לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

10/2013

אנטיפסטי ססגוני טעים וקל


היום אני שמחה להגיש מתכון לאנטיפסטי צבעוני, מרענן, קל להכנה ומתאים כתוספת, כמנה עיקרית

או כארוחת ערב קלה.

אנטיפסטי הוא מבחר של ירקות קלויים, שניתן להכין באין סוף דרכים וצורות. אני אשמח לשתף אתכם בדרכי

שלי, וכמובן שהרשות נתונה בידיכם להוסיף עוד ועוד ירקות לפי טעמכם. הירקות המומלצים הם ירקות קשים

כגון, תפוחי אדמה, בטטות, בצלים, כרובית, ברוקולי, חציל, קישוא, גזר וירקות שורש שונים. אותם יש לחתוך

לחתיכות גדולות, לרוב גם על קליפתם, לתבל ולצלות בתנור.

יש כמובן אפשרות לחתוך ולערבב את כל הירקות, להזליף שמן זית ותבלינים ולהכין כיחידה אחת, אך אני מאד

אוהבת לסדר את הירקות לפי סוגים, כאשר כל ירק מקבל תיבול שונה ומיוחד לו.

לאחר מכן, בהגשה, אני מסדרת את הירקות בקבוצות על הצלחת ומה שמתקבל זו צלחת יפהפייה וטעימה

שמתחסלת ראשונה בשולחן.

 

 

החומרים:

 

2 בטטות גדולות

1 חציל גדול

3 קישואים מסוג זוקיני (עם הקליפה הכהה)

1 בצל גדול

2 פלפל אדום מתוק

1 ראש שום שלם

2 עלי טימין

תבלין כוסברה מיובש

שמן זית

סילאן

חומץ בלסמי

פפריקה אדומה מתוקה

מלח גס

פלפל גרוס

 



 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הירקות:

קולפים את הבטטות וחוצים לשניים. מכל חצי חותכים רצועות עבות.

את הזוקיני שוטפים היטב וחותכים על קליפתו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.

קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים. מפרידים בין שכבות הבצל בעזרת הידיים.

שוטפים היטב את החציל ופורסים אותו על קליפתו. כל פרוסה חותכים לארבע רבעים.

שוטפים את ראש השום וחוצים אותו לשניים.

מניחים את הירקות בתבנית גדולה המותאמת לתנור. מסדרים אותם בקבוצות לפי סוגים. לא מערבבים.

מזליפים על כל הירקות שמן זית ועכשיו פוצחים בנימה אישית לכל ירק:

על הבטטה בוזקים פפריקה אדומה מתוקה ומזליפים מעט סילאן. מפזרים מעט עלי טימין.

על החציל, הבצל וראשי השום בוזקים מעט חומץ בלסמי וסילאן

על הקישואים והפלפלים בוזקים כוסברה מיובשת ומעל כל הירקות גורסים מעט מלח ופלפל.

מכניסים לתנור במצב גריל בחום של 170 מעלות לכחצי שעה או עד שהירקות מקבלים צבע צלוי יפה.

פעם אחת בזמן הצליה ניתן לערבב כל ירק בנפרד מבלי לערבב בין המינים.

לאחר שהירקות מוכנים מסדרים אותם יפה על צלחת הגשה. את ראשי השום מועכים מעט בידיים ובכך

גורמים לשומים להחליק החוצה מקליפתם. מפזרים אותם בינות לירקות ומתמוגגים.

 

טעים, יפה, חגיגי וקל! בתאבון!

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 22/10/2013 07:43  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,894
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ