לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

10/2013

קסמם של ספרי הבישול - המלצות וניחוחות מהמדף


לספרי בישול תמיד היה קסם גדול בעיניי. גם היום, בעידן האינטרנט שבו אפשר להשיג כמעט כל מתכון

שעולה על הדעת דרך חיפוש בגוגל, וגם כאשר אני בעצמי כותבת בלוג מתכונים, עדיין אין משהו שיכול

להשתוות בעיניי לספר בישול חדש המדיף ניחוחות של דפוס ומכניס אותי שורה אחר תמונה לעולמו הקסום

של הכותב. כבר בעודי ילדה קטנה, כבת לאם בשלנית מהוללה שצברה בבית ספרי בישול רבים אשר היום

ניתן להגדיר כמיתולוגים ממש, הייתי אוהבת לקחת לידיי ספר בישול ולעלעל בדפיו, לעיין במתכונים ובתמונות

ולדמיין שיום אחד גם אני אכין את הדברים הנפלאים האלה. ויום זה לא רחק להגיע. לשמחתי, כבר מגיל

צעיר מאד איפשרה לי אמי להכנס למטבח ולהתנסות בהכנת מתכונים מהספרים שלה. במשך השנים גם

אספה אמי ורשמה באדיקות מתכונים מצויינים שהכינה וכיום, יש לי בבית ספר עבר כרס שכל כולו מתכונים

של אמא שלי. ערכו של ספר זה לא יסולא בפז ובכל פעם שמתחשק לי משהו של אמא אני שולפת ממנו 

מתכון ומכינה. לבתי אני צוחקת ואומרת, שכמו שסבתא העבירה אלינו את ספר המתכונים שלה, כשהיא תרצה

משהו בטעם של אמא, היא תצטרך פשוט להיכנס לבלוג ולקחת. כן, הטכנולוגיה עושה את שלה...

כיום, אני מאד אוהבת לעקוב אחר ספרים חדשים שיוצאים לאור בנושא בישול ו/או אפיה, ולשמחתי קיבלתי

לסיקור מספר ספרים של אנשים שאני מאד מעריכה ואני שמחה לשתף אתכם. הספרים מאד מגוונים ושונים

האחד מהשני ולכל אחד יש את הייחוד שלו.

 

 

הספר - אופים שמרים - של גלית והנס ברטלה

 

אני לא חושבת שיש מי שאינו מכיר את זוג הקונדיטורים המוכשר הזה, וזו להם הפעם הראשונה להוציא ספר.

הספר כולל כ-93 מתכונים בנושא שמרים והספר, המגיע בכריכה קשה, הוא ממש אנציקלופדיה של כל מה

שרציתם לדעת על שמרים ולא העזתם לשאול.

הספר מחולק לקטגוריות כאשר בתחילה יש הקדמה והסבר על סוגי השמרים השונים, סוגי הקמחים, ומה 

תפקידם של המצרכים השונים במתכון. כמו כן, כוללת ההקדמה גם הסברים על שיטות עבודה והכל מלווה

בתמונות ברורות. בהמשך, מחולק הספר לפרקים, כאשר כל פרק עוסק בסוג שונה של מאפים. קרנץ, 

קרואסון, בריוש, דניש, חלה ועוד. לכל פרק יש מספר מתכונים שקשורים לסוג המאפה שלו ולקראת סוף

הספר יש פרק שלהם בנושא מליות לעוגות: ריקוטה, קרם שקדים, פיסטוק ועוד רבים ומפתים.

המתכונים מאד ברורים ומפורטים וכוללים צילומים מרהיבים הן של צורת העבודה והן של המוצר המוגמר.

לא מדובר בספר של עוגות קלות ומהירות. מראש אני מזהירה. זהו ספר מקצועי לחלוטין שיפתח למי שלא

התעסק מעולם עם שמרים, וגם למי שכן התעסק אך בגזרה הביתית בלבד, את העולם המסתורי

והמורכב של השמרים. יש צורך לקרוא את ההסברים והמתכונים היטב לפני שמתחילים בעבודה, אך

אם אתם רוצים לצאת מהקיבוע של עוגת השמרים הבודדת שאתם יודעים להכין, ומוכנים ללמוד ולהתאמץ

קצת - זה הספר בשבילכם. ברגע שתעברו את המיכשול הראשוני ותבינו את עיקרון העבודה, תקבלו

פנינה של ממש. גם אני לא מתעסקת הרבה עם שמרים ולכבוד הספר ניסיתי להכין מתכון לבריוש

שיצאו מדהימים, והאמת, הרבה פחות מסובכים להכנה ממה שחשבתי שיהיו. 

וכמובן שאני לא נהנית לבד אלא דואגת גם לכם שתהנו ולכן קיבלתי אישור לפרסם את המתכון.

 

                                                                                                                צילום: דפני מטבחונט

 

בריוש סוכרה (המתכון מורכב משני מתכונים מהספר. הבצק הבסיסי + אחת הגרסאות)

גלית והנס ברטלה

 



החומרים :

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

6 ביצים מספר 2

30 גרם חלב

10 גרם מלח

230 גרם חמאה רכה אך יציבה וחתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

3 כפות סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם הקמח, מוסיפים מיד את הסוכר, הביצים והחלב.

מפעילים את המיקסר עם וו הלישה במשך 2 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח. 

ממשיכחים ללוש כ-4 דקות במהירות איטית. מוסיפים את קוביות החמאה ברצף, זו אחר זו, וממשיכים

ללוש 5 דקות נוספות במהירות בינונית. חשוב לעצור מדי פעם ולהוריד את הבצק מדופן הקערה כדי

שכל הבצק יעבור לישה אחידה. מעבירים את בצק למשטח מקומח.

מכדררים את הבצק, לקבלת כדור מתוח. מניחים על תבנית מקומחת, מפזרים מעל מעט קמח, מכסים

בניילון נצמד ומכנינים למקרר ל-90 דקות. 

ממוציאים את הבצק מהמקרר, דופקים עליו בכף יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, יוצרים שוב כדור.

מקמחים מעט ועוטיפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר, או למקפיא אם לא משתמשים בבצק באותו יום או למחרת.

מחלקים את הבצק לשש יחידות שוות. מכדררים כל יחידה לכדור מהודק.

מורחים את כדורי הבצק בביצה, טובלים בסוכר ומניחים בתבניות המשומנות. מתפיחים כ-40 דקות

בטמפרטוטרת החדר. אופים 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. 

מצננים 10 דקות ומשחררים מהתבניות. מצננים.

 

טיפ: אפשר להשתמש לציפוי בסוכר גבישי.

 

הספר - אפרת מגישה בבית - של אפרת ליבפרוינד

 



אפרת ליבפרוינד, למי שלא מכיר, היא שף קונדיטורית מוערכת ביותר בברנז'ה הקולינרית וזאת בזכות

כשרונה היוצא דופן ויצירותיה המדהימות. נתקלתי בעבר לא אחת ביצירות שלה ונותרתי פעורת פה

אל מול עבודות שנראות כפריט למוזיאון ולא כמשהו שצריך לאכול. כאישה חרדית, אפרת מתמחה במתכונים

כשרים, דבר שאינו פוגע בטעם ובמראה המושלם שלהם. תוך שמירה על כללי הכשרות אפרת מוציאה תחת

ידיה מטעמים שנראים כאילו יצאו ממסעדות מישלן. בנוסף לכתיבת ספרים, וטורים בעיתונים אפרת השיקה לאחרונה

את המגזין הקולינרי, הכשר, "בופה" שיוצא פעם בחודשיים ומכיל מתכונים מדהימים מפרי עטה ושפים אורחים. 

בספרה החדש, אפרת מגישה מתכונים מיוחדים לאירוח מושלם. הספר מחולק לקטגוריות של מנות ראשונות, 

עיקריות, תוספות, חגים, קינוחים ועוד ועוד. המתכונים ברורים, התמונות מרהיבות, ההסברים פשוטים וכוללים

טיפים וגיוונים שונים לכל מנה.

אפרת איפשרה לי לפרסם פה את אחד המתכונים ואני בחרתי לשתף אתכם במתכון

מעלף שאני בוודאות הולכת להכין בקרוב:

 

                                                                            (צילום: שירן כרמל)

דואט פיסטוק קליל ומהיר / אפרת ליבפרוינד

המרכיבים ל-12 כוסות:

 

למוס שוקולד-פיסטוק:

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

60 גרם מחית פיסטוק (3 כפות) - לרכישה בחנויות המתמחות במוצרי קונדיטוריה

50 גרם חמאה (בגרסה הפרווה - להשמיט, לא להשתמש במרגרינה)

500 מיליליטר שמנת מתוקה או קצפת צמחית (2 מכלים)

 

לקרם הפיסטוק:

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

250 מיליליטר שמנת מתוקה או קצפת צמחית (מכל אחד)

30 גרם חמאה או מרגרינה

30 גרם מחית פיסטוק (כף וחצי)

 

אופן ההכנה:

מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לו מחית פיסטוק וחמאה.

בוחשים לתערובת חלקה וקטיפתית ומצננים לטמפרטורת חדר.

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והפיסטוק.

מכינים את קרם הפיסטוק: מחממים את השמנת, יוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ומערבבים

במטרפת יד לתערובת אחידה.

מוסיפים את החמאה ואת מחית הפיסטוק ובוחשים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

 

הרכבת הכוסות: ממלאים כוסות זכוכית יפות בשכבות של המוס והקרם לסירוגין. על השכבה

העליונה זורים פיסטוקים קצוצים.

כוסות המוס נשמרות במקרר עד 48 שעות, ובמקפיא - עד חודש.

 

טיפים:

ניתן להחליף את הפיסטוק באגוזי לוז או בקשיו קלוי בלי מלח.

אם לא מוצאים מחית פיסטוק ניתן להכין מחית ביתית: במעבד מזון טוחנים 100 גרם פיסטוק

עם 5 כפות שמן, למחית חלקה מאוד.

 

הספר - אוצר העוגיות של מיקי שמו

 



את מיקי שמו אין צורך להציג. מי אינו מכיר את הקונדיטור המתוק והחייכן הזה שמלבד הקונדיטוריה

המדהימה שלו אפשר למצוא אותו מחלק אין ספור מתכונים בתכניות הטלויזיה ובעיתונים.

למי שתהה, הוא מקסים אמיתי. יצא לי לפגוש אותו כבר מספר פעמים ואני יכולה לומר בלב שלם

שאדם כל כך מפרגן ומעניק קשה למצוא. את ספרו החדש, אשר כשמו כן הוא, אוצר לכל דבר,  מקדיש

מיקי שמו לסבתו אשר כמה מעוגיות הדגל שלה מככבות בין דפי הספר, ויחד איתן מביא הספר מבחר של

כמאה עוגיות שמיקי אסף ופיתח במהלך הקריירה שלו.

נדמה שאין עוגיה שעולה על הדעת שאינה נמצאת בספר המחולק לקטגוריות, כאשר כל קטגוריה

מכילה אין סוף מתכונים נפלאים. עוגיות לצנצנת, חיתוכיות, חטיפי בריאות, מקרונים ועוגיות ללא קמח,

עוגיות מלוחות והשוס - עוגיות מפורסמות מהעולם. 

בנפרד מהקטגוריות, תוכלו למצוא בסוף הספר רשימת חמרי גלם מלאה ואשר כל מוצר הכלול בה 

מוביל למתכון המכיל אותו. כלומר - יש לכם בבית פירות יבשים, אז תחת פירות יבשים תמצאו את 

כל המתכונים שמכילים אותם. אין ספק שזה מקל מאד על ההחלטה - איזה עוגיה מתחשק לי היום!

המתכונים בספר קלים, רשימת המרכיבים לכל מתכון קצרה ולא מעייפת, ההסברים פשוטים 

וברורים וכל מתכון מגיע עם סיפור קצר על המקור שלו, טיפים וגיוונים.

כמובן שלא ביזבזתי רגע, ומיד הכנתי את עוגיות הטחינה של סבתא מטילדה.

למתכון המקורי הוספתי על דעתי פיסטוקים קצוצים גס, וכמובן שלא היתה לי סבלנות לחתוך דק 

דק כמו שמיקי מציע, וחתכתי חתיכות גדולות וחסרות סבלנות, אך למרות המראה הלא אלגנטי

שלהן, העוגיות יצאו מושלמות בטעמן והכמות ענקית. שמתי בהקפאה וכל פעם גנבתי שתיים.

עד שנגמר.

 

                                                                                                                צילום: דפני מטבחונט

 

מטבעות טחינה של סבתא מטילדה / מיקי שמו

 

את העוגיות הללו סבתא שלי היתה מכינה מטחינה גולמית משובחת, שסבא היה קונה בפחים

בשוק של ואדי ניסנאס בחיפה. ואכן הצלחת העוגיות תלויה באיכות הטחינה. אני אוהב במיוחד

לעבוד עם טחינה “הר ברכה”. ועוד סודות להצלחה: יש להיזהר מעיבוד יתר של הבצק.

כשהוא יציב – מפסיקים את פעולת המיקסר. גם האפייה חייבת להיות זריזה.


חומרים לכ-50 עוגיות:

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

320 גרם (11/2 כוסות + כף) טחינה גולמית איכותית

420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

 

מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית

כ-2 דקות לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות

הקערה בעזרת מרית. מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה

ומערבלים רק עד לקבלת בצק יציב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

 

יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 4 ס”מ. מעבירים למקפיא לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס”מ.

אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

מצננים לגמרי (עוגיות חמימות יתפוררו למגע האצבע) ומפזרים מעל אבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.

 

תבלינים חמים (ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט והל) לצד קליפת תפוז ומיץ תפוזים יוצרים עוגייה עם בשומת

חורפית שממש כיף לטבול בכוס תה חם. שימו לב לשימוש בחמאה מלוחה וסוכר חום, שמעמיקים את הטעמים.

 

הספר - כל אחד יכול (לחיות חיים בריאים יותר) - מיכל צפיר

 

 

ואחרי שהתמלאנו פה במתכונים מושחתים ומשמינים, הגיע הרגע גם לחשוב קצת על הגיזרה.

מיכל צפיר, שחקנית וזמרת, התפרסמה בעבר כזמרת עגלגלה בלהקת "מנגו", ועם השנים והלידות

הפכה לאישה עגלגלה קצת יותר, עד שיום אחד, וזאת לאחר שעבר את משקל ה-100 קילו, החליטה לומר

די לדיאטות הכסאח ולעשות שינוי. היא מגדירה את התהליך שעברה בשתי מילים: "בחרתי אחרת",

ובשלוש מילים" הפסקתי לעשות דיאטה". 

משהו בדרך שעברה עבד בהחלט והיום מיכל מנהלת אורח חיים בריא, ומתגאה בגזרה מעוררת קנאה. 

מיכל הפכה לדמות מעוררת השראה הן בדף הפייסבוק הפעיל שהיא מנהלת, והן בהרצאות שהיא מעבירה

ברחבי הארץ, תוך שהיא משתפת באורח חייה הבריא וסוחפת אחריה רבים.

הרעיון לכתיבת הספר נולד לדבריה בזכות כל אותם האנשים שהחמיאו, התעניינו פרגנו ובעיקר שאלו:

איך עשית את זה?

בספר, מיכל מספרת את סיפורה האישי ומתארת את הדרך שעשתה ואת השינוי שעברה בשנים האחרונות. 

הספר כתוב בצורה קולחת ורווי הומור וכולל תמונות, איורים ומתכונים קלים, בריאים ודלי קלוריות.

ספר כייפי, מלא תקווה ומומלץ ביותר למי שמעוניין לעשות שינוי בהרגלי החיים ולהפוך אותם לרזים ובריאים יותר.

 

הספר - סיפור בריא - אוכל קל, מהיר וצמחוני - זהר לוסטיגר בשן

 



אם אנחנו כבר בענייני בריאות, אז הספר הזה, אשר כשמו כן הוא, נכתב על ידי מטפלת ברפואה סינית

שהיא גם שפית טבעית אשר למדה את הנושא הצמחוני וטבעוני בקליפורניה, עוד הרבה לפני שהוא

הפך לטרנד. את הספר היא כתבה מתוך הצורך ללמד אנשים איך לעבור לתזונה מאוזנת, אשר כולל

בתפריט היומי יותר ירקות, דגנים וקטניות. 

הספר מחולק לתכנים וכולל פרקים על תזונה מאוזנת ומושגי יסוד ברפואה הסינית, ירקות, דגנים,

קטניות, טופו, קינוחים ומשקאות.

המתכונים מלווים בסיפורים מקסימים ממסעותיה בעולם, ומחוויות חיים שעברה המחברת, טיפים ועצות.

גם לקרניבורית שכמותי ספר כזה מביא תועלת רבה. כי הרי כמה פעמים אני שוברת את הראש מה 

להכין לתוספת, שעוד לא הכנתי, ופה אני מקבלת ערב רב של רעיונות. שילובים מעניינים של ירקות

עם אורז, פסטות, ועוד ועוד. התמונות מעוררות את כל החושים והמתכונים קלים, מעניינים ומאד

מגוונים.

הספר כולל אינדקס מתכונים המאפשר איתור קל ומהיר של כל מתכון.

 

טוב, נעשיתי כבר רעבה מכל הספרים האלה. הולכת למטבח להכין משהו...

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 12/10/2013 10:47  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



892,321
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ