:


מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ואחידה.

שומרים במקרר עד להגשה.

 

• ניתן להוסיף או להפחית בכמות החזרת בהתאם להעדפה.

 

הרכבת המנה:

 

נועצים בכל שיפוד כדור או שניים של קציצות דגים, מניחים בצלחת תלולית קטנה של קרם חזרת ועליה מניחים את השיפוד.

 

מעטרים ברצועות דקיקות של גזר שניתן לקבל בעזרת קולפן ז'וליינים או קולפן תפוחי אדמה רגיל.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 30/3/2016 19:06  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



884,759
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ