לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2014

חגיגת קינוחים הונגרית בהילטון תל אביב


אם השמות הבאים: גונדל פלצ'ינטה, לודלאב, סומאלי גלוסקה - לא אומרים לכם כלום,

כנראה שגם אתם כמוני, לא יכולים להתגאות בשושלת הונגרית. 

לי יש חברה, שרק שמע המילים הללו גורם לעיניים שלה להתמלא בדמעות של געגועים.

העוגה היחידה שפחות או יותר הכרתי עד כה מהמטבח ההונגרי היא הדובוש. עוגה פופולרית וידועה כאן,

וכן, אוקיי. גם בלינצ'ס אני מכירה. עם גבינה מתוקה וצימוקים. בשבועות.

אך אין ספק שהמטבח ההונגרי טומן בחובו הרבה יותר מדובוש ובלינצ'ס, ובכדי שנתוודע קצת יותר לטעמים

המתוקים והמיוחדים הללו, ולגלות לנו מעט מסודות ההכנה שלהם, הגיעה השפית אדית ראוש לארץ. 

 

 

אדית ראוש, שפית המאפים הנודעת של מלון הילטון בודפשט, מאז 1999, אשר מתמחה בעוגות מסורתיות של ארצה,

הגיעה השבוע לארץ במיוחד בכדי לנצח על נבחרת של מתוקים שתוגש במלונות הילטון תל אביב והילטון אילת

במהלך החורף, ולכבוד האירוע המשמח הוזמנתי עם חבורה מפוארת של אושיות אוכל כגון רות סירקיס

ורוני ונציה, ועוד עיתונאי אוכל למינהם, לסדנת מתוקים הונגרית וטעימות.

למלון הילטון אני תמיד נהנית להגיע, תמיד האירועים שלהם מצליחים לחבר בין אנשים ולפתח הכרויות חדשות.

כרטיסי ביקור מחליפים ידיים והאווירה כל כך אלגנטית ונעימה.

כמובן שהנוף המדהים של הים שמשקיף מהחלונות תורם גם הוא לנינוחות והנה, קדימה לעבודה.

שפית אדית ראוש, מתחילה להסביר, והמתורגמנית שלה מתרגמת לעברית. הנה קצת תמונות מהאווירה:

 

 

בסדנה הכנו שני מתכונים: עוגת לודלאב, שהיא סוג של טורט שוקולד עם קרם שוקולד שהייחוד שלו שהוא אינו 

מכיל שוקולד אלא אבקת קקאו אך הטעם שלו עשיר מאד והמרקם שוקולדי ונפלא. בין השכבות מסתתרים

גם דובדבנים שהושרו בקוניאק, והופכים כל ביס לחגיגה שלמה.

 

עוגת לודלאב – שפית אדית ראוש, הילטון בודפסט.

 

חומרים לבצק ספוג:

6 ביצים

120 גרם סוכר

130 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

מפרידים את החלמונים מהחלבונים

מערבבים את החלמונים עם מעט סוכר

את החלבונים מקציפים לקצף עם שאר הסוכר. מערבבים את שתי התערובות ואז מוסיפים לאט את אבקת הקקאו והקמח.

על תבנית שמים נייר אפיה, מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

את כל המסה שמים על התבנית ואופים כ- 10 עד 15 דקות ליצירת בצק הספוג.

 

חומרים לקרם:

180 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם סוכר

100 גרם אבקת קקאו

250 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

שמים על הגז את השמנת יחד עם הסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את אבקת הקקאו ואת החמאה לתוך המסה.

נותנים לעיסה לנוח עד שמתקררת מעט. מניחים במקרר את העיסה לנוח עוד שעה.

אחרי שעה שמים את הקרם במיקסר ומקציפים אותו.

 

דובדבנים:

לדובדבנים החמוצים מוסיפים 2 כפות סוכר ו- 50 מיליליטר של קוניאק. נותנים להם לנוח.

אופן הכנת העוגה עצמה:

מורחים חצי מהקרם על הבצק. שמים עליו דובדבנים בנדיבות ועל זה מניחים שיכבה נוספת של בצק ושוב

מורחים אותה בקרם. את השכבות מכניסים למקרר לשעה קלה.

מוציאים ומורחים שכבה אחרונה של שוקולד מריר מומס.

 

לקישוט: על כל חתיכה מזלפים נקודת קרם משק זילוף ומוסיפים דובדבן מעל.

 

 

 

המתכון השני היה של בלינצ'ס במלית נהדרת של אגוזים וסוכר. בצק הבלינצ'ס במתכון הזה כל כך 

רך ואוורירי, מוצלח מאד ברמה של טיגון קליל והפיכה לצד השני ללא תקלות, ואין ספק שייאומץ על ידי.

 

גונדל פלצ'ינטה (בלינצ'ס גונדל) – שפית אדית ראוש, הילטון בודפסט.

חומרים לבלילה:

1 ביצה

150 גרם קמח

300 מ"ל חלב

100 מ"ל מים

מלח, סוכר

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם הביצה, מוסיפים את החלב וקצת סוכר ומלח. בוחשים עד לקבלת מרקם אחיד

ונותנים לבלילה לנוח חצי שעה. אחרי המנוחה מערבבים קצת שנית ומטגנים על מחבת טפלון.

 

חומרים למילוי:

250 מ"ל מים חמים

250 גרם סוכר

400 גרם אגוזי מלך

תוספות: קליפת לימון, סוכר וניל, מלח.

 

אופן הכנה:

מוסיפים לסוכר מים חמים וממיסים אותו ליצירת מי סוכר תוך כדי בחישה, מוסיפים את התוספות פנימה ומביאים

לרתיחה על הגז. לאחר שרתח מוסיפים גם את אגוזי המלך.

 

סירופ שוקולד:

500 מ"ל מים

150 גרם אבקת פודינג בטעם שוקולד

300 גרם קקאו

500 גרם סוכר

 

אופן הכנת הסירופ:

מערבבים את הפודינג ואת הקקאו עם מעט מים. את יתר המים מרתיחים. מוסיפים אם הפודינג למים הרותחים

ומרתיחים שנית. בסוף מוסיפים מעט תמצית רום.

 

 

כפי שאמרתי, במהלך התקופה הקרובה יוגשו הקינוחים ההונגריים במלון הילטון תל אביב ואילת, ולמי שמתעצל

להכין בבית ורוצה לטעום את כל המיטב של המטבח הזה, מוזמן להגיע, להתרווח על כוס קפה ונוף נהדר

ולקבל במחיר של45 שח את אחת מהעוגות הללו:

 

עוגת לודלאב:

עוגת ספוג משוקולד וקרם חמאה הונגרית.

 

 

גונדל פנקייק:

הקינוח ההונגרי, הכי מפורסם בהונגריה.

 

סומלוי גלוסקה:

עוגה הונגרית, עשויה משלוש סוגים שונים של עוגת ספוג, קרם, צימוקים, אגוזי מלך, רוטב שוקולד וקצפת.

 



עוגת דובוש:

חמש שכבות של עוגת ספוג, שכבות של קרם חמאה ושוקולד ומצופה בשכבה דקה של קרמל.

 

שטרודל זרעי פרג ודובדבנים מוחמצים:

אחד המאכלים המסורתיים והמפורסמים ביותר של הונגריה.

 

הילטון בודפשט ספיישל:

עוגת ספוג מיוחדת במינה, שאינה עשויה מקמח והקרם בה, הינו קרם מיוחד המיוצר "בבית" והינו קליל וטעים במיוחד.

הוא מיוצר רק בהילטון בודפשט, מאז סוף שנות ה-80 ואינו מיוצר באף מקום אחר – המתכון סודי ביותר...

 

או באם תירצו:

מגש טעימות זוגי הכולל מגוון מיני קינוחים מסורתיים ומשקה חם אחד לכל אחד במחיר:

90 ש"ח לזוג (באילת) 

או 106 ש"ח לזוג (בתל אביב).

מוגש מ 12 בצהריים עד חצות, בימים א – ה עד סוף חודש פברואר 2014.


 

והנה תמונת מזכרת משותפת של כל הנוכחים:

 


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 15/1/2014 16:42  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



889,631
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ