לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2013

עוגת פילו במלית נפלאה של בשר וחצילים


והיום עוגה לשבת. ולא סתם עוגה עגולה ומתוקה ככל העוגות, אלא עוגה שאוכלים דווקא כמנה

עיקרית ולא כקינוח, עוגת פילו מדהימה שמכילה בתוכה את שני כוכבי המטבח התורכי הבלתי מעורערים

– הפילו והחצילים. רוב האנשים שאני מכירה מפחדים "להתעסק" עם בצק פילו. משהו בבצק הדקיק

והכל כך עדין הזה מרתיע רבים וחבל. יתרונותיו כל כך רבים - החל מהיותו מופחת שומן, וכלה בהסתגלותו

למבחר רב של טעמים, צורות ושיטות עבודה.

המתכון שאני עומדת לתת לכם פה מתאים גם לפחדנים רציניים וגם למי שמעולם לא נגע בבצק הזה

והסיבה לכך היא פשוטה.  נכון שיש למלא ולגלגל את הבצק במהלך העבודה, אך גם אם הנורא מכל קרה

וחתיכת בצק קטנה נקרעה, אין לכך כל משמעות וזה בגלל שעל המאפה אנו שופכים רוטב שמנתי

(פרווה כמובן) ונהדר המרכך את הדפים עד לכמעט המסה מלאה ומאחד אותם לשכבה הומוגנית ומופלאה.

את הדפים נמלא בעושר ואושר של טעמי בשר טחון וחצילים, בצל וצנוברים, שהופכים את המאכל הזה למושלם!

נסו ותיווכחו.

 

 

החומרים:

 

1 חבילת דפי פילו מופשרים

תרסיס שמן קנולה

שמן קנולה לפי הצורך

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום כתוש

500 גרם בשר טחון

500 גרם חצילים קלויים (אפשר ורצוי קנויים בקופסא)

100 גרם צנוברים קלויים במחבת

1 כף סילאן

1 מיכל שמנת צמחית לבישול

1 ביצה

2 כפות אבקת מרק פטריות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

ראשית מכינים את המלית:

 

במחבת גדולה ועמוקה מחממים כחצי כוס שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כחצי דקה.

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי שמפוררים את הבשר.

מתבלים במלח, פלפל פפריקה מתוקה וכף סילאן, וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. מכבים את האש.

מוסיפים לבשר את החצילים הקלויים והצנוברים ומערבבים.

מצננים מעט במקרר.

פורסים דף פילו על משטח נקי ומרססים אותו בשמן. מברישים מעט את השמן לכיסוי מלא של הדף.

 

 

בצידו של הדף ולכל אורכו מניחים את המלית, מקפלים את שוליו הרחבים של הדף ולאחר מכן מתחילים

לגלגל לרולדה לכל האורך. יש להקפיד לגלגל בצורה אוורירית ולא להצמיד מדי את הדף למלית.

מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מספר 26. (ראו תמונה)

עושים את אותה הפעולה עם כל דפי הפילו.

בקערה מערבבים שמנת צמחית עם ביצה ואבקת מרק פטריות ומעט מלח. מערבבים היטב ושופכים את

התערובת על השבלולים.

 

מכניסים לתנור מחומם לחום של 170 מעלות ואופים עד להזהבה.

 


 

מגישים עם סלט רענן וטחינה.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 24/9/2013 11:06  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,864
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ